Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πληρώνουν τα χρωστούμενα οι Δήμοι της Αιτωλ/νίας

Πληρώνουν τα χρωστούμενα οι Δήμοι της Αιτωλ/νίας

Σημαντική οικονομική ανάσα

Σημαντική οικονομική ανάσα παίρνουν οι Δήμοι και στην Αιτωλ/νία, μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για καταβολή των οφειλών στους ΟΤΑ! Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς πολλοί δήμοι ήταν αντιμέτωποι με οφειλές προς τρίτους.Έτσι οι δήμοι έχουν ήδη ξεκινήσει και καλούν τους ιδιώτες προμηθευτές προκειμένου να τους καταβάλλουν τα χρωστούμενα προηγούμενων ετών, δημιουργώντας έτσι και μια ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα θα "πέσουν" στην τοπική αγορά κάποια χρήματα στους τοπικούς προμηθευτές-επαγγελματίες του νομού.

Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 109 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσό το οποίο αποτελεί εξόφληση της δόσης των οφειλών του δημοσίου  για το 2012. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό της η διαδικασία για την απόδοση άλλων 199 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε επενδυτικές δαπάνες των Δήμων. Τα λεφτά είναι ήδη διαθέσιμα στους σχετικούς λογαριασμούς των Δήμων.

Ακόμη, θα λάβουν 240,15 εκατ. ευρώ ως μηνιαία προκαταβολή οικονομικού έτους 2013, ενώ προωθούνται οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τον συμψηφισμό των οφειλών των Δήμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Ελληνικό Δημόσιο και παρελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά