Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε να αναλάβει την έδρα της στο ΣΑ του ΟΗΕ

 Η Σαουδική Αραβία αρνήθηκε να αναλάβει ...

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αρνείται να αναλάβει την έδρα μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αρνείται να αναλάβει την έδρα μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας το σώμα ως «ανίκανο για την επίλυση συγκρούσεων στον κόσμο».

Η κίνηση αυτή ήρθε μόλις λίγες ώρες αφότου το βασίλειο εξελέγη ως ένα από τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας, το Σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Συμβούλιο του ΟΗΕ για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» ώστε να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τη Συρία.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η υποτιθέμενη αποτυχία του ΣΑ επέτρεψε στο καθεστώς του σύρου πρόεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να διαπράξει σειρά εγκλημάτων, όπως η χρήση χημικών όπλων, χωρίς να υποστεί καμία τιμωρία.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία και η Κίνα είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο). Τα άλλα κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία, συμμετέχουν στο σώμα σε εναλλασσόμενη βάση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις