Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κέρκυρα: Με αυτόνομο περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση AGROTICA

Κέρκυρα: Με αυτόνομο περίπτερο στη Διεθν...

Δυναμική παρουσία του Δήμου

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA , που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει για πρώτη φορά ο Δήμος Κέρκυρας, με αυτόνομο περίπτερο.  Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα, που έκανε λόγο για συνεχή βελτίωση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τόνισε ότι το υπουργείο στοχεύει στην προώθηση και ανάδειξη της υπεροχής των ελληνικών προϊόντων και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Μεγάλη είναι η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Κέρκυρας, στο οποίο παρουσιάζονται παραδοσιακά προϊόντα όπως κουμ – κουατ, τσιτσιμπύρα, μέλι, αλλαντικά, κρασί, μάντολες, μαντολάτο αλλά και προϊόντα τοπικής παραγωγής όπως μπύρα και ζυμαρικά.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Σπύρος Ρίγγας, που βρίσκεται στην έκθεση AGROTICA τονίζει ότι: «Στόχος του Δήμου Κέρκυρας είναι η προβολή των δραστηριοτήτων του αγροτικού πληθυσμού και των επιχειρήσεων του νησιού και η προσπάθεια προβολής των κερκυραϊκών προϊόντων, μέσω της έκθεσης AGROTICA, κρίνεται επιτυχής».

Σημειώνεται ότι η AGROTICA  είναι η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στην Ν.Α. Ευρώπη και αποτελεί τόπο συνάντησης των εκθετών από την εσωτερική αγορά και 30 χώρες με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση πλαισιώνεται από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η 14η συνάντηση Εθνικών Αγροτικών Δικτύων των κρατών-μελών και περιφερειών της ΕΕ και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA, με τίτλο «Νέες Καλλιέργειες και Τεχνολογίες στη Γεωργία ως Προοπτική Ανάπτυξης».

Η έκθεση AGROTICA θα λειτουργεί μέχρι και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις