Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πάτρα 50 χρόνια πριν μέσα από τον φακό του Μιχάλη Δωρή

Η Πάτρα 50 χρόνια πριν μέσα από τον φακό...

Εγκαινιάζεται έκθεση

«Πόλισμα δόμων και πολιτισμού – Η Πάτρα πριν μισό αιώνα με τον φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή», είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιούνται αύριο (Τετάρτη) 10 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες «δράσεις» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, στη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής και προσφοράς της στο κοινό της πόλης και τη ευρύτερης περιοχής, όπως αναφέρει η σχευτική ανακοίνωση.

Η έκθεση θα φιλοξενείται έως και το Σάββατο 11  Μαΐου και μέσα από αυτή επιχειρείται να αναδειχθούν ιστορικές και λαογραφικές παράμετροι, έτσι όπως απορρέουν από τα επιβλητικά κτίρια της Πάτρας, τα οποία επιβίωσαν και τις λεπτομέρειές τους, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί εξαιρετικά από το φακό του Μιχάλη Δωρή.

Στο υλικό της έκθεσης, περιλαμβάνονται μοναδικά «λεπτουργήματα», τα οποία μεταφέρουν στο κοινό την εικόνα της πόλης μας , πριν από 50 χρόνια, σε σύγκριση με το σήμερα.

Το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση των εγκαινίων, ενώ θ’ απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα προς τιμή του Μιχάλη Δωρή, σε μέλη της οικογένειάς του. Το αρχείο παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από την Κατερίνα Δωρή, κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Δωρή, προκειμένου να γίνει ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωσή του.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  οργανωμένες ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό, οι οποίες αποτελούν μία ακόμα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η αρχιτέκτων Βασιλική Φαρμάκη και την οργάνωσή της ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Η κάλυψη των εξόδων της έκθεσης είναι ευγενική χορηγία της βιβλιοθήκης του κληροδοτήματος Γ. Οικονομόπουλου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight