Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κινητοποίηση απο τον "Ιπποκράτη" για τη συμπλήρωση 3 ετών απο το σεισμό του 2008

Κινητοποίηση απο τον "Ιπποκράτη&quo...

Παραμένουν τα προβλήματα στο σεισμόπληκτο κτίριο του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, Κώστας Πετρόπουλος στη επεσήμανε: «Συμπληρώνονται σήμερα 3 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα του μεγάλου σεισμού, του σεισμού της 8ης Ιουνίου του 2008, ενός σεισμού που έπληξε την πόλη, μας, ενός σεισμού που έθεσε  εκτός λειτουργίας το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου μας.

Συμπληρώνουμε σήμερα 3 χρόνια μεγάλης  δοκιμασίας, σκληρής δουλειάς και μεγάλου αγώνα του Σωματείου μας, των Συναδέλφων – μελών μας, για να διατηρηθούμε να κρατηθούμε ως Νοσοκομείο στον Υγειονομικό Χάρτη της περιοχής μας. Στα 3 αυτά χρόνια επιδιώξαμε και καταφέραμε την ολοκλήρωση της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, έργο που εμπνεύστηκε, που διεκδίκησε, που πάλεψε και πέτυχε κατ΄ αποκλειστικότητα το Σωματείο μας.  Δεν φθάνουν όμως μόνον αυτές οι σημαντικότατες κατακτήσεις, το Νοσοκομείο συνεχίζει να είναι ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ και γι΄ αυτό το λόγο και όχι μόνον είμαστε σήμερα εδώ. Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε ακόμη μια φορά:

ΑΜΕΣΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των Εργασιών του 2ορόφου κτιρίου, όπου οι πρωτόγνωρες παρεμβάσεις του  ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, είχαν ως αποτέλεσμα το σταμάτημα των σχετικών εργασιών και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης – παράδοσης και επαναλειτουργίας του, κατά ένα εξάμηνο περίπου.ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ  τής δεύτερης και  τελευταίας εργολαβίας  του Κεντρικού  Κτιρίου και την  όσο το δυνατόν  συντομότερη, άκρως  απαραίτητη, επαναλειτουργία  του.ΑΜΕΣΑ την ΠΡΟΣΘΗΚΗ  του επιπλέον  δεύτερου ορόφου  στη νέα πτέρυγα,  του ορόφου πού  σ΄ αυτή τη φάση  θα βοηθήσει τα μέγιστα στη λειτουργία μας.ΕΓΚΡΙΣΗ  και  κατασκευή του   επιπλέον κτιρίου  για την στέγαση  και λειτουργία  στο χώρο του  Νοσοκομείου  του  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.ΑΜΕΣΑ την κίνηση  των σχετικών διαδικασιών  για την μελέτη  και κατασκευή  ενός ακόμη κτιρίου, για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες μας σε ΕΝΙΑΙΟΥΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ χώρους, δίνοντας έτσι την προοπτική  που χρειάζεται το Νοσοκομείο μας για τα επόμενα τριάντα και πλέον χρόνια.

ΚΑΛΟΥΜΕ απ΄ αυτή την συγκέντρωση τον Γ.Γ της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ τον Κον ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΤΑΣΟ, τον άνθρωπο που μας  βοήθησε πέραν του δέοντος για την προσθήκη του επιπλέον ορόφου στη νέα πτέρυγα, αλλά και στην  εξεύρεση των πόρων στα έργα του Νοσοκομείου μας, πού  είχαν βαλτώσει, πού είχαν εγκαταλειφθεί  πού  ή προηγούμενη κυβέρνηση τα είχε αφήσει στην τύχη τους:Τόσο  της ΑΝΤΙΣΜΕΙΚΗΣ  ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ, έργο που  το είχαν δημοπρατήσει χωρίς τούς αντίστοιχους κωδικούς και τις  ανάλογες πιστώσεις, γι΄ αυτό και το επί ένα εξάμηνο  και πλέον σταμάτημα  των εργασιών. Οσο και της νέας πτέρυγας πού και γι΄ αυτήν δεν είχαν προβλεφτεί το σύνολον των απαραίτητων πιστώσεων, όπου  εκτός από το1.5 εκ Ευρώ πού έλλειπε, έλλειπε και ο σχεδιασμός, με τα γνωστά τότε γκρεμίσματα και εκ νέου αναθέσεις, προβλήματα  πού καθυστέρησαν επί 9 και πλέον μήνες το συγκεκριμένο αυτό έργο. Καθώς επίσης και τον  εξοπλισμό της νέας πτέρυγας που παρέμενε στα ΑΖΗΤΗΤΑ, πού δεν τον είχαν δημοπρατήσει. Εξοπλισμό πού λόγω αυτών των καθυστερήσεων των τότε παραγόντων και τις ενστάσεις πού υπάρχουν στον διαγωνισμό, δεν φαίνεται να τον αποκτάμε μέσα στο 2011.

Η  Διαχειριστική αρχή να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ  σ΄ όλες εκείνες τις  απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε μέσα στον μήνα πού διανύουμε, ή ΔΕΠΑΝΟΜ να δημοπρατήσει  το υπόλοιπο έργο του  κεντρικού μας  κτιρίου,  στο σύνολό του. Σήμερα δεν κινητοποιούμαστε μόνον γι΄ αυτά πού προανέφερα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μόνον αυτά. Μ΄ αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και στα σχέδια των ΑΛΛΑΓΩΝ που προωθούνται  στον ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ της περιοχής μας.

Ραντεβού λοιπόν όλων στην επόμενη Απεργιακή μας κινητοποίηση στις 15 του Ιούνη, την 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις