Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λεχαινά: Προσφυγή για το θάνατο 35χρονης στο ΚΕΠΕΠ

Λεχαινά: Προσφυγή για το θάνατο 35χρονης στο ΚΕΠΕΠ

Στη δικαιοσύνη απευθύνεται πλέον η οικογένεια της γυναίκας που πέθανε προχθές το πρωί

Στη Δικαιοσύνη κατά των αρμοδίων του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας και κατά παντός υπευθύνου προτίθεται να προσφύγει ο πατέρας της 35χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες, που πέθανε προχθές το πρωί στο νοσοκομείο του Πύργου από πνευμονία.

Οπως είπε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», η κόρη του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία με πνευμονία και στους δύο πνεύμονες, κάτι που θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει εγκαίρως οι υπεύθυνοι του ιδρύματος.

«Στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου μετέφεραν το παιδί μου από τη ΜΕΘ Αγρινίου, οι γιατροί μού είπαν ότι πάει καλά. Ξαφνικά την επόμενη ημέρα με ενημέρωσαν ότι πέθανε, πιθανόν από εισρόφηση υγρών. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος τη μια μέρα να είναι καλά και την επομένη να πεθαίνει;», αναρωτήθηκε ο πατέρας της 35χρονης και κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί επί χρόνια στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών όπου νοσηλευόταν το παιδί του.

«Συνέχεια άλλαζαν διοικητές, οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν καμιά εκπαίδευση ή ειδικότητα και γενικά η εικόνα του ιδρύματος είναι απαράδεκτη. Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη κατά κάθε αρμοδίου για το θάνατο του παιδιού μου», τόνισε ο τραγικός πατέρας που θέλησε για ευνόητους λόγους να τηρήσει την ανωνυμία του.

Αργά χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή της 35χρονης από τον ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση. Οπως έγινε γνωστό, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι ο θάνατός της προήλθε από παθολογικά αίτια που σχετίζονται με τους πνεύμονες. Η εργαστηριακή ανάλυση θα ρίξει περισσότερο φως στην αιτία θανάτου.

Σημειώνεται ότι πάνω από 30 νοσηλευόμενοι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας έχουν πεθάνει από το 1988 μέχρι σήμερα. Οι αρμόδιοι του ιδρύματος ισχυρίζονται ότι όλοι ήταν φυσιολογικοί καθώς -όπως υποστηρίζουν- τα άτομα που νοσηλεύονται εκεί έχουν επιβαρημένη υγεία. Για έναν εξ αυτών όμως, που συνέβη τον Μάιο του 2006, μετά την αποκάλυψη της «Ε» παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια» είκοσι τρεις συνολικά εργαζόμενοι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις