Νίνα Λοτσάρη και Ευγενία Μανωλίδου σε μια σύμπραξη - έκπληξη την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και στην Πάτρα
Δύο γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα και λαμπερή παρουσία, που η μουσική τις ενώνει. Η Πατρινή Νίνα Λοτσάρη και η Ευγενία Μανωλίδου συναντιούνται επί σκηνής για να χαρίσουν στο κοινό τραγούδια – ορόσημα της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής, που έχουν χαρακτηρισθεί ως κλασικά και κατέχουν δεσπόζουσα θέση στις καρδιές όλων των ακροατών. Η Νίνα τραγουδά , η Ευγενία διευθύνει. Λίγο πριν η μουσική παράσταση ανέβει στην Πάτρα η Νίνα Λοτσάρη μιλά στο thebest.gr.
Της Ελευθερίας Μακρυγένη
Η Νίνα Λοτσάρη συναντά την Ευγενία Μανωλίδου. Μιλήστε μας γι αυτή τη σύμπραξη. Tι θα ακούσουμε; Πώς είναι η συνεργασία μαζί της
Η καλλιτεχνική μας συνάντηση αλλά και πάνω απ'όλα σύμπραξη έγκειται στην επιθυμία μας να ενώσουμε την αγάπη που έχουμε και οι δυο για τη δουλειά μας. Νιώθουμε ότι αλληλοσυμπληρωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα και αυτό αποτυπώνεται στην ποιότητα της συναυλίας μας. Έτσι ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις πιο διάσημες μελωδίες του παγκόσμιου κινηματογράφου μέσα από τις ενορχηστρωτικές "απόψεις" του Κωνσταντίνου Παγιάτη.
Έχετε σπουδάσει μουσική, θέατρο, χορό. Αγαπάτε κάποιο περισσότερο; Πόσο νωρίς αντιληφθήκατε την αγάπη σας για αυτές τις τέχνες; Να φανταστώ πρόβες μπροστά στον καθρέφτη;
Η αγάπη μου για το performing μου επιτάσσει να μην ξεχωρίζω την αδυναμία μου ,αλλά εγώ ως ατίθασο πνεύμα τολμάω να δηλώσω τον έρωτα που έχω για το τραγούδι!! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήξερα τη μοίρα μου και είναι ακριβώς αυτό που κάνω και έκανα βέβαια μπροστά στον καθρέφτη από τα 4 μου χρόνια!!
Επιστρέφετε στην Πάτρα. Περισσότερο ως Νίνα ή ως Λοτσάρη; Mε ό,τι συνεπάγεται το όνομα της δεύτερης, επιτυχία, αναγνώριση..
Όπως έχω ξαναπεί είναι άδικο να τις ξεχωρίζω γιατί η μια θα ήτανε τίποτα χωρίς την άλλη..Και είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος πάνω στη σκηνή θέλει και τις δυο! Πάντως στα καμαρίνια δεν θα επέτρεπα να μιλάνε με τη Λοτσάρη αλλά μόνο με τη Νίνα!!
Τι θυμάστε από τα χρόνια σας στην Πάτρα;
Τους πρώτους έρωτες, βόλτες με το ποδήλατο κάνοντας τον γύρο της Πάτρας με τις φίλες μου σε καθημερινή βάση, οι πρώτες μου παραστάσεις με τη σχολή χορού της αγαπημένης μου δασκάλας Κατερίνας Σταυροπούλου όπου σ'αυτές κατάλαβα ότι η σκηνή είναι η ζωή μου, το καρναβάλι που ήταν μια πολύ δημιουργική ενασχόληση λόγω του χορού...

Πώς είσαστε ως παιδί;
Ήμουν ένα απίστευτα νευρικό παιδί που όταν επιτέλους άρχισε να εκτονώνει όλη την ενέργειά του στις τέχνες ηρέμησε!!
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άνδρα;
Την αρετή της ευγνωμοσύνης που θεωρώ ότι είναι το πιο πολύτιμο αγαθό του χαρακτήρα..Όταν ο θεός τα δίνει όλα απλόχερα να τα εκτιμάει και να μην τα θεωρεί δεδομένα ότι του δόθηκαν.
Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;
Ότι είναι στο πλάι μου οπότε τους το ζητήσω και πάντα συναλλάσσονται με τη Νίνα και όχι με τη Λοτσάρη. Αυτό τα λέει όλα πόσο τυχερή είμαι που έχω τέτοιους φίλους!
Αν δεν είσαστε η Νίνα Λοτσάρη ποια θα θέλατε να είστε;
Αν και νιώθω ευγνώμων για αυτό που έχω παλέψει και κατακτήσει μετά από σκληρή δουλειά με τον εαυτό μου να είμαι, θα έλεγα ότι αν δεν ήμουνα η Νίνα θα μπορούσα να είμαι ένας σπουδαίος άντρας! Ο Πάλμε ας πούμε που θεωρώ ότι ήτανε ένας χαρισματικός ηγέτης!
Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα και ποιο το βασικό σας προτέρημα;
Το βασικό μου ελάττωμα είναι ότι όταν προσβάλλεται η νοημοσύνη μου δεν βλέπω μπροστά μου..το βασικό μου προτέρημα είναι ότι αν μου κάνεις 10 κακά θα τα ξεχάσω αλλά αν μου κάνεις ένα καλό δεν θα το ξεχάσω ποτέ..
Τι σημαίνει για σας η μητρότητα;
Είναι για μένα το έναυσμα και η αφορμή να υπάρχω ως άνθρωπος, γυναίκα, καλλιτέχνης..Χωρίς αυτήν θα ήμουν μισός άνθρωπος.
Πώς αισθανθήκατε με όλο αυτό τον καταιγισμό δημοσιευμάτων για την προσωπική σας ζωή, σχετικά με το διαζύγιο και το επόμενο βήμα σας;
Είναι σοκαριστικό να "ασελγούν" εις βάρος κάποιων προσωπικών θεμάτων που αφορούν αποκλειστικά εμένα..Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι είμαι ένας κανονικός άνθρωπος με αδυναμίες και πληγές.
Μετανιώσατε που παντρευτήκατε;
Εννοείται πως όχι..και μόνο ότι έχω τις κόρες μου και τον χρόνο να γύριζα πίσω το ίδιο θα έκανα..
Ευτυχία είναι….
Ευτυχία είναι να κατακτάς την αυτάρκεια και το μεγαλείο της ευγνωμοσύνης..
INFO
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 20.30
Τα εισιτήρια της πολυαναμενόμενης συναυλίας, που έχουν ορισθεί σε διάφορες τιμές προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσιτά. Σημεία προπώλησης:
Δισκοπωλεία «Musical» (Ρήγα Φεραίου 127) και «Discover» (Πατρέως 30), βιβλιοπωλείο «Γωνιά του Βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32) και «Optical Gallery Γεωργιάδης» (Ερμού 26).
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










