Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σφυροκόπημα Γιώργου από Μέρκελ-Σαρκοζί. Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα-Δείτε βίντεο

Σφυροκόπημα Γιώργου από Μέρκελ-Σαρκοζί. ...
Νασόπουλος Νάσος

"Βόμβα" Βενιζέλου ο οποίος τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος

Τη χθεσινή ημέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ήταν όμως μια μέρα που η χώρα θα ήθελε να μην την έχει ζήσει ποτέ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που εκλήθησαν εκτάκτως στις Κάννες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργισμένη αντίδραση της Μέρκελ και του Σαρκοζί οι οποίοι έθεσαν αυστηρούς όρους στην Ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα μας δώσουν την 6η δόση του δανείου, αν οι όροι τους δεν γίνουν αποδεκτοί.

Απαίτησαν αν γίνει δημοψήφισμα, αυτό να διεξαχθεί το αργότερο έως τις 4 Δεκεμβρίου και το ερώτημα να είναι "ναι ή όχι στην παραμονή της χώρας στο ευρώ".

Ξεκαθάρισαν ότι η απόφαση για δημοψήφισμα τους αιφνιδίασε και άλλαξε τα δεδομένα της συμφωνίας που ελήφθη στις 26 Οκτωβρίου, απαιτώντας ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας αν θέλει να πάρει την βοήθεια από την Ευρώπη.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος υπέστησαν μια μεγάλη ήττα και αποδείχθηκε ότι έφεραν τη χώρα σε δύσκολη θέση καθώς κινδυνεύει να μείνει χωρίς βοήθεια από την Ευρώπη, ενώ η διεθνής αξιοπιστία της υπέστη σοβαρά πλήγματα.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο ήδη ταραγμένο πολιτικό σκηνικό. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μόλις πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, στις 4:30 το πρωί, προέβη σε δήλωση με την οποία εξέφρασε ρητά τη διαφωνία του στη διενέργεια δημοψηφίσματος, αδειάζοντας έτσι τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr,  τη νύχτα που πέρασε υπουργοί και βουλευτές ξενύχτησαν και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και από σήμερα το πρωί αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Είναι ανοιχτό ακόμα και τα σενάριο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αν ο κ. Παπανδρέου δεν πάρει πίσω τα περί δημοψηφίσματος.

Υπολογίζονται σε πάνω από δέκα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα εκδηλώσουν ανοιχτά τη διαφωνία τους στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθιστώντας έτσι αδύνατη την ψήφιση σχετικής πρότασης στη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα

Οργισμένοι οι Μέρκελ- Σαρκοζί τράβηξαν το αυτί του Γιώργου Παπανδρέου-Δείτε βίντεο

Παπανδρέου: Στις 4 Δεκεμβρίου το Δημοψήφισμα- Επειδή αμφισβητήθηκε η συμφωνία, θα αποφασίσει ο λαός

"Bόμβα" Βενιζέλου:Λέει όχι στο δημοψήφισμα για το ευρώ -Μιλά για ανάγκη εθνικής ενότητας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις