Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επί ποδός και σήμερα οι εργαζόμενοι σε Δήμο - Περιφέρεια - Κατάληψη στην Α΄ ΔΟΥ - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Επί ποδός και σήμερα οι εργαζόμεν...

Κλειστός μέχρι την Τετάρτη ο Δήμος - "Ρολά" σήμερα και στην Περιφέρεια

11.18 Μετά την πορεία στο κέντρο της Πάτρας εργαζόμενοι κατέλαβαν την Α΄ ΔΟΥ

 

10.50 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία των εργαζομένων στο Δήμο και την Περιφέρεια. Αναμένεται να ακολουθήσουν καταλήψεις στην Α' ΔΟΥ και στην είσοδο του λιμανιού.

 

10.25 Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας προχώρησαν νωρίτερα εργαζόμενοι του Δήμου και της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των κινητοποίησεών τους για τη διαθεσιμότητα που αφορά κάποιους εξ αυτών.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με διάφορες μορφές, ενώ η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί σε καταλήψεις.

 

 

07.10 Τριήμερο λουκέτο διαμαρτυρίας σε όλες της υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, από σήμερα έως και την Τετάρτη.Αιτία της  κινητοποίησης η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Κλειστή θα εείναι σήμερα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. στο πλαίσιο της απόφασής της για λουκέτο σημερα και την Παρασκευή που μας πέρασε.

Παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των εφεδριών - απολύσεων. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το Δημαρχείο σήμερα το πρωί και στη συνέχεια να κάνουν πορεία.

Αναλυτικά:

Όπως αποφασίστηκε, ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Επίσης, να μην δοθούν οι λίστες με τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στην εισηγησή του είπε ότι δεν δεν θα δώσει καμία λίστα με στοιχεία εργαζομένων στο Υπουργείο και θα κινηθεί σαν να μην έχουν ζητηθεί οι απολύσεις, ενώ ανέφερε ότι θα κινηθεί και νομικά, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Επίσης τόνισε ότι θα ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.

To κείμενο της απόφασης που έθεσε ο Δήμαρχος στο Σώμα προς ψήφιση έχει ως εξής:

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται σε κάθε απόλυση εργαζομένου στο Δήμο Πάτρέων. Όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απόλυτα αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

2. Ο Δήμαρχος της Πάτρας και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου εντέλλονται να μην επιτρέψουν την αποστολή οποιαδήποτε λίστας εργαζομένων σε κρατική υπηρεσία ή Υπουργείο ή άλλη Δημόσια Αρχή και παρέχει σε αυτούς την αμέριστη στήριξή του αλλά και κάθε νομική και δικαστική συνδρομή, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

3. Οι αναφερόμενοι στις διαπιστωτικές πράξεις του Δημάρχου του έτους 2011 υπάλληλοι και εργάτες είναι και σήμερα αναγκαίοι για την εκπλήρωση του δημοτικού έργου και τους ζητείτε να συνεχίζουν να προσφέρουν και στο μέλλον τις υπηρεσίες τους στις θέσεις που κατέχουν και αναφέρονται στις προαναφερόμενες διαπιστωτικές πράξεις.

4. Ο Δήμος δια μέσου της νομικής του υπηρεσίας να ζητήσει να αναγνωριστεί η αντισυνταγματικότητα των διατάξεως του Νόμου 4093/2012 και των εφαρμοστέων του νόμου πράξεων της Διοίκησης και να ασκήσει παρεμβάσεις υπέρ των θιγομένων εργαζόμενων σε κάθε Δικαστήριο ή Διοικητική Αρχή

5. Ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης προς αποφυγή μέγιστης ζημιάς για την πόλη.

6. Οι διάφορες Διευθύνσεις του Δήμου να προχωρήσουν στην διαμόρφωση των αναγκών τους σε πρόσθετο προσωπικό για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων που θα αντιμετωπίσουν με τις πλέον των 200 αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν από 1-1-2013, μετά την συνταξιοδότηση 159 μονίμων και 113 με σχέση αορίστου χρόνου υπαλλήλων και τη μη ικανοποίηση της με αριθμό 52/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετάταξη 56 υπαλλήλων της πρώην Νομαρχίας που ασκούσαν αρμοδιότητες που περιήκθαν στο Δήμο ενώ αυτοί μετατάχτηκαν στην Περιφέρεια

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του Δήμου που έχουν συντο νιστεί με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ζητήσει από τους συλλόγους-μέλη της επέκταση των καταλήψεων σε ΧΥΤΑ και αμαξοστάσια, ενώ έστειλε και μήνυμα στους δημάρχους να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση και να μην αποστείλουν τους «καταλόγους της ντροπής». Η ομοσπονδία των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου και πορεία από την πλατεία Καραΐσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις