Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απόψε στους ναούς ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος

Πάτρα: Απόψε στους ναούς ψάλλεται ο Ακάθ...

Στην Ευαγγελίστρια ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος & στο ναό Αγίου Ανδρέου ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στο τέλος τους φτάνουν απόψε οι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο. Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 το βράδυ ψάλλεται στους ιερούς ναούς ο Ακάθιστος Ύμνος, όλες δηλαδή και οι τέσσερις στάσεις των ύμνων. Ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Παναγία προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς.

Επικράτησε να λέγεται έτσι προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του.

Όπως διαβάσαμε, οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για 1η φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε επίσης όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος. Η εναλλακτική ονομασία του «Χαιρετισμοί» προέρχεται από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη Χαίρε.

Θεωρείται ένα αριστούργημα της Βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κ.α).

Απόψε για την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα βρίσκεται στις 19.00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος θα τελέσει την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Πλήθος κόσμου θα συρρεύσει στους ναούς για να προσκυνήσει τη χάρη της Θεοτόκου προετοιμαζόμενος πλέον για τις άγιες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου που πλησιάζουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις