Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιγνάτιος Φωτίου: Ο Πατρινός που έφτιαξε το Seatrack δίνοντας την ευκαιρία σε ΑμεΑ να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα

Ιγνάτιος Φωτίου: Ο Πατρινός που έφτιαξε ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ήδη έχει τοποθετηθεί στην παραλία Αγίου Βασιλείου

Ο Ιγνάτιος Φωτίου είναι πατρινός και κατάφερε να εξελίξει το επάγγελμά του μέσα απο δράσεις και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της καινοτομίας και ταυτόχρονα προσφοράς σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του spin-off startup TOBEA (Think Out of the Box Engineering Applications), που προέρχεται από το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής, του τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και ασχολείται με καινοτομίες σε θέματα που διευκολύνουν την καθημερινότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ο Ιγνάτιος, ως μέλος της TΟΒΕΑ συμμετείχε στη σύλληψη της ιδέας και κατασκευής του SEATRACK, μιας κατασκευής παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Η διάταξη επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στη θάλασσα μέσω ενός ηλεκτροκίνητου καθίσματος με σταθερή τροχιά που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και κινείται μέσω ενός αδιαβροχοποιημένου χειριστηρίου δύο κουμπιών.

Γι’ αυτήν του την κατασκευή, που σχεδίασε μαζί με τον Γεώργιο Σωτηριάδη υπό τον Καθηγητή Βασίλειο Κωστόπουλο σε συνεργασία με τον Μάκη Φεσσιάν, και η οποία λειτουργεί ήδη με ηλιακή ενέργεια στην παραλία του Αγίου Βασιλείου, έχει κερδίσει δύο φορές το πρώτο βραβείο καινοτομίας στο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί 2’».

Το SEATRAC είναι ένα ηλεκτροκίνητο κάθισμα με σταθερή τροχιά που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και κινείται μέσω ενός αδιαβροχοποιημένου χειριστηρίου δύο κουμπιών.

Στη φωτ. διακρίνονται οι: Ιγνάτιος Φωτίου, Παπαγεωργίου Νίκη, Ζουμπόνος Γεώργιος, Γερασιμόπουλος Θύμιος, Αρβανιτέλλης Γεώργιος.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ιγνάτιος Φωτίου - Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός

Απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ερευνητής στο τομέα των κατασκευών και των δοκιμών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση κατασκευών και στα σύνθετα υλικά.

Στον ελεύθερό του χρόνο οι ασχολίες του περιλαμβάνουν ταξίδια και το  διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων. Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την αυτοκίνηση προσπαθώντας διαρκώς να βελτιώσει τις οδηγικές του ικανότητες και τις γνώσεις του γύρω από το χώρο της βελτίωσης.

Σαν ιδρυτικό μέλος της ΤΟΒΕΑ θεωρεί ότι του δίνεται η ευκαιρία να συμβάλει στην εξάλειψη των διακρίσεων που γίνονται σε βάρος των ατόμων με αναπηρία με την εφαρμογή των τεχνικών του γνώσεων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις