Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ζήνα Κουτσελίνη στο thebest.gr: «Δεν θα ξεχάσω τις συνεντεύξεις μου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στα μάτια της είδα το φως»

Ζήνα Κουτσελίνη στο thebest.gr: «Δεν θα ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η γνωστή δημοσιογράφος στις 13 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Πάτρα για να παρουσιάσει το πρώτο της βιβλίο

Μια γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα, ευρηματική, ακούραστα δημιουργική. Η πορεία της στον χώρο της τηλεόρασης, πολύχρονη κι  επιτυχημένη. Δημιούργησε εκπομπές,  ψυχαγωγικές ζώνες, «έχτισε» παρουσιαστές. Αξίζει να τη θαυμάζει κανείς μόνο γι’ αυτά. Όταν τη γνωρίσεις λίγο καλύτερα ανακαλύπτεις κι άλλους λόγους, πιο σπουδαίους, για να τη θαυμάσεις και να την αγαπήσεις.

Η Ζήνα Κουτσελίνη μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης πορεία στον κόσμο της τηλεόρασης, σήμερα , μαζί με  τους συνεργάτες της πατά το δικό της enter στο χώρο του διαδικτύου, ενώ κάνει τα πρώτα της βήματα στη συγγραφή.

«Ο πιο δύσκολος δρόμος» είναι το πρώτο της βιβλίο , ένα άκρως αληθινό μυθιστόρημα, που συγκινεί και λυτρώνει. Η Βαγγελίτσα ,που γίνεται Εβελίνα , ανεβαίνει τα σκαλιά της τηλεοπτικής επιτυχίας, διολισθαίνει την ίδια ώρα στον προσωπικό της πάτο…

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις « Λιβάνης» παρουσιάζεται και στην Πάτρα την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό".

Λίγες μέρες πριν την παρουσίαση η  Ζήνα Κουτσελίνη μιλά στο thebest.gr και εύχεται σε όσους βαδίζουν στο δικό  τους δύσκολο δρόμο να βγουν στο τέλος νικητές…

«Ο πιο δύσκολος δρόμος»  ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και οδηγεί και στην Πάτρα. Τι σου λένε οι αναγνώστες;

«Το βιβλίο μου  το αφήνω να κάνει το ταξίδι του. Ο καθένας  βλέπει με τα δικά του μάτια τους ήρωες του βιβλίου. Χαίρομαι που στα μάτια και στα λόγια πολλών διακρίνω όσα έζησα την περίοδο που το έγραφα. Ξαναζώ μέσα από τις αφηγήσεις τους, τους δικούς μου προβληματισμούς, τα μονοπάτια των ηρώων μου και τις δικές μου αλήθειες. Είναι όμορφο να βλέπεις την ηρωίδα σου να κρίνεται από τα μάτια των αναγνωστών σου…»

Αρκετοί διαβάζοντας την υπόθεση του βιβλίου σου  αναρωτιούνται το αν περιγράφεις μια υπαρκτή παρουσιάστρια και ποια. Τι τους απαντάς;

«Περιγράφω τη δική μου αλήθεια. Δεν έχει σημασία αν περιγράφω μια συγκεκριμένη παρουσιάστρια ή πολλές. Η Εβελίνα αγαπούσε μόνο τον εαυτό της και την εικόνα της. Το είδωλό της ήταν ο μοναδικός της έρωτας, μέχρι που ερωτεύτηκε πραγματικά. Τα πολλά κρεβάτια ήταν τα σκαλιά της προς την κορυφή. Σιχαινόταν ακόμη και τις φάτσες των γονιών της. Η επαρχία της την έπνιγε. Τα άλλαξε όλα πάνω της. Την ψυχή της όμως ; Από το παρελθόν την δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Αυτό ήταν και το μεγάλο της αγκάθι, που όμως ήρθε η στιγμή να μπουν όλα του τα αγκάθια στην ψυχή της. Τα 20 χρόνια της τηλεοπτικής μου πορείας παρακολουθούσα πάντα από την κουίντα. Η αλήθεια της τηλεόρασης θέλει γερό στομάχι. Το να έρχεσαι όμως αντιμέτωπος με το παρελθόν σου θέλει ακόμη πιο δυνατό. Όταν συγκρουστεί το μαγικό κουτί της τηλεόρασης  με το γεμάτο βάσανα παρελθόν σου, τότε η αλήθεια σου θέλει γερό στομάχι.»

Ένας δύσκολος δρόμος μπορεί να είναι γοητευτικός και ωφέλιμος; Εσύ τι «κέρδισες» από τον εκάστοτε δύσκολο δρόμο που χρειάστηκε να βαδίσεις;

«Την ψυχή μου. Κάθε φορά που βρισκόμουν μπροστά σε έναν δύσκολο δρόμο αγαπούσα περισσότερο τη Ζήνα. Τη χάιδευα, της έδινα το χέρι μου και προχωρούσαμε παρέα.»

 

Γιατί επέλεξες να μείνεις πίσω  από τις κάμερες,  να κτίζεις παρουσιαστές και  να καθίσεις στο control και όχι να βγεις μπροστά στο φακό και να καθίσεις  στον  καναπέ;

«Γιατί ο καναπές μου δημιουργεί ακινησία. Μου αρέσει να δημιουργώ. Για τον ίδιο λόγο  αγάπησα και τη ζωγραφική … Γιατί σε μια λευκή ακουαρέλα γέμιζα χρώματα  από παιδί. Στην τηλεόραση, η μαγεία  είναι να έχεις ένα πρόγραμμα στο μυαλό σου και να το υλοποιείς από το μηδέν. Η παρουσιάστρια να σου είναι παντελώς άγνωστη και να βαδίζετε παρέα από την αρχή. Να κτίζεις σχέσεις , να αγαπάς και ενίοτε  να χάνεις. Ήθελα να βλέπω πάντα από την πίσω μεριά του καθρέφτη. Αυτή ήταν η διαστροφή μου και συνάμα η γοητεία μου για την τηλεόραση».

Τα πρώτα βήματά σου στην δημοσιογραφία τα έκανες στον χώρο της ενημέρωσης, τι ήταν αυτό όμως που δεν σε κράτησε σε αυτή ή γιατί σε κέρδισε η ψυχαγωγία;

«Η ενημέρωση μου έπεσε βαριά στο στομάχι. Δεν με ταξίδεψε ποτέ. Στην ψυχαγωγία ονειρεύτηκα. Μπόρεσα να βρω την παιδικότητα που έψαχνα. Κάποιες φορές το ταξίδι στην ψυχαγωγία ήταν μαγικό και κάποιες καταναγκαστικό. Όμως πάντα με ταξίδευε… Γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και γοητεύτηκα από την προσωπικότητά τους. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις συνεντεύξεις μου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στα μάτια της είδα το φως».

 

 

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η νέα χρονιά. Τι θα ζητήσεις από τον Αϊ Βασίλη;

«Να τα καταφέρουμε. Να μην φαγωθούμε μεταξύ μας. Να μην σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Και τέλος θα ευχηθώ σε όλους όσοι  βαδίζουν στον δικό τους δύσκολο δρόμο να φτάσουν στο τέλος του νικητές και να δουν το φως του!»

Info

To  βιβλίο παρουσιάζεται την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο  Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106).  Η Ζήνα Κουτσελίνη θα έχει δίπλα της τρεις γνωστές  επίσης κυρίες της δημοσιογραφίας. Τη Νατάσα Ράγιου και τη Νατάσα Τραγουστή, οι οποίες θα μιλήσουν για το βιβλίο και την Αλεξάνδρα Τσόλκα, που θα συντονίσει την εκδήλωση.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight