Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης

Πάτρα: Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απερ...

Τι έχουν αποφασίσει οι άλλες ΕΛΜΕ

23.35: Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι καθηγητές της Πάτρας, όπως αποφασιστήκε στην αποψινή Γενική Συνέλευση του κλάδου.  Οι απεργίες ξεκινούν από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση έτυχε μαζικής αποδοχής, καθώς από τους 800 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη συνέλευση οι 700 ψήφισαν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα σχολεία στην περιοχή θα ανοίξουν κανονικά στις 12 Σεπτεμβρίου αλλά από τις 16 του μήνα θα ξεκινήσει το λουκέτο σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Οι καθηγητές κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιούν συνέλευση για να επανακαθορίζουν τη στάση τους.

22.10: Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα η Γενική Συνέλευση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, με στόχο τη λήψη απόφασης για τις κινητοποιήσεις του κλάδου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική

Η ΔΑΚΕ το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΚ καθηγητών προτείνουν για την πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους, διήμερη απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ που ήδη έχει προκηρύξει διήμερη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Η κοινή πρόταση που κατεβάζουν παρεμβάσεις και συνεργαζόμενες κινήσεις είναι οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με επανεκτίμηση της κατάστασης με Γενικές Συνελεύσεις στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Θυμίζουμε πως συγκεκριμένη εισήγηση από την ΟΛΜΕ δεν έχει υπάρξει και έτσι τέθηκαν επί τάπητος οι προτάσεις τις κάθε παράταξης.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Θέμης Κοτσιφάκης, ανέφερε ότι έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν ολοκληρωθεί οι συνελεύσεις 35 εκ των 88 ΕΛΜΕ της χώρας. Από τα αποτελέσματα προέκυπτε ότι η πλειονότητα τάσσεται υπέρ της κοινής πρότασης των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Αντίθετα, οι υπόλοιπες παρατάξεις πρότειναν έναρξη των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία.

Στο πλαίσιο των προτάσεων όλων των παρατάξεων βασική παράμετρος είναι ότι μετά την ολοκλήρωσης κάθε απεργίας (πενθήμερης ή 48ωρης ανάλογα με την πρόταση) ο κλάδος θα αξιολογεί εκ νέου τα δεδομένα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις