Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: "Πάρτε και κανένα ιδιωτικό ελικόπτερο, για να γλιτώσετε!"

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: "Πάρτε και κα...

Μίλησε για τον εφαρμοστικό νόμο για τη μείωση των μισθών και συντάξεων

Ταφόπλακα στον εργαζόμενο λαό και τους συνταξιούχους χαρακτήρισε τον εφαρμοστικό νόμο για μείωση μισθών και συντάξεων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι εντελώς μεθοδευμένο. Μιλώντας στην Βουλή, ο Αχαιός πολιτικός αποκάλυψε, ότι η πτώχευση του λαού διευκολύνει το να επιβληθούν οι όροι κλοπής της δημόσιας περιουσίας, με τα ιδιωτικά της χαρτοφυλάκια, τα οποία είναι στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στην Ανώνυμη Εταιρεία Υδρογονανθράκων.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσανθακόπουλος «η μεγάλη απάτη στους Έλληνες συνταξιούχους θα διαπραχθεί τον Ιούνιο, όταν θα έρθει το νέο ασφαλιστικό που θα ανεβάζει την ηλικία στα εξήντα επτά χρόνια και όταν, επίσης, θα λαμβάνονται νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων. Έχει προαναγγελθεί ότι αυτά θα είναι 5 δισεκατομμύρια. Αυτό, λοιπόν, το συμβόλαιο ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με το λαό για τον Ιούνιο».

·    Υπενθυμίζοντας την συνεπή στάση που διατύπωσε ο ΛΑ.Ο.Σ. πριν συμμετάσχει για ένα μικρό διάστημα στη διακυβέρνηση της χώρας, ότι δηλαδή δεν θα δεχθεί μείωση μισθών και συντάξεων, ο κ. Χρυσανθακόπουλος ξεκαθάρισε:
«Τηρήσαμε και τηρούμε το λόγο μας. Αντιστεκόμαστε στην παράδοση του λαού της χώρας μας, διότι για να σωθεί η Ελλάδα, δεν χρειάζεται να σωθεί μόνο ο τραπεζικός τομέας. Πρέπει να σωθεί ο ελληνικός λαός! Και η διάσωσή του δεν ταυτίζεται με τα μέτρα αυτά τα νεοφιλελεύθερα, τα οποία δεχθήκατε να ψηφίσετε και να υπογράψετε στη συνέχεια μαζί με το αγγλικό δίκαιο και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Την ίδια στιγμή οι ίδιοι οι δανειστές, μάς λένε ότι αυτά τα μέτρα οδηγούν στην άβυσσο και όχι στον παράδεισο και οι ίδιοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν πάνε πουθενά αυτές οι αποφάσεις και ότι είναι μεταβατικές»

·    Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. επαναδιατύπωσε τις προτάσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για έξοδο από την κρίση:

«Εμείς θεωρούμε ότι λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση, με πέντε χρόνια περίοδο χάριτος, με 10 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο αποπληρωμή των δόσεων και με χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1%, όπως αποδεδειγμένα έπραξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 21 Δεκεμβρίου δίνοντας 489 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες της Ευρώπης. Και θα δώσει και ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στις 29 Φεβρουαρίου, αύριο κιόλας, στις τράπεζες όλου του ευρωπαϊκού χώρου!
Άρα, τα χρήματα τα έχουν! Όμως, πρέπει να μας τα δανείσουν με τους όρους εκείνους, σύμφωνα με τους οποίους θα είναι βιώσιμο το χρέος μας. Όταν οι ίδιοι λένε «δεν είναι βιώσιμο το χρέος σας», τότε οι ίδιοι ομολογούν ότι μας έστησαν παγίδα.»

·    Για να συνεχίσει ο κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος:

«Εμείς λοιπόν αντιπροτείνουμε απέναντι σ’ αυτές τις επιλογές συγκεκριμένα πράγματα. Είπαμε ρευστότητα με κατάργηση του πόθεν έσχες και αποποινικοποίηση του κεφαλαίου, είπαμε επενδύσεις με σταθερό φορολογικό σύστημα και μεγάλης διάρκειας συνέχεια, ώστε να μπορούν να έρθουν να μας εμπιστευθούν οι επενδυτές.

Διότι τον Ιούνιο εσείς λέτε για νέες έκτακτες εισφορές, νέα φορολογικά, νέα επιδείνωση των εισοδημάτων, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τα λέτε καθαρά, τα λέτε ξάστερα και δεν θα μπορέσετε να κοροϊδέψετε τους Έλληνες που αυτή τη στιγμή κοιτάζουν και λένε: «Μα είναι δυνατόν, κύριοι του ΛΑΟΣ, θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία;

Δεν έχουμε προϋπολογισμό στηριζόμενο στα εσωτερικά έσοδα της χώρας μας που φθάνει στα 54 δισεκατομμύρια, ακόμα και με το αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού που φέρατε σήμερα;

Αυτά τα 54 δισεκατομμύρια δεν αποτελούν εσωτερικό κεφάλαιο της χώρας το οποίο προκύπτει από την εσωτερική λειτουργία της αγοράς; Άρα έχουμε τα βασικά να επιβιώσουμε.

Αλήθεια που είναι ο ελληνικός χρυσός; Στο Λονδίνο; Πού τον πήγε η Goldman Sachs; Δεν είναι το πρώτο που θα κατάσχουν μόλις κάνουν τεχνητή κρίση, πιστωτική στη χώρα; Σήμερα που μιλάμε για την υποβάθμιση της χώρας μας και το πιστωτικό γεγονός, δεν προετοιμάζουν το επόμενο βήμα υφαρπαγής;

Και η απειλή της αυτόματης χρεοκοπίας, ότι την άλλη μέρα δεν θα υπάρχει γάλα, δεν θα υπάρχει βενζίνη κ.λπ., να σταματήσει εδώ. Αρκετά χαλάτε από τα μυστικά κονδύλια του κράτους για να πληρώνετε τα παπαγαλάκια της παραεξουσίας και να επιβάλετε αυτούς του όρους που οδηγούν το λαό στο να τρομοκρατείται.»

·    Για να καταλήξει στην ομιλία του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ:

«Φτάνει πλέον! Υπάρχουν λύσεις λοιπόν και οι λύσεις είναι πρακτικές και συγκεκριμένες. Από μεριάς μας θα τις ακούσετε με προγραμματικό λόγο συντομότατα με ολοκληρωμένη ανακοίνωσή τους. Εσείς εν τω μεταξύ, επειδή δεν θα φτάνουν οι πτήσεις με τα ειδικά τσάρτερ, όσοι έχετε εκατομμύρια, πάρτε και κανένα ιδιωτικό ελικόπτερο να γλιτώσετε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις