Σύντομη αναδρομή στα γεγονότα
1516: Δημιουργείται το πρώτο γκέτο για Εβραίους, οι οποίοι μπορούν να ζουν μόνο σε μία συγκεκριμένη περιοχή στη Βενετία.
1821: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον πατριάρχη Γρηγόριο Ε', σε αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.
1826: Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούν την ηρωική έξοδο. Ο Χρήστος Καψάλης ανατινάζει την μπαρουταποθήκη στο Μεσολόγγι.
1835: Το «Κεντρικόν Σχολείον», το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νεοελληνικού κράτους, μεταφέρεται από την Αίγινα στην Αθήνα.
1941: Στη γερμανοκρατούμενη Γιουγκοσλαβία εγκαθίσταται το Ανεξάρτητο Κράτος της Κροατίας από τους φασίστες «Ουστάσι» του Άντε Πάβελιτς.
1954: Ο θρυλικός πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα εγκαταλείπει τα ρινγκ. Στην αυτοβιογραφία του βασίστηκε η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οργισμένο είδωλο».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










