Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας από την Ομόνοια: "Η ελπίδα έφθασε - Τον επόμενο μήνα στη ΝΔ θα ψάχνουν για αρχηγό" - ΦΩΤΟ

Αλέξης Τσίπρας από την Ομόνοια: "Η ...

Μαζί στο βήμα με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας των Ισπανών Podemos

20:39 Με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos (Μπορούμε), που είναι η νέα μεγάλη πολιτική δύναμη στην Ισπανία και ξεπήδησε από τις πλατείες του 2011 και τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Πιερ Λοράν, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια.

"Την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας. Που θα νικήσει το φόβο και το πόνο. Που θα τιμωρήσει τους τρομοκρατημένους τρομοκράτες του. Τη Κυριακή δεν αλλάζουμε απλά σελίδα. Αλλάζουμε εποχή. Και προχωράμε όλοι μαζί. Ότι κι αν ψηφίζαμε μέχρι χτες. Όλοι μαζί, για να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Τον ήλιο της Δικαιοσύνης, τον ήλιο της Δημοκρατίας, τον ήλιο της αξιοπρέπειας.

Όλοι μαζί γιατί η φτώχεια δεν κάνει διακρίσεις. Η ανεργία δεν κάνει διακρίσεις. Η απόγνωση δεν κάνει διακρίσεις. Τα λουκέτα δεν κάνουν διακρίσεις. Όλοι μαζί, γιατί ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ", ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: "Θέλουμε να σας μιλήσουμε καθαρά και με το χέρι στη καρδιά. Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων. Παλαιότερους ή και νεότερους. Γιατί κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία, και απογοήτευση θα προκαλούσε. Για αυτό και σας καλούμε να καθαρίσετε εσείς με τη ψήφο σας τους όρους για την επόμενη μέρα. Δώστε με τη ψήφο σας σταθερότητα. Δώστε μας τη δύναμη να απογειώσουμε την Ελλάδα. Δώστε στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία για να ξεκολλήσει από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής".

19:00 «Ζητάμε από τον ελληνικό λαό μια καθαρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα» επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει σε λίγο στην πλατεία Ομόνοιας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει στο προεκλογικό μπαλκόνι έχοντας δίπλα του τον γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Πιέρ Λοράν αλλά και τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, ηγέτη του ισπανικού κινήματος που αγανακτισμένων πολιτών Podemos (Μπορούμε) που έχει μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα με υψηλότατα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του επενδύουν πολλά στη συγκέντρωση της Πέμπτης όχι μόνο για την εντυπώσεις που πιστεύουν ότι θα κλέψουν ο όγκος και ο παλμός της συγκέντρωσης αλλά κυρίως γιατί θα σταλεί το μήνυμα ότι με τη σύμπλευση των λαών, στην περίπτωση των Podemos, θα διαμορφωθεί μια ισχυρή συμμαχία στον ευρωπαϊκό νότο που σύντομα θα βρεθεί σε θέσεις εξουσίας και θα αντιπαρατεθεί με την πολιτική της λιτότητας που προωθεί το Βερολίνο.

Σε ότι αφορά την ομιλία του κ. Τσίπρα, αναμένεται να εντείνει τα διλήμματα για την αυτοδυναμία, απευθύνοντας πρόσκληση σε συντηρητικούς ψηφοφόρους, αλλά και σε κεντροεριστερούς και αριστερούς, να δώσουν μία καθαρή εντολή για να προκύψει μία βιώσιμη και ισχυρή κυβερνητική λύση τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις