Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Πρόεδρος του Βρεφοκομείου ο Δήμαρχος - Το ΔΗΠΕΘΕ αναλαμβάνει ο Αν. Τερζης - Επικεφαλής του Καρναβαλιού ο Ν. Χρυσοβιτσιάνος - ΟΛΑ τα μέλη των Δ.Σ των Οργανισμών

Πάτρα: Πρόεδρος του Βρεφοκομείου ο Δήμαρ...

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Πατρέων στο Λιμάνι

22:12 Στο ΔΗΠΕΘΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Καθηγητής Φυσική του Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Τερζής και Αντιπρόεδρος o  Δρ. Αρχιτέκτων Παναγιώτης Πάγκαλος. Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι επίσης ο Κώστας Σπαρτινός και η Μαριάννα Σταματιάδου.

Έκπληξη τελικά στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι καθώς επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Νίκος Χρυσοβιτσιάνος.

 

20.30 Πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής μελών των Δ.Σ. των Οργανισμών του Δήμου Πατρέων, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης αφού αποσαφήνισε πώς «ό,τι είπαμε για τις ανοιχτές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ισχύει», τόνισε αναφορικά με τους Οργανισμούς, ότι η Δημοτική παράταξη, περιορίστηκε στο «να μην φτιάξει μια ισχυρή πλειοψηφία, αλλά μια πλειοψηφία απολύτως αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των Οργανισμών». Ο κ. Πελετίδης τόνισε ακόμα, ότι «επειδή οι παρατάξεις είναι πολλές, πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες» και ανακοίνωσε, ότι «δεν θα υπάρχει αμοιβή στις παραστάσεις των συμβούλων στις συνεδριάσεις».

Η εκλογή μελών στους Οργανισμούς του Δήμου Πατρέων, από το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε ομόφωνα και έχει ως εξής:

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (15μελές Δ.Σ.)

Πρόεδρος: Θεόδωρος Τουλγαριδης

Αντιπρόεδρος: Ελένη Μπιρλή

Μέλη: (Από την πλειοψηφία): Άννα Ανδρεάτου, Βικτωρία Αξιώτη, Βασίλης Κακατσίδης, Δημήτρης Πελεκούδας, Παναγιώτης Σακαρέλλος, Αντώνης Ταβουλάρης. Και πέντε από την αντιπολίτευση: Έφη Γιαννιά, Παναγιώτης Λάμπρου, Σπύρος Σκιαδαρέσης, Νίκος Τζανάκος, Παναγιώτα Αγγελοπούλου, Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων που θα οριστεί.

Αναπληρωματικά μέλη: Παναγιώτης Βλαχάκης, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Γιάννης Κανελλόπουλος, Ελένη Λέκκα, Θεοδόσης Μουστάκας, Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, Αγγελική Παπανικολάου, Θεοφάνης Τσεκούρας, Νικολίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλης Λουλέλης, Παντελής Πρέζας, Χρήστος Πατούχας, Αγγελική Ορδίτη, Μελπομένη Χρήστου.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (15μελές Δ.Σ.)

Πρόεδρος: Βασίλης Θωμόπουλος

Αντιπρόεδρος: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Μέλη: Πέτρος Βάης, Γιώργος Δρίτσας, Νίκος Μπαλής, Κώστας Παπαφιλίππου, Διονύσης Πλέσσας, Μαρία Σοφούλη. Από την αντιπολίτευση: Η. Γκοτσόπουλος, Κ. Μαλαμής, Ανδ. Παναγιωτόπουλος, Ν. Οικονομόπουλος, κ. Αϊδονίδης, κ. Βούλγαρης.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Εκπρόσωπος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου: Μιχαήλ Τσοπανίδης.

Αναπληρωματικά μέλη: Φώτης Αραβαντινός, Σοφία Ασπρούλια, Γιάννης Κανελλόπουλος, Θωμάς Κρούσαλης, Αρτέμης Μπεκρόπουλος, Κώστας Τηλιγάδης, Γιάννης Τριπαναγνωστόπουλος, Θωμάς Χόνδρος. Από την αντιπολίτευση: κ. Γιαννατζικίδου, Ε. Παπαγιαβής, κ. Μελισσαροπούλου, κ. Καράβολα, Α. Σκιαθάς,  Θοδ. Ντρίνιας, Στ. Λέκκας.

 

ΔΕΥΑΠ (11μελές Δ.Σ.)

Πρόεδρος: Ανδρέας Παπανικήτας

Αντιπρόεδρος: Νίκος Χρυσοβιτσιάνος

Μέλη: Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Νίκος Κατσικαρέλης, Χρήστος Κορδάς, Παναγιώτης Μελάς. Από την αντιπολίτευση: Γ. Καυκάς, Ν. Κοντοές, Γιαν. Μανέτας. Εκπρόσωπος του ΤΕΕ και Κώστας Λυκοκάπης, εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων.

Αναπληρωματικά μέλη: Παντελής Βακάλογλου, Γιάννης Γκοτσόπουλος, Θωμάς Κρούσαλης, Ελένη Λέκκα, Παύλος Στάμος, Αντώνης Ταβουλάρης. Από την αντιπολίτευση: Κ. Χριστόπουλος, κ. Αποστολόπουλος Χρ. Πατούχας. Εκπρόσωπος του ΤΕΕ και  Χαράλαμπος Καρτέρης εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων.

 

ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ 10μελές Δ.Σ.

 

Πρόεδρος ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

Αντιπρόεδρος: Ελένη Γκανά

Μέλη: Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, Ελένη Λέκκα, Γιώργος Λαζαράτος, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος. Από την αντιπολίτευση: Ι. Ιγγλέση, Βίβιαν Σαμούρη, Αχ. Γεωργακόπουλος, κ. Παπαφιλιπποπούλου. Βίκυ Μητροπούλου, εκπρόσωπος Τοπικού Διαμερίσματος

Αναπληρωματικά μέλη: Τασούλα Μπάτσικα, Διονύσης Πλέσσας, Ελένη Σουτέρα, Παύλος Στάμος, Ανδρονίκη Ντανοβασίλη. Από την αντιπολίτευση: κ. Ζαρούλια, Μαρία Αντωνέλη, κ. Γιώτης, κ. Μαρτζάκλης.

 

ΦΟΔΣΑ

Πρόεδρος: Χρήστος Κορδάς

Αντιπρόεδρος: Παύλος Στάμος

Μέλη: Παναγιώτης Μελάς, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, Κ. Χριστόπουλος.

Αναπληρωματικά μέλη: Παντελής Βακάλογλου, Διονύσης Πλέσσας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Θεοδοσία Καββαδία, Γ. Καυκάς.

 

 

 

20.26 Ο Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Βασίλης Θωμόπουλος είναι ο νεός πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού στο Δήμο Πατρέων.

Αντιπρόεδρος τοποθετείται ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

19.56 Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα εξελέγη ο Θόδωρος Τουρνατζής και Αντιπρόεδρος η Ελένη Μπιρλή.

19.47 Πρόεδρος του  Δημοτικού Βρεφοκομείου αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, και αντιπρόεδρος η Ελένη Γκανά

19.36 Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ανδρέας Παπανικήτας εξελέγη πριν απο λίγο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος, από την μείζονα μειοψηφία στο Δ. Σ. εξελέγη ο πολιτικός Μηχανικός Γιώργος Καυκάς.

17.52 Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, κατά τη διαδικασία συζήτησης του θέματος: «Εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τις περιπτώσεις που επιλαμβάνεται ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο», οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πρότειναν τους συμβούλους Χρήστο Μπακαλάρο και Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

Ψήφισαν: 48

Έλαβαν:

Χρήστος Μπακαλάρος: 45

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: 48

Εκλέγονται και οι δύο.

 

Ακολουθεί η εκλογή μελών στους Οργανισμούς του Δήμου.

17.34 Την αντίθεσή του στον έλεγχο  μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, εξέφρασε κατά πλειοψηφία το δημοιτκό συμβούλιο της Πάτρας.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε έχει ως εξής:

«Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), αποκαλύπτει την σκοπιμότητά της, για νέες χιλιάδες απολύσεων.

Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς φιλέτα του δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά.

Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της «νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στον Δήμο Πατρέων και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δύο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.

Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες, και αξιοκρατία στις απολύσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αποφασίζει ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μην δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε τον Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του.

 

17.28 Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Πατρέων στο Λιμάνι, η συνεδρίαση του δημοιτκού συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:

1. Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού του Δήμου Πατρέων, καθώς και λειτουργίας για τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες) (εισηγητής: Δ. Πλέσσας- Αντ/ρχος, Ν. Ξένου- Αρμ. Δ/ντρια).
2. Έγκριση προμήθειας φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος, για τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων και των εργαζομένων στο ΝΠΔΔ Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, συνολικού προϋπολογισμού 216.909,96€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%) (εισηγητής: Δ. Πλέσσας- Αντ/ρχος, Β. Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής).
3. Σίτιση μαθητών Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου Πατρέων 2014-2015, συνολικού προϋπολογισμού 209.619,52€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) (εισηγητής: Α. Αθανασόπουλος- Αντ/ρχος, Β. Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής).
4. Έλεγχος μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου (εισηγητής: Κ. Πελετίδης- Δήμαρχος)
5. Εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τις περιπτώσεις που επιλαμβάνεται ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο.
6. Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών Λαϊκής Αγοράς (εισηγητής: Π. Μελάς-Αντ/ρχος, Χ. Θεοδωρόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
7. Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας λαϊκών Αγορών (εισηγητής: Π. Μελάς-Αντ/ρχος, Χ. Θεοδωρόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
8. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» (εισηγητής: Κ. Πελετίδης- Δήμαρχος)
9. Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων»
10. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πολιτιστικός Οργανισμός» (εισηγητής: Κ. Πελετίδης- Δήμαρχος)
11. Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ «Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πολιτιστικός Οργανισμός»
12. α) Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Επιχείρησης- Καρναβάλι Πάτρας, β) Προέδρου και Αντιπροέδρου του ανωτέρω Δ.Σ. (εισηγητής: Κ. Πελετίδης- Δήμαρχος)
13. α) Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, β) ορισμός Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. (εισηγητής: Κ. Πελετίδης- Δήμαρχος)
14. α) Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑΠ, β) ορισμός Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. (εισηγητής: Κ. Πελετίδης- Δήμαρχος)
15. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων (εισηγητής: Α. Αθανασόπουλος- Αντ/ρχος, Ν. Αλιβιζάτος- Αρμ. Δ/ντής).
16. Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πατρέων (εισηγητής: Α. Αθανασόπουλος- Αντ/ρχος, Ν. Αλιβιζάτος- Αρμ. Δ/ντής).
17. Ορισμός μελών στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (εισηγητής: Α. Αθανασόπουλος- Αντ/ρχος, Ν. Αλιβιζάτος- Αρμ. Δ/ντής).
18. Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου, για τα έτη 2014-2015.
19. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Πατρέων, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σκαγιοπουλείου Ορφανοτροφείου Πατρών (εισηγητής: Δ. Πλέσσας- Αντ/ρχος, Ν. Ξένου- Αρμ. Δ/ντρια).
20. Ορισμός μελών Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας (εισηγητής: Κ. Πελετίδης- Δήμαρχος)
21. Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας.
22. Παραχώρηση χρήσης δημοτικών γηπέδων σε Αθλητικούς Συλλόγους, για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 (εισηγητής: Α. Αθανασόπουλος- Αντ/ρχος, Ν. Αλιβιζάτος- Αρμ. Δ/ντής).
23. Ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης του διαγωνισμού «Έκδοση Λευκώματος Ιστορικών Χαρτών Δήμου Πατρέων» (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Β. Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής)
24. Έγκριση διοργάνωσης της έκθεσης «Χαρτών Μνήμες» και ψήφιση σχετικής πίστωσης (εισηγητής: Δ. Πλέσσας- Αντ/ρχος, Β. Τσιγάρας- Αρμ. Δ/ντής).
25. Ορισμός μελών Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Α. Θεοδωρακόπουλος- Αρμ. Προϊστάμενος).
26. Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πατρέων και Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, σχετικά με τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (σχετικό έγγραφο Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου).
27. Έκδοση Ψηφίσματος, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς και για τους πυροβολισμούς κατά των μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα (έγγραφο της Δημοτικής Παράταξης ΡΑΠ).
28. Έγκριση οριστικής μελέτης ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και τρόπου υλοποίησης του υποέργου 7, της πράξης «Κατασκευή οδού Κανακάρη (Πουκεβίλ – Αγ. Σοφίας), με διανοίξεις στα τμήματά της (Πουκεβίλ – Γκότση και Νόρμαν – Αγ. Σοφίας)» (εισηγητής: Χ. Κορδάς- Αντ/ρχος, Β. Σταμόπουλος- Αρμ. Δ/ντής)
29. Αντικατάσταση Δημοτικών Συμβούλων στην επιτροπή προσωρινής παραλαβής του έργου «Επισκευή σχολικών κτιρίων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (2010) του Δήμου Πατρέων (εισηγητής: Χ. Κορδάς- Αντ/ρχος, Β. Σταμόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
30. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Έργα αγροτικής και δασικής οδοποιϊας Δ.Δ. Ψαθοπύργου και Δρεπάνου», πρώην Δήμου Ρίου (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Γ. Σπηλιωτόπουλος- Αρμ. Δ/ντής)
31. Έγκριση 9ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών για το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίων στα Τ.Δ. του Δήμου» Δ.Ε. Μεσσάτιδος, αναδόχου Γκιουλιούμη Ζήσιμου (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Γ. Σπηλιωτόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
32. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων στα Τ.Δ. του Δήμου» Δ.Ε. Μεσσάτιδος, αναδόχου Γκιουλιούμη Ζήσιμου, συμβατικού προϋπολογισμού 99.758,45€ (με ΦΠΑ) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Γ. Σπηλιωτόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
33. Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών για το έργο «Κατασκευή μικρών τεχνικών πρώην Δήμου Ρίου» (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Γ. Σπηλιωτόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
34. Προσκύρωση κοινοχρήστων εδαφικών τμημάτων στην ιδιοκτησία των κ.κ. Γεωργίου, Κωνσταντίνου και Νικολάου Καραλή στην περιοχή «Δεμένικα» του Δήμου Πατρέων (αριθμ. 192/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής)
35. Έγκριση πρωτοκόλλου για την αποζημίωση προβλεπόμενου κοινόχρηστου χώρου (δρόμου) ιδιοκτησίας των κ.κ. Σπυρίδωνα Φακιολά και Φωτεινής Βουκελάτου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 10/95 διορθωτική πράξη επί της υπ’ αριθμό 1/92 πράξης εφαρμογής στην περιοχή «Βορείως Έξω Αγυιά» του Δήμου Πατρέων (αριθμ. 206/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής)
36. Έγκριση πρωτοκόλλου για την αποζημίωση προβλεπόμενου κοινόχρηστου χώρου (δρόμου, πλατεία) ιδιοκτησίας του κ. Αχιλλέα Ραξεύσκη – Μουρτζούχου σύμφωνα μe την υπ’ αριθμό 93/98 διορθωτική πράξη επί της υπ’ αριθμό 2/95 πράξης εφαρμογής στην περιοχή «Αρόη – Σαμακιά – Διάκου – Παγώνα – Γηροκομειό» του Δήμου Πατρέων (αριθμ. 207/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής)
37. Έγκριση πρωτοκόλλου για την αποζημίωση προβλεπόμενου κοινόχρηστου χώρου (δρόμου, πλατεία) ιδιοκτησίας του κ. Γεωργίου Μουρτζούχου, μέσω συμψηφισμού και σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 93/98 διορθωτική πράξη επί της υπ’ αριθμό 2/95 πράξης εφαρμογής στην περιοχή «Αρόη – Σαμακιά – Διάκου – Παγώνα – Γηροκομειό» του Δήμου Πατρέων (αριθμ. 208/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής)
38. Έγκριση πρωτοκόλλου για την απευθείας αγορά εδαφικού τμήματος και επικειμένων ιδιοκτησίας των κ.κ. Αθανασίας και Ευθυμίου Λαζαρίδη, στο ποσό των 13.073,05€, για τη διάνοιξη της οδού Κανακάρη και Πάτμου στην Πάτρα (αριθμ. 215/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής).
39. Έγκριση πρωτοκόλλου για την αποζημίωση προβλεπόμενου κοινόχρηστου χώρου (δρόμος) ιδιοκτησίας των κ.κ. Βασιλείου και Σταύρου Μιχαλόπουλου, μέσω συμψηφισμού και σύμφωνα μe την υπ΄ αριθμ. 1/02 Πράξη Εφαρμογής στις περιοχές «Ιτιές-Λεύκα» του Δήμου Πατρέων (αριθμ. 216/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) (εισηγητής: Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Κ. Καραντζιάς- Αρμ. Δ/ντής).
40. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του φυσικού εδάφους του έργου με τίτλο «Ανακατασκευή οδού Αυστραλίας, από Κανελλοπούλου έως πάροδο Αυστραλίας 41» (εισηγητής:Π. Στάμος- Αντ/ρχος, Γ. Σπηλιωτόπουλος- Αρμ. Δ/ντής).
41. Επικύρωση πρακτικού κλήρωσης, που αφορά στην ανάδειξη μελών, για τη συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής Υπηρεσιών έτους 2014 (εισηγητής: Δ. Πλέσσας- Αντ/ρχος, Ν. Ξένου – Αρμ. Δ/ντρια).
42. Κατακύρωση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για τον διαγωνισμό «Προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης, πετρελαίου θέρμανσης και λιπαντικών για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του Δήμου Πατρέων» (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Β. Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής).
43. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους, για τη σύσταση επιτροπής, σύμφωνα με τον υπ’ αριθμ. Ν. 2734/1999 (ΦΕΚ 161), για τη χορήγηση άδειας εγκατάστασης και χρήσης οικήματος, για την άσκηση επαγγέλματος εκδιδομένου προσώπου επί αμοιβή (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Α. Θεοδωρακόπουλος- Αρμ. Προϊστάμενος).
44. Επιστροφή ποσού 459,17€ ως αχρεωστήτως εισπραχθέν (ΡΟΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντιδήμαρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια)
45. Επιστροφή ποσού 12,04€ ως αχρεωστήτως εισπραχθέν (ΣΤΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια)
46. Επιστροφή ποσού 90€ ως αχρεωστήτως εισπραχθέν (ZEKO FLORIKA) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντ/ρχος, Βασίλειος Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής)
47. Επιστροφή ποσού 100€ ως αχρεωστήτως εισπραχθέν (Μπουρνάκας Δημήτριος) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντιδήμαρχος, Βασίλειος Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής)
48. Διαγραφή οφειλής ποσού 2.397,51€ (Δήμας Ανδρέας 381,95€, Ρουμελιώτης Χρήστος 619,78€, Μπρινκμάγιερ Θεοφανοπούλου Μαρία – Κωνσταντίνα 64,06€, Γεωργαντά Βασιλική 849,39€, Σάτος Κωνσταντίνος 74,36€, Αθανασόπουλος Θεόδωρος 8,96€, Γαλανόπουλος Κωνσταντίνος 179,67€, Σπυρόπουλος Φώτιος 54,93€ και Καράβολας Ανδρέας 164,41€) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντιδήμαρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια)
49. Διαγραφή οφειλής ποσού 147,24€ (Κατριβέσης Θεόδωρος) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντιδήμαρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια)
50. Διαγραφή οφειλής ποσού 12,81€ (Σπυράκου Όλγα – Παρασκευή) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντιδήμαρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια)
51. Διαγραφή οφειλής ποσού 83,35€ (Χριστόπουλος Ιωάννης) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντιδήμαρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια)
52. Διαγραφή οφειλής ποσού 988,37€ (Καούρης Γεώργιος 31,05€ και Παντελής Κωνσταντίνος 957,32€) (εισηγητής: Π. Μελάς – Αντιδήμαρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια)
53. Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων (Πετροπούλου Ελένη) (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια).
54. Επιστροφή χρημάτων, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων (Καρατζαφέρη Κων/να) (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια).
55. Επιστροφή χρημάτων, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια).
56. Διαγραφή χρεών οφειλέτη του Δήμου (Τζάρας Ιερόθεος) (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια).
57. Διαγραφή οφειλής (Παπουτσής Λάμπρος) (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια).
58. Διαγραφή οφειλής (Σγούρου Μαρία, Φλαμιάτος Διονύσιος) (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια).
59. Διαγραφή οφειλής (Κονιδιάρη Αγγελική κλπ) (εισηγητής: Π. Μελάς- Αντ/ρχος, Ε. Πετσίνη- Αρμ. Δ/ντρια).
60. Προμήθεια κάδων απορριμμάτων, επίστυλων μεταλλικών δοχείων απορριμμάτων και ειδικών κάδων κομποστοποίησης (εισηγητής: Χ. Κορδάς- Αντ/ρχος, Β. Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής).
61. Έγκριση Διεθνή Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού, για την Προμήθεια δύο Αναρροφητικών Σαρώθρων, με χωρητικότητα κάδου απορριμμάτων περίπου 4m3 και κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά, προϋπολογισμού δαπάνης 295.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (εισηγητής: Χ. Κορδάς- Αντ/ρχος, Β. Μακρυγιώργος- Αρμ. Δ/ντής).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις