Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι αγανακτισμένοι πολίτες μέχρι να ακουστεί η φωνή τους

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι αγανακτισ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ετοιμάζουν μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία των Καλαβρύτων με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δράση τους δηλώνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες της Πάτρας. Και χθες πάνω από δυο χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, ζητώντας να ακουστεί η φωνή τους.

Παράλληλα, δεκάδες είναι τα μηνύματα, μέσω του διαδικτύου, για καθημερινή παρουσία στις πλατείες.

Παράλληλα, οι αγανακτισμένοι πολίτες, οργανώνονται μέσω του facebook για δυο μεγάλα «ραντεβού»: Αύριο το πρωί στις 10.30 στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, με σκοπό να διαδηλώσουν ειρηνικά, με αφορμή την έλευση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην πόλη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προγραμματίζονται στις 7 συγκεντρώσεις πολιτών σε όλες τις πλατείες, στο πλαίσιο μιας Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης όλων των πολιτών.

Οι δημιουργοί της σελίδας στο ίντερνετ, Έλληνες και Ισπανοί, καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα.

Συμπαράσταση

Πολλές είναι οι φωτογραφίες αλλά και τα ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν είναι αυτές ξένων πολιτών, κυρίως Ισπανών, που έστελναν µηνύµατα συµπαράστασης.

«Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσµος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη Ισπανία είναι µαζί σας», έγραψε ένας Ισπανός, ενώ ένας άλλος ευχαριστούσε την Ελλάδα «που έφερε τη ∆ηµοκρατία στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και που σήµερα παλεύει γι’ αυτήν».

Μηνύµατα συµπαράστασης προς τους διαδηλωτές έστελναν και οι οµογενείς, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το Διαδίκτυο την ογκώδη ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγµα.

Διαβάστε ακόμα

Και γάμος στη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στην Αθήνα - Δείτε φωτό από το Σύνταγμα

Πάτρα: 15.000 Αγανακτισμένοι στην Αθήνα, 2.000 στην Πάτρα για τρίτη συνεχή μέρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις