Μετά από 10 χρόνια φυγοδικίας
Μετά από 10 χρόνια φυγοδικίας επιστρέφει στην Ελλάδα η πρώην δικαστικός Τόνια Ηλία, η οποία το , το 2005 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο τότε λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Λίγο πριν τη σύλληψή της διέφυγε στο εξωτερικό καθώς όπως η ίδια υποστήριξε αργότερα «την εποχή εκείνη πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή της».
Η ίδια μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν φύγει από το Λονδίνο, είπε:
«Τελικά σε λίγη ώρα επιστρέφω στην Ελλάδα. Από τον Μάιο του 2011 έδωσα έναν σκληρό αγώνα εδώ στη Βρετανία, κάτω από αντίξοες και άνισες συνθήκες, για να αποδείξω ότι η δίωξή μου δεν ήταν δίκαιη. Τώρα θα πρέπει να κάνω το ίδιο και στην Ελλάδα. Και εκεί θα δώσω τη μάχη για να αποδείξω την αθωότητά μου».
Υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερα, από τα πέντε, ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος μου έχουν αποσυρθεί», ενώ είπε πως «και το πέμπτο θα έπρεπε να είχε εκπέσει καθώς όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου κρίθηκαν αθώοι από τα ελληνικά δικαστήρια».
Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι η δίωξη ξεκίνησε πριν από χρόνια εξαιτίας των πεποιθήσεων της και πρόσθεσε: «Το μόνο που ζητάω είναι δίκαιη και αμερόληπτη αντιμετώπιση. Γνωρίζω ότι οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Θα παρακαλούσα θερμά τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν την επιθυμία μου ότι προς το παρόν δεν θέλω να κάνω καμία άλλη δήλωση ούτε εδώ ούτε στην Ελλάδα. Όταν είμαι έτοιμη θα μιλήσω για όλα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Τόνια Ηλία.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










