Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Γερμανία κέρδισε ταπεινώνοντας την Ελλάδα. Κι όμως είναι η μεγάλη χαμένη…

Η Γερμανία κέρδισε ταπεινώνοντας την Ελλ...

ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Κρατώντας μια εξόφθαλμα αδιάλλακτη, σκληρή, ταπεινωτική και τιμωρητική στάση προς την Ελλάδα, η Γερμανία μπορεί να κέρδισε πρόσκαιρα καταφέρνοντας να επιβάλει μια αποικιακού τύπου συμφωνία στη χώρα μας, έχασε όμως πολύ περισσότερα σε επικοινωνιακό επίπεδο. Χάνοντας την ψυχραιμία της μετά το δημοψήφισμα, δεν κράτησε πια ούτε τα ελάχιστα των προσχημάτων αποκαλύπτοντας με όλους τους τρόπους ότι στις προθέσεις της ήταν αφενός μια πραξικοπηματική αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, αφετέρου ότι ο απώτερος στόχος ενός Grexit έπαιζε σοβαρά στο μυαλό του Σόιμπλε και των περί αυτόν.

Κυρίως όμως ο τόνος στις δηλώσεις τόσο του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας όσο και των δορυφόρων του, η απαξία και η διάθεση να ταπεινώσουν ένα κράτος στην πιο δύσκολη στιγμή του, μας θύμισε ότι ο εξευτελισμός του αδύναμου είναι ίδιον του φασισμού, άρα κάποιες κληρονομιές δύσκολα εξαλείφονται.

Με αυτή της τη στάση η Γερμανία κατάφερε χθες να δεχθεί κριτική από σύσσωμο σχεδόν τον διεθνή τύπο, ενώ έσπρωξε προς το πλευρό της Ελλάδας συμμάχους που μας είχαν ξεχάσει τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

Η Γερμανία, που έχει κερδίσει πολλά δις από την ελληνική οικονομική κρίση, άρχισε να ξαναγίνεται μισητή για την υπεροψία που συνοδεύει συνήθως τον άτεγκτο κυρίαρχο. Απώλεσε το τεκμήριο της «αθωότητας» και έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Αυτό που συνέβη τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Ελλάδα απέδειξε και κάτι άλλο. Ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Όταν το χρέος της Ελλάδας είναι 300 δις και για να κρατηθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυτές τις δεκαπέντε ημέρες ξοδεύτηκαν 800 δις, είναι προφανές ότι το θέμα της Ευρώπης δεν είναι το ΕΚΑΣ και ο ΦΠΑ στην εστίαση της Ελλάδας. Άρα δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες, πίσω από τις εμμονές σε συγκεκριμένες αποτυχημένες τακτικές λιτότητας.

Επιπλέον είναι αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους των δανειστών μας που τελικά έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο. Όσο ταπείνωναν τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο συσπείρωναν τον λαό γύρω του. Ακόμη και τα πανθομολογούμενα διαπραγματευτικά λάθη της ελληνικής πλευράς, με κορυφαίο αυτό του δημοψηφίσματος, πλέον επιδέχονται διαφορετικής ανάγνωσης.

Η οξύμωρη κατάληξη είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από την πλέον ταπεινωτική διαδικασία πιο κυρίαρχος και ισχυρός από ποτέ.

Και εδώ είναι που επιβάλλεται να αποδείξει ότι αξίζει την συμπάθεια με την οποία τον περιβάλλει ο ελληνικός λαός. Αυτός ο λαός που περίμενε υπομονετικά στις ουρές των ΑΤΜ για να του χαρίσει ένα μεγαλοπρεπές «ΌΧΙ», το έκανε πρωτίστως γιατί το «ΝΑΙ» ταυτίστηκε με τα φαντάσματα του παρελθόντος, με τους εκπροσώπους της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Αν δεν καταφέρει να πατάξει την φοροδιαφυγή, την ατιμωρησία, την διαπλοκή και τη διαφθορά στην χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδειχθεί η μεγαλύτερη απογοήτευση από όλους τους πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών. Είναι στο χέρι του να μην μας απογοητεύσει.

 

Σχετικά άρθρα

Δεμένοι χειροπόδαρα από τη συμφωνία, αλλά αποφεύχθηκε το GREXIT- Ποιοι είναι οι όροι και τα μέτρα- ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

 

Πρώτα απ’ όλα, Αλέξη Τσίπρα, χτύπα τη διαπλοκή- Έτσι θα μας πείσεις ότι «δεν πούλησες την ψυχή σου στο διάολο»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις