Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ένας Πατρινός υποψήφιος δήμαρχος στη Χονολουλού

Ένας Πατρινός υποψήφιος δήμαρχος στη Χονολουλού

Πήγε για δύο χρόνια κ έμεινε μόνιμα

Ο Πάνος Πρεβεδούρος, γέννημα-θρέμμα Πατρινός και απόφοιτος του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης, διεκδικεί με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο της πρωτεύουσας Χονολουλού και υπόσχεται στους ψηφοφόρους του να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα κατασκευάζοντας ανισόπεδες διαβάσεις σαν αυτές της Αθήνας! Ο Πάνος Πρεβεδούρος έγινε μόνιμος κάτοικος Χαβάης και καθηγητής του ομώνυμου πανεπιστημίου από μια συγκυρία γεγονότων.

Ήταν το 1990 όταν ο 29χρονος τότε μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου στο Σικάγο είχε πάει για την παρουσίαση μιας εργασίας στην Ιαπωνία. «Στον γυρισμό αποφάσισα να κάτσω πέντε μέρες στη Χαβάη. Μου άρεσε πάρα πολύ το μέρος και εκεί που συνέχιζα τις σπουδές μου και τέλειωνα το διδακτορικό ανοίγει θέση στο πανεπιστήμιο. Σκέφτηκα τότε “κάνα δυο χρονάκια στη Χαβάη δεν θα ήταν άσχημα” και έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση, αντί να γυρίσω Ελλάδα όπου είχα προσφορές, να πάω στην αντίπερα μεριά. Και τα δύο χρόνια έγιναν είκοσι».
Αν τελικά εκλεγεί, το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να σταματήσει την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού δικτύου, κάτι σαν υπέργειο μετρό, που θα συνδέει τα προάστια με το κέντρο και θα στοιχίσει σχεδόν 6 δισ. δολάρια. «Είναι σχεδιασμένο για να αποτύχει» λέει, φέρνοντας ως αντίστοιχο παράδειγμα τον προαστιακό της Αθήνας που «δεν κάνει τίποτε», σε αντίθεση με το μετρό που είναι «πολύ πετυχημένο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις