Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισόβια κάθειρξη στον 54χρονο για τον φόνο της γυναίκας του στα Αγιοβλασίτικα Αχαΐας

Ισόβια κάθειρξη στον 54χρονο για τον φόν...

Στον Πύργο η δίκη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης του ενός έτους και των πέντε μηνών επέβαλε το μικτό ορκωτό Δικαστήριο Πύργου στον 54χρονο Αλβανικής ι για τον εκ προθέσεως φόνο της γυναίκας του με μαχαίρι, παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία.

Με βάση το κατηγορητήριο στις 19 Ιουνίου του 2014 στα Αγιοβλασίτικα Αχαΐας στις 15:30 το μεσημέρι ο 54χρονος δράστης έπειτα από φραστικό διαπληκτισμό με την γυναίκα του,για το αν θα έπρεπε να πάει στη δουλειά που υποστήριζε πως έχει ή όχι, την χτύπησε στην τραχηλική χώρα δύο φορές με μαχαίρι 30 εκατοστών και 17cm λάμα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

 

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο γιος του δράση και του θύματος ο οποίος υποστήριξε πως ο πατέρας του από τότε που θυμάται τον εαυτό του χτυπούσε και ζήλευε την μητέρα του. Επίσης ότι πολλές φορές της είχε προτείνει ο ίδιος να φύγουν από το σπίτι αλλά εκείνη αρνιόταν λέγοντας πως το κάνει για τον αυτόν και την αδελφή του, της οποίας τα ίχνη μετά το φονικό χάθηκαν.

 

Η εισαγγελέας κ Πετούμενου πρότεινε την ενοχή του χωρίς κανένα ελαφρυντικό υποστηρίζοντας ότι η πρόθεση του 54χρονου ήταν ανθρωποκτόνος, αφού με το μαχαίρι την χτύπησε δύο φορές στην τραχηλική χώρα. Επίσης τόνισε πως ο κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ελαφρυντικό για την πράξη του.

 

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης επεσήμανε πως ο πελάτης του δεν ήθελε να την σκοτώσει καθώς  και ότι όλα αυτά έγιναν μετά από ένα φραστικό επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους. Επίσης αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάσταση του δράστη κατά την παράδοσή του στην αστυνομία και τις περιγραφές που έκαναν για αυτή οι αστυνομικοί που επελήφθησαν του περιστατικού.

 

Στάθηκε στο σημείο της κατάθεσης του αστυνομικού της Ασφάλειας κ Δρακάκη, ο οποίος αναφέρει ότι ήταν μετανιωμένος για την πράξη του και ότι ξέσπασε σε λυγμούς. Επίσης υποστήριξε ο κ Αργυρόπουλος ότι πιθανότητα η γυναίκα του  τον απατούσε και ότι η ενέργεια να τον σπρώξει κατά τον καυγά που έγινε, ήταν πράξη υποτίμησης του πελάτη του με αποτέλεσμα να θολώσει το μυαλό του και να την χτυπήσει.

 

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένα χρόνο για παράνομη οπλοχρησία και πέντε μήνες για παράνομη οπλοφορία.

Τόσο κατά τη διάρκεια της δίκης και των διακοπών που έγιναν όσο και κατά την έξοδό του από τα δικαστήριο, ο δράστης έγινε δέκτης φραστικών επιθέσεων από τον γιο του και τους συγγενείς της γυναίκας του που παρακολουθούσαν τη δίκη.

 

Πηγή:patrisnews.com

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις