Ένα χωριό ξεσηκώθηκε γιατί δεν τους αφήνουν να έχουν πρόσβαση στο νερό
Ένταση επικράτησε σε ένα χωριό κοντά στην πόλη του Μεξικό, αφού περισσότεροι από 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ πολλοί πολίτες έχουν συλληφθεί.
Τα άγρια επεισόδια ξέσπασαν την Πέμπτη 22 Μαΐου, όταν κάτοικοι της περιοχής Σαν Μπαρτόλο Αμεϊάλκο, διαδήλωσαν για το σχέδιο εκμετάλλευσης μιας φυσικής πηγής νερού στήνοντας οδοφράγματα, ανάβοντας φωτιές και εκτοξεύοντας ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΞΥΛΑ και ΠΕΤΡΕΣ εναντίον των αστυνομικών.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο των αρχών να επεκτείνουν το δημοτικό σύστημα ύδρευσης από τη φυσική πηγή νερού του χωριού στις πολυκατοικίες, τα γραφεία και τα εμπορικά κέντρα των γύρω περιοχών.
Από την άλλη πλευρά σε ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, το συγκεκριμένο πρόγραμμα υδροδότησης, αναμένεται να ωφελήσει περίπου 20.000 κατοίκους και φαίνεται να έχει καθυστερήσει περισσότερο από 18 χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 20 από τους 100 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










