Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατάληψη στην Περιφέρεια - Μαζικότατη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πάτρα: Κατάληψη στην Περιφέρεια - Μαζικό...

Απεργιακό διήμερο σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα-4 συγκεντρώσεις στην Πάτρα

14.42 Ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα η πορεία των αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Πάτρας, πέρα απο τα υβριστικά συνθήματα που ανέγραψαν στους τοίχους του κτιρίου της εφημερίδας Πελοπόννησος.

13:00 Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η πορεία του ΠΑΜΕ που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 12:55 η κεφαλή της πορεία βρισκόταν στην Όθωνος Αμαλίας στο ύψος της Γεροκωστοπούλου ενώ η ουρά της ήταν ακόμη στην διασταύρωση των οδών Γούναρη και Μαιζώνος.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, που αναμένεται εντός των επόμενων λεπτών, μέλη του ΠΑΜΕ θα μεταβούν στα διόδια του Ρίου όπου θα σηκώσουν τις μπάρες προκειμένου οι οδηγοί να περνούν ελεύθερα.

Την ίδια ώρα πορεία πραγματοποιούν και οι αντιεξουσιαστές οι οποίοι πριν από λίγο βρίσκονταν στην πλ. Γεωργίου.

12:10 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι κινητοποιήσεις στην Πάτρα. Η πορεία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο έχει φθάσει στη Νέα Εθνική Οδό και οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν στο κτρίριο, έβγαλαν έξω τους εργαζομένους που δεν συμμετείχαν στην απεργία και ανήρτησαν πανό στο μπαλκόνι.

Την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Γεωργίου, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ. Στην κορυφή της πορείας που ξεκίνησε λίγα πριν τις 12:00 έχουν τεθεί αγρότες με τρακτέρ καθώς και ταξιτζήδες.

Τέλος έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου είναι συγκεντρωμένοι περίπου 300-400 αναρχικοί οι οποίοι ετοιμάζονται για την δική τους πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

11.25 Ξεκίνησε η πορεία από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Πρόκειται για μια πορεία με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή. Την ίδια ώρα ογκοδέσταστη είναι και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου και σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη πορεία.

Στην μεγάλη πορεία, που θυμίζει σε όγκο την διαδήλωση του 2002, όταν τότε ο νόμος Γιαννίτση για το ασφαλιστικό έβγαλε και πάλι τον κόσμο στους δρόμους, συμμετέχουν μέχρι και ιερείς, πρώην χωροφύλακες, γονείς με μικρά παιδιά σε καρότσια, ενώ στο τέλος ακολουθούν οι ταξιτζήδες, που και αυτοί φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνησης.

10.15 Ξεκινά σε λίγη ώρα η συγκέντρωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Όπως είπε στο www.thebest.ge o Πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Ρώρος ομάδες περιφρούρησης βγήκαν στο κέντρο και τις συνοικίες της Πάτρας και τα εμπορικά καταστήματα είναι σήμερα κλειστά. Μάλιστα μετά τη συγκέντρωση οι έμποροι θα κατευθυνθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να επιδόσουν στον κ. Αποστολόπουλο ψηφισμα διαμαρτυρίας, ενώ θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Περιφέρειας. Όπως είπε ο κ. Ρώρος, σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση της σημερινής κινητοποίησης των εμπόρων έπαιξε το συντονιστικό όργανο, το οποίο έχει δημιουργηθεί και στο οποίο, εκτός από τον Εμπορικό και την ΟΕΒΕΣΝΑ συμμετέχουν, ο Φαρμακευτικός και Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, η Ένωση Κατασκευαστών και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

9.15 Υπό κατάληψη βρίσκεται αυτή την ώρα η ΣΤ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων, δίπλα από την Παντάνασσα.Συμβασιούχοι και μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα ιδιαίτερα ζητήματα του κλάδου τους.

Την ίδια ώρα ομάδες του ΠΑΜΕ περιφρουρούν την απεργία και έχει βρίσκεται απο νωρίς σε χώρους δουλειάς στη ΒΙΠΕ και στην Πάτρα,ενώ το μεσημέρι σχεδιάζει να ανοίξει τα διόδια του Ρίου.

Επίσης, κατάληψη στην Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας αναμένεται να κάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών.

7.25 Απεργιακά ρολά κατεβάζει σήμερα η Πάτρα και ολόκληρη η χώρα στο πλαίοσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πορείες και καταλήψεις έχουν προγραμματιστεί και στην Πάτρα. Στην Πάτρα σήμερα Τετάρτη, το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Όλγας, ενώ στις 11:00 έχει τη δική του συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν και ταξιτζήδες με τα οχήματά τους. Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση και την Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου.

Οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμετα στην Πάτρα είναι 4 συνολικά. Εκτός από τις δύο που αναφέρονται παραπάνω, στις 10 το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας κάνει δική του συγκέντρωση στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, ενώ στις 10.30 το πρωί στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, συγκεντρώνονται φοιτητές και αριστερές οργανώσεις.

Επίσης, σε κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας και όχι μόνο, του Δήμου Πατρέων.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, καθηγητλές, έμποροι, γιατροί. δικηγόροι, εφοριακοί τελωνειακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι κ.α

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη Απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2011, ενάντια στην πολιτική που βυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εξοντώνει τους εργαζόμενους και διαλύει την κοινωνία!Η συγκέντρωσή μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19-10-2011 στις 10:30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία προς την Περιφέρεια όπου θα κατατεθεί στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Αποστολόπουλο το Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.

Στόχος μας είναι μια πολύ Δυναμική αλλά Ειρηνική πορεία και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει όλοι να πορευθούμε και να περιφρουρήσουμε την Διαδήλωση Διαμαρτυρίας μας.Καταγγέλλουμε τη βία και τη βαρβαρότητα από όπου και αν προέρχονται.Της πορείας του Ε.Κ.Πάτρας θα ηγηθούν οι άνεργοι."

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, από τις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στο Πεδίον του Αρεως (11:00 π.μ.) και την Πέμπτη στο Σύνταγμα (11:00 π.μ.), ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει χωριστές συγκεντρώσεις τις ίδιες ώρες στην Ομόνοια.

Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί πόδός και μάλιστα κλειστή από τις 06:30 η Β. Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο της Βουλής! Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν.


Μέσα Μεταφοράς

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν και αυτή την εβδομάδα οι μετακινήσεις καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς  μετέχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, η χώρα θα παραμείνει χωρίς ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ενώ λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα πραγματοποιήσουν  στάσεις εργασίας.

Από τις 05:00 μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη.

Το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετά τις 09:00 το πρωί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θα κατέβουν στο κέντρο για το απεργιακό συλλαλητήριο.

Στάση εργασίας από τις 05:00 ως τις 10:00 και από τις 18:00 ως τη λήξη της βάρδιας θα κάνουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Την Πέμπτη, θα γίνει μόνο μια στάση, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί.

Ακόμη, Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα κυκλοφορούν ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα.

Χωρίς αστικά λεωφορεία για 48 ώρες θα μείνει και η Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 το πρωί και από τις 20:00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 το πρωί.

Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια μέχρι και την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΠΝΟ που συνήλθε την Τρίτη, διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ευαισθητοποίηση από τους κυβερνώντες και κατόπιν αυτού αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Δημοτικοί Υπάλληλοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Τραπεζικοί υπάλληλοι

Στην 48ωρη απεργία, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αποφάσισαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, από την Τρίτη.

Εκπαιδευτικοί

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι.


Φαρμακοποιοί, οδοντίατροι
Εικοσιτετράωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί της Αττικής.


Φούρνοι - εμπορικά

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη και τα αρτοποιεία με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, αρτοποιεία και περίπτερα.

Βενζινάδικα


Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα στις 19 Οκτωβρίου. Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Γιατροί ΙΚΑ- Νοσοκομεία

Κλειστά είναι και θα παραμείνουν έως το τέλος της εβδομάδας τα ιατρεία του ΙΚΑ, ενώ σε καταλήψεις γραφείων διοίκησης και ταμείων στο σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων προχωρούν οι γιατροί ΕΣΥ που συμμετέχουν μαζί με το προσωπικό των μονάδων Υγείας στην 48ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει και το ΕΚΑΒ.


Δικηγόροι- Δικαστές

Απεργούν έως τις 19 Οκτωβρίου οι δικηγόροι, ενώ οι δικαστές από την  πραγματοποιούν από την Δευτέρα τρίωρες στάσεις εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι). Oι δικαστές προειδοποιούν ότι από τις 7 Νοεμβρίου δεν θα παίρνουν δικογραφίες στο σπίτι, αλλά θα ασκούν το λειτούργημά τους μόνο στα δικαστήρια μέσα στο νόμιμο ωράριο.


Εφορειακοί - Τελωνειακοί

Απεργούν έως την Πέμπτη εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ απεργία διαρκείας έως και τις 27 Οκτωβρίου προκήρυξαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:

1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις