Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει εισοδήματος και όχι εισφορών

Η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει εισοδήμα...
Σύφαντος Νίκος

Προτείνει η Τροϊκα

Πρόταση για νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπου η σύνταξη θα υπολογίζεται όχι βάσει των εισφορών και των ετών ασφάλισης, αλλά βάσει του συνολικού εισοδήματος του κάθε ασφαλισμένου, έθεσε χθες προς συζήτηση το κλιμάκιο της τεχνικής βοήθειας της τρόικα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.


Η πρόταση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από τα στελέχη του υπουργείου, τα οποία ξεκαθάρισαν στους εμπειρογνώμονες πως αντικείμενο της συνάντησης είναι η βελτίωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και όχι ένας ανασχεδιασμός του ασφαλιστικού, χωρίς μάλιστα να πληρούνται και οι σχετικές προϋποθέσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρης φέρεται να υποστήριξε πως συντάξεις με βάση τα εισοδήματα θα μπορούσαν να συζητηθούν μόνο στις εποχές των παχιών αγελάδων και όχι σε συνθήκες υψηλής ανεργίας και πολυετούς ύφεσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις
Πολιτική
234179
Follow us on Facebook
Follow us on Facebook

Ειδήσεις