Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θεόδωρος Ξυλιάς: Τι θα απογίνει ο Προαστιακός όταν ολοκληρωθεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή;

Θεόδωρος Ξυλιάς: Τι θα απογίνει ο Προαστ...

Ερώτηση στη Δημοτική Αρχή

Ερώτηση στη Δημοτική αρχή της Πάτρας μετά τη φημολογία οτι ο προαστιακός δεν θα εξυπηρετεί τους επιβάτες μετά την ολοκλήρωση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδωρος Ξυλιάς.

Στην ερώτηση αναφέρει αναλυτικά:

Με αφορμή την δημοπράτηση του έργου κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στα όρια του Δήμου Πάτρας, και μετά την ολοκλήρωσή της, έντονη είναι η φημολογία ότι στα σχέδια του Ο.Σ.Ε. είναι να μην εξυπηρετεί ο προαστειακός, όπως γίνεται σήμερα.

Γι’ αυτό ο Δήμος πρέπει να παρέμβει τώρα, αφού όπως είναι γνωστό ο προαστειακός από την πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Ρίου έχει συμβάλλει σημαντικά τόσο στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Πάτρας όσο και στην άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η ολοκλήρωση της επέκτασης σε όλη την παραλιακή ζώνη, από την Ροδινή έως τα Καμίνια θα δώσει πνοή στην πόλη, αφού χιλιάδες αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στην Πάτρα.

Σήμερα για να επισκεφθεί, για παράδειγμα, κάποιος το Πανεπιστήμιο –  Νοσοκομείο του Ρίου ή τα όρια του Δήμου έως την Ροδινή ή αντίστροφα, θα υποχρεωθεί να αλλάξει δύο με τρεις συγκοινωνίες, με πολύωρη αναμονή, πολλές φορές κάτω και από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το μέτρο της επέκτασης του Προαστειακού θα βοηθήσει εκτός από την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού και την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών αλλά θα συμβάλλει και τουριστικά – οικονομικά σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου, αφού η επισκεψιμότητα θα είναι συντομότερη και ευκολότερη.

Είναι αναγκαίο παράλληλα να γίνει αναβάθμιση στην ΡΑΜΠΑ του Ο.Σ.Ε. στην στάση τερματικού σταθμού στον Άγιο Ανδρέα Πάτρας, προκειμένου να εξυπηρετούνται στην επιβίβαση και στην αποβίβαση του προαστειακού, κυρίως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Με αφορμή τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή τι προτίθεται να πράξει!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις