Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι πρόσκοποι της Αχαΐας ευαισθητοποιούνται - προσφέρουν- βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον

Πάτρα: Οι πρόσκοποι της Αχαΐας ευαισθητο...

Οι δράσεις υποστηρίχθηκαν από τα 3ο,5ο,6ο,9ο Συστήματα Προσκόπων Πάτρας

Η Εφορεία Κοινωνικής Συνεργασίας και Αλληλεγγύης του Σ.Ε.Π. διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2013 την πρώτη Πανελλήνια Δράση Προσφοράς & Ευαισθητοποίησης. Η δράση  διεξήχθη σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό περίγυρο, δίνοντας ταυτόχρονα στα παιδιά και τους νέους της Προσκοπικής Κίνησης τη δυνατότητα να μάθουν, να προβληματιστούν και να προσφέρουν, κάνοντας πράξη την επιταγή του Ιδρυτή: «αφήστε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκατε». Έτσι λοιπόν, δεκάδες Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, Βαθμοφόροι, Μέλη Ε.Κ.Σ., γονείς και Φίλοι της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΧΑΙΑΣ, από την Κεφαλονιά μέχρι την Ακράτα και από το Αίγιο μέχρι και την Πάτρα, χάρισαν απλόχερα χαμόγελα, δύναμη αισιοδοξία και ζωή, συμμετέχοντας σε ανάλογες δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τους δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουν  με άτομα κάθε ηλικίας, μεταφέροντας θετική ενέργεια και μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας που τόσο χρειάζεται η εποχή που ζούμε…, ενώ τα ενήλικα Μέλη μας πρόσφεραν και αίμα συμμετέχοντας σε πρόγραμμα αιμοδοσίας.

Ακόμα, το ίδιο Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εκστρατείας Καθαρισμού Δασικού και Αστικού Περιβάλλοντος “LET’S DO IT !” για την Ελλάδα: “LET’S DO IT GREECE” , μέλη Προσκοπικών τμημάτων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία  δράσεις καθαρισμού-βελτίωσης-περιποίησης της ευρύτερης γειτονιάς που περικλείει τις Προσκοπικές Εστίες, προτρέποντας κατοίκους της γειτονιάς, περαστικούς και…θαμώνες να ενισχύσουν την προσπάθεια για την διατήρηση της καθαριότητας και στο αστικό περιβάλλον.

Οι δράσεις υποστηρίχθηκαν από τα 3ο,5ο,6ο,9ο Συστήματα Προσκόπων Πάτρας και πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες Ομονοίας, Παντοκράτορος, Υψηλών Αλωνίων, Εργατ. Κατοικιών Ταραμπούρα, καθώς και κάτω από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με ένα σύνθημα: «ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ-ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις