Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγρίνιο: παρουσία Μεϊμαράκη τα εγκαίνια του Δημήτρη Σταμάτη

Αγρίνιο: παρουσία Μεϊμαράκη τα εγκαίνια ...

Έλειψαν οι βουλευτές του Νομού

Το εκλογικό του κέντρο εγκαινίασε το Σάββατο ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο πρ. Υπουργός και πρόεδρος του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής», όχι όμως και οι βουλευτές του νομού. Επίσης εκεί ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παπαναστασίου, ο πρ. βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, πολιτευτές , στελέχη της ΝΔ, υποψήφιοι και δημότες του νέου δήμου.

Μετά τον αγιασμό τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε ο κ. Μεϊμαράκης που και το 2006 είχε εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο του Δημ. Σταμάτη, στις νομαρχιακές εκλογές, τότε.

Ο πρ. Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του και την σιγουριά του για το θετικό υπέρ του υποψηφίου αποτέλεσμα και τόνισε πως η εκλογή του ξεπερνά τα κομματικά όρια:

«Δεν θα χαρεί μόνο η ΝΔ με την νίκη του Δημήτρη Σταμάτη. Θα χαρούν όλοι οι πολίτες που πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από ανθρώπους-πολιτικούς όπως ο Δημ. Σταμάτης, που με σεμνότητα υπηρέτησε και την κεντρική αλλά και την αυτοδιοικητική εξουσία.»

O υποψήφιος δήμαρχος, ξεκινώντας την ομιλία του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γιώργο Παπαναστασίου και αμέσως έκανε λόγο για «κατεστημένο» στον δήμο που ότι είχε να δώσει έδωσε, έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να δώσει την θέση του σε κάτι νέο.  Τόνισε επίσης πως από την 1η   Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει ένας «τιτάνιος αγώνας»  υπό άσχημες συνθήκες, εξαιτίας την κατάστασης στην οποία όπως είπε οδήγησε την χώρα η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους πολίτες όλων των κομματικών αποχρώσεων, τους κάλεσε να κρατήσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, αλλά να συμπαραταχθούν στην δική του προσπάθεια: «Σε αυτή τη μάχη δεν κρίνονται τα κόμματα. Κρίνεται το αύριο της αυτοδιοίκησης στο Αγρίνιο.»
Υπενθύμισε την θητεία του στη Νομαρχία, λέγοντας πως θα είναι δήμαρχος για όλους τους πολίτες, με ανοιχτή την πόρτα, για να «σπάσει ο κομματισμός που επικρατούσε μέχρι τώρα»

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως με την εκλογή του, τα δημαρχεία των συνενωμένων δήμων όχι μόνον θα παραμείνουν, αλλά θα ενισχυθούν ενώ το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στα δημαρχεία αυτά.
Χαρακτήρισε το Αγρίνιο την «νέα λιμνούπολη» και τόνισε πως από τις πρώτες προτεραιότητές του θα είναι η διεκδίκηση αντισταθμιστικών τόσο από την ΔΕΗ για τους Υδροηλεκτρικούς σταθμούς, όσο και από την κυβέρνηση για το έργο της εκτροπής του     Αχελώου. «Προς τα εκεί θα είναι η ανάπτυξη και όχι σε μια ακόμη πλατεία» σημείωσε ο βουλευτής για να μιλήσει στη συνέχεια για «εγκατάλειψη των γειτονιών του Αγρινίου και του πάρκου.»

Έκανε γνωστό ότι θα χρησιμοποιήσει ιδιώτες για να σχεδιαστεί η ανάπτυξη αυτή ενώ τάχθηκε υπέρ των ΣΔΙΤ για την ανέγερση σχολικών κτιρίων κλπ.
Στη συνέχεια ο κ. Σταμάτης, αναφέρθηκε στο σχέδιο Καλλικράτης, τονίζοντας πως ουσιαστικά οι νέες δημοτικές αρχές θα ξεκινήσουν χωρίς πόρους αλλά και χωρίς αρμοδιότητες, οι οποίες θα εκχωρηθούν από το 2013, ενώ υπογράμμισε την αντίθεση του με την μεταφορά των σημερινών νομαρχιακών υπηρεσιών και την συγκέντρωση του στο Μεσολόγγι. Εξέφρασε επίσης τους φόβους του ότι το σχέδιο Καλλικράτης θα επεκταθεί και στην Υγεία, Παιδεία κ.α. με αρνητικές συνέπειες στο Πανεπιστήμιο του Αγρινίου.

Ο κ. Σταμάτης επικέντρωσε στην ομιλία του στον αντιμνημονιακό χαρακτήρα αυτών των εκλογών και κάλεσε τους πολίτες να μην στηρίξουν υποψηφίους, όπως ο Παύλος Μοσχολιός που είναι υπέρ αυτής της καταστροφικής πολιτικής όπως την χαρακτήρισε.

Δεν παρέλειψε ακόμη να υπερασπιστεί την πολιτική Καραμανλή αλλά και να επισημάνει τα λάθη στην διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ λέγοντας πως αποδείχθηκε  ότι  ο Ελληνικός λαός δεν θέλει πολιτική χωρίς ηθική και εντιμότητα.

«Σας απευθύνω έκκληση να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια από την βάση για την επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης. Κάποιοι αποφάσισαν να είμαστε εξαρτώμενοι και γι’ αυτό η ψήφος μας πρέπει να είναι ψήφος τελικά κατά του μνημονίου, γιατί έτσι μπορούμε να ασκήσουμε την πολιτική μας στην αυτοδιοίκηση όπως πραγματικά θέλουμε. Θέλετε να είστε οι πολίτες που σας απαγορεύουν τα πάντα;»
Ολοκληρώνοντας , επανέλαβε πως ως δήμαρχος θα μιλάει με όλους τους πολίτες, δείχνοντας κατανόηση και συζήτηση και ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, κάνοντας γνωστό ότι την Δευτέρα θα ανακοινώσει τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του.

«Κάθε ψήφος στο ψηφοδέλτιο στον κ. Μοσχολιό, είναι ένα ναι στο μνημόνιο, ένα ναι για το χειρότερο αύριο που θέλουν να μας φέρουν» είπε ο κ. Σταμάτης, κλείνοντας την ομιλία του.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις