Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεωργία: ο δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ιβανισβίλι νικητής των εκλογών

Γεωργία: ο δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ι...

Το «Γεωργιανό Όνειρο» του Ιβανισβίλι συγκέντρωσε το 35% των ψήφων έναντι 30% για το κόμμα του προέδρου Σαακασβίλι

Ο ηγέτης του κυριότερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης στην Γεωργία, ο δισεκατομμυριούχος Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ανακοίνωσε τη νίκη του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές επί του κόμματος του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, μετά τη δημοσίευση των πρώτων δημοσκοπήσεων. «Κερδίσαμε! Ο γεωργιανός λαός κέρδισε», δήλωσε ο Ιβανισβίλι σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε από το κανάλι της αντιπολίτευσης TV9 ενώ το κυβερνών κόμμα υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση δεν θα μπορέσει να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο εξαιτίας του πολύπλοκου συστήματος, το οποίο συνδυάζει απλή αναλογική και πλειοψηφικό σύστημα.

«Θέλω να ευχαριστήσω το λαό της Γεωργίας», δήλωσε ο Ιβανισβίλι μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που πανηγύριζαν στην πλατεία Ελευθερίας, στo κέντρο της πρωτεύουσας Τμπιλίσι.

Το «Γεωργιανό Όνειρο» του Ιβανισβίλι συγκέντρωσε το 35% των ψήφων έναντι 30% για το κόμμα του προέδρου Σαακασβίλι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης.

Μια άλλη δημοσκόπηση που έγινε για τα φιλοκυβερνητικά κανάλια Rustavi-2 και Imedi δίνουν μεγαλύτερο ποσοστό στο «Γεωργιανό Όνειρο» με 51% έναντι 41% για το Ενιαίο Εθνικό Κίνημα» του Σαακασβίλι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις