Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι έμποροι της Πάτρας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι έμποροι...

Χαρακτηρίζουν αρχή του αγώνα τους το λουκέτο της Τετάρτης και την πορεία μέχρι το Μεταγωγών

Αρχή των κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν  το επόμενο διάστημα χαρακτηρίζουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης αλλά και την πορεία που πραγματοποίησαν  «αλυσοδεμένοι» στο κέντρο της Πάτρας οι έμποροι της πόλης. Ο Εμπορικός σύλλογος με ανακοίνωσή του κάνει αποτίμηση των πρώτων αντιδράσεων και σημειώνει : «Το  τριήμερο των κινητοποιήσεων του Ε.&Ε.Σ.Π., «έκλεψε» τις εντυπώσεις, η πρωτοβουλία  μας να πραγματοποιήσουμε την Τρίτη, πορεία στους δρόμους της Πάτρας φορώντας την… παραδοσιακή στολή του φυλακισμένου και με αλυσίδες, να κατευθυνθούμε στο Δικαστικό Μέγαρο και να καταλήξουμε στο Τμήμα Μεταγωγών. Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο, να δείξουμε μια άλλη, δύσκολη «πορεία» των εμπόρων, που τα μέτρα της κυβέρνησης, τους εξοντώνουν και τους οδηγούν, στην ανεργία, στη διαπόμπευση και στην εξόντωση, οικονομική, αλλά και φυσική, ενίοτε, αφού τα περιστατικά με την αυτοκτονία συναδέλφων μας εμπόρων, αυξάνουν τραγικά. Το  μόνο βέβαιο είναι, ότι την αγωνιστική πορεία μας θα τη συνεχίσουμε, μετά  και την καθολική συμμετοχή των  συναδέλφων εμπόρων, στην 24ωρη απεργία  της Τετάρτης. Εξάλλου, το μήνυμα από τη συνεργασία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), είναι ότι η συνεργασία μας αυτή, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει, γι’ αυτό και θα συνεχιστεί. Είναι δεδομένο, ότι με κινητοποίηση μιας ημέρας, το μήνυμα δεν φτάνει εκεί που πρέπει να φτάσει, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε, με άλλες μορφές αντίδρασης, που θα ανακοινώνονται εν ευθέτω χρόνω. Οι κινητοποιήσεις αποτελούν την αντίδραση του εμπορίου στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και της υπαγωγής του εμπορίου, από την τρόικα, στα κλειστά επαγγέλματα τα οποία θα πρέπει να «ανοίξουν».

Η θέση μας είναι  αμετακίνητη σε όσα απαιτούμε:

*Ρευστότητα  στην πραγματική οικονομία. Οι Τράπεζες να ανοίξουν τις στρόφιγγες για χρήμα στην αγορά. Την ώρα που ένα νέο πακέτο εγγυήσεων 30 δισ. ευρώ δόθηκε με τις… ευλογίες του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στις τράπεζες, το τέταρτο κατά σειρά, με το πρώτο, να είναι της τάξης των 15 δισ. ευρώ, το δεύτερο επίσης 15 δισ. ευρώ και το τρίτο 25 δισ. ευρώ. Και το νέο πακέτο, όπως και τα προηγούμενα, δόθηκε –υποτίθεται- με στόχο να χρηματοδοτήσουν την οικονομία...).

*Νόμος  για την λειτουργία της αγοράς  σε προοδευτική κατεύθυνση (πολυκαταστήματα,  πλανόδιο εμπόριο, εκπτώσεις.  κ.ά).

*Η  ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται   «με όχημα» τις πολυεθνικές  και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (τύπου «The Mall»), που έχουν ως  αποτέλεσμα τον «αφανισμό» των  μικρομεσαίων και τα οποία  «προχωρούν» με την κυβερνητική  όπως όλα δείχνουν, στήριξη

*Επιμένουμε  και λέμε όχι στην «απελευθέρωση» της Κυριακής. Μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα, που βιώνουμε όλοι μας, κάποιοι είχαν το θράσος, να ξανανοίξουν το «φάκελο» Κυριακές, έτσι ώστε να δώσουν τη χαριστική βολή, στις μικρομεσαίες και γενικά τις οικογενειακές εμπορικές επιχειρήσεις.

* Να εισαχθεί και το εμπόριο  στο νομοσχέδιο για την «Ενίσχυση  Ιδιωτικών Επενδύσεων για την  Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα  και την Περιφερειακή Συνοχή»,  διότι με απόφαση υπουργού  εξαιρέθηκε.

* Σύνδεση του ΕΤΕΑΝ με το  ΤΕΜΠΜΕ για την αποπληρωμή των δανείων Α και Β φάσης, σε μια περίοδο που ο δανεισμός είναι λιγότερος, δυσκολότερος και ακριβότερος, σε μια περίοδο που «μηδενίζεται» η πιστωτική επέκταση και η «αιμορραγία» μας συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις