Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηγουμενίτσα: Κλείνουν το λιμάνι στις 3 Μαϊου

Ηγουμενίτσα: Κλείνουν το λιμάνι στις 3 Μαϊου

Αναβρασμός στην πόλη για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών

Νέες κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν από τους φορείς και πολίτες της Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από τους εκατοντάδες Ασιάτες και Αφρικανούς λαθρομετανάστες που προσπαθούν να επιβιβαστούν σε οχηματαγωγά πλοία κρυμμένοι σε αυτοκίνητα με προορισμό τα ιταλικά λιμάνια.

Στις 3 Μαΐου θα αποκλειστεί άγνωστο για πόσες ώρες το λιμάνι εξωτερικού και μάλιστα στις 5 το απόγευμα, όταν είναι αυξημένη η κίνηση επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων. Την απόφαση αυτή έλαβαν σε σύσκεψη, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Επιτροπή Αγώνα και φορείς της περιοχής. Στο μεταξύ, για το σοβαρό αυτό πρόβλημα, έγινε συνάντηση στην Ηγουμενίτσα με τον Δήμαρχο Γιώργο Κάτσινο, τον αστυνομικό διευθυντή Βασίλη Μίαρη και φορείς της πόλης, του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ Νίκου Σερέτη.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος υπογράμμισε πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια εντατικοποίηση των ενεργειών της Αστυνομίας με συλλήψεις και μεταφορά των λαθρομεταναστών σε κέντρα κράτησης μακριά από την Ηγουμενίτσα, όμως συνεχώς προσέρχονται κατά δεκάδες άλλοι, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να παραμένει. Από την πλευρά του ο κ. Ραχωβίτσας αναγνώρισε το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας πως δεν αφορά μόνο την Ηγουμενίτσα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις