Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας: Πλατεία Γεωργίου 19:00

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Αγανακτισμέν...

Αγανακτισμένοι πήραν με τις πέτρες βουλευτές στην Κέρκυρα

Διαβάστε:Πάτρα: οι Αγανακτισμένοι κάνουν πάρτυ στην Πλατεία Γεωργίου, με Καρναβαλική διάθεση

13:55 Επιστρέφουν απόψε στις 7:00 στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, οι Αγανακτισμένοι πολίτες. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που τους απευθύνουν οι εμπνευστές του Patras Greek Revolution είναι μεγάλη γεγονό που τους κάνει να επιμένουν.

Μάλιστα αύριο όλους όσοι θα κατέβουν στην πλατεί τους περιμένει και μια εκπληξη που ακούει στο όνομα Patras Revolution Party.

10.34 Με πέτρες και υβριστικά συνθήματα, ομάδα "Αγανακτισμένων" στην Κέρκυρα εγκλώβισαν 60 'Ελληνες και ξένους βουλευτές σε εστιατόριο, όπου η ελληνική Βουλή παράθετε δείπνο στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι "Αγανακτισμένοι" στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν και χθες στην πλατεία Δημαρχείου και όταν ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που είναι στο Παλαιό Φρούριο, βρίσκονται οι βουλευτές κινήθηκαν προς εκεί για να διαμαρτυρηθούν.

Δεν κατάφεραν όμως να εισέλθουν στον χώρο του εστιατορίου, καθώς έκλεισε η καγκελόπορτα της εισόδου στον χώρο και ανέβηκαν στα τείχη πάνω από τον χώρο του Ομίλου, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.

Κάποιοι θερμόαιμοι πέταξαν και πέτρες. Τελικά, στη μία τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι. Η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική.

Στο δείπνο συμμετείχαν, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

7.30 Για όγδοη μέρα βρέθηκαν χθες στις πλατείες μεγάλων πόλεων της Ελλάδας αγανακτισμένοι πολίτες.Στην Πάτρα και την πλατεία Γεωργίου χθες πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συγκέντρωση, ενώ το ραντεβού ειναι καθημερινό για τις 7 το απόγευμα.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους της πλατείας Γεωργίου είχαν μαζί τους τύμπανα και κατσαρόλες, ενώ για την Παρασκευή 3 Ιουνίου προγραμματίζεται στην πλατεία Γεωργίου,το Patras Revolution Party.

"H Φτώχεια θέλει καλοπέραση και έτσι την Παρασκευή 3 Ιουνίου όλοι στην Πλατεία Γεωργίου μετά της 17.30 για την έναρξη του PATRAS REVOLUTION PARTY. Για μια ημέρα η μουσική θα είναι η απάντηση σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μαζί μας όλοι οι djs της πόλης μας που θέλουν να συμμετάσχουν. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ EVENT ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.ΑΠΛΑ ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ", αναφέρει η σχετική πρόσκληση στο facebook.

Περίπου 500 ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στο Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, μέσα στο οποίο δειπνούσαν οι προσκεκλημμένοι.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Corfu Press επρόκειτο για δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές, που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διοργανώθηκε από τη Βουλή.

Σε αυτό συμμετείχαν η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιωθεί.

Περισσότεροι από 500 «Αγανακτισμένοι Κερκυραίοι» που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημαρχείου, όταν πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση μεταφέρθηκαν έξω από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, όπου πραγματοποιείτο το δείπνο.Φωνάζοντας συνθήματα, όπως "κλέφτες" και "προδότες", αποδοκίμασαν έντονα τους αξιωματούχους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και τελικά επενέβη η Ασφάλεια των αξιωματούχων και φυγαδεύθηκαν με τουριστικό σκάφος μέσω θαλάσσης.

Χθες στο Σύνταγμα σγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 15.000 πολίτες. Σύμφωνα με το www.protothema.gr, oι κατσαρόλες και τα συνθήματα είχαν την τιμητική τους στην πλατεία, ενώ μια νέα κίνηση διαμαρτυρίας, προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες στην πλατεία Συντάγματος. Ο λόγος για τον Σύλλογο για την «Προστασία των Πολιτών από την Αυθαιρεσία των Τραπεζών», τα μέλη του οποίου ζητούν την εκ νέου αναβολή του ανοίγματος των πλειστηριασμών.

Εν τω μεταξύ, αργά το απόγευμα, τα ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου απέναντι από τη Βουλή στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει ο κόσμος.Ανάμεσα στους αγανακτισμένους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα την Τετάρτη ήταν και ο γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης ο οποίος λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, ανέβηκε σε ένα πρόχειρο βήμα που είχε στηθεί έξω από την Βουλή και μίλησε στους συγκεντρωμένους για τους κινδύνους του Μνημονίου.

Νωρίτερα, μοτοσικλετιστές πέρασαν από την Βουλή και με σημαίες, μαρσαρίσματα και κορναρίσματα, εξέφρασαν με τον δικό τους τρόπο την αγανάκτησή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις