Απομακρύνεται η προοπτική κατεδάφισης, σχεδιάζεται η κατασκευή ενός νέου ορόφου
Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση της αντισεισμικής θωράκισης του κεντρικού επταώροφου κτιρίου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας», το οποίο είχε πληγεί από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, έδωσε το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΑ, εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ποσό ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ που οφειλόταν στον εργολάβο, για τις εργασίες της αντισεισμικής θωράκισης οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο διώροφο κτίριο.
Κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ που επισκέφθηκε στις 24 Μαρτίου το εργοτάξιο για να εποπτεύσει το έργο, διαπίστωσε πως οι εργασίες βρίσκονται σε καλό επίπεδο.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα την Πάτρα, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ και συνεργάτες της.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός επιπλέον ορόφου στον «Άγιο Ανδρέα», εξασφάλιση πιστώσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την πληρωμή του εργολάβου για τη συνέχιση των εργασιών της αντισεισμικής θωράκισης.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










