Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Η απέραντη μοναξιά μιας… κουρασμένης παιδιάτρου- Δεν πήγε σήμερα γιατρός από την Πάτρα

Ζάκυνθος: Η απέραντη μοναξιά μιας… κουρα...

Άγνωστο εάν θα γίνει δεκτή η έκκληση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Δεν υλοποιήθηκε τελικά στην πράξη η απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την μεταφορά παιδιάτρου από την Πάτρα στη Ζάκυνθο προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο του νησιού. Επί της ουσίας η 6η ΥΠΕ είχε ζητήσει από δύο παιδιάτρους που υπηρετούν σε πρωτοβάθμια δομή της αχαϊκής πρωτεύουσας να μεταβούν από δύο μέρες ο καθένας αυτή την εβδομάδα στη Ζάκυνθο προκειμένου να πάρει ολιγοήμερη άδεια η μοναδική παιδίατρος που έχει απομείνει στο εκεί νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο γιατρός που ήταν να βρεθεί στο νησί σήμερα και αύριο, επικαλέστηκε σχετική αίτηση υποβάλλοντας προσωπικούς λόγους οι οποίοι δεν του επέτρεπαν να φύγει από την Πάτρα. Άλλη λύση δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί και ως εκ τούτου για Τρίτη και Τετάρτη δεν κατέστη δυνατόν να πάει κάποιος παιδίατρος στη Ζάκυνθο.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο γιατρός από τον οποίο είχαν ζητήσει οι υπεύθυνοι της 6ης ΥΠΕ να καλύψει την συνάδελφό του, την Πέμπτη και την Παρασκευή τελικά θα ανταποκριθεί ή εάν κι εκείνος καταθέσει αίτηση εξαίρεσης επικαλούμενος τους δικούς του λόγους. Θυμίζουμε ότι το Νοσοκομείο της Ζακύνθου, μετά την σχεδόν ταυτόχρονη παραίτηση τριών παιδιάτρων έχει απομείνει μόνο με έναν γιατρό αυτής της ειδικότητας.

Η συγκεκριμένη γιατρός δουλεύει ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα και η 6η ΥΠΕ με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να τις εξασφαλίσει μια ολιγοήμερη «ανάσα», καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι και οι δικές τις αντοχές έχουν τα όριά τους.

Από την πλευρά της η 6η ΥΠΕ υποστηρίζει ότι έχει κάνει κάθε διαδικασία που προβλέπεται εκ του νόμου προκειμένου να καλυφθούν οριστικά να κενά που έχουν δημιουργηθεί και μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει η προκήρυξη προκειμένου να ενσωματωθούν δύο ακόμα γιατροί.

Η πρόθεση της για μεταφορά παιδιάτρων από την Πάτρα είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας ο οποίος σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε τα εξής:

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για το πρόβλημα της υποστελέχωσης ιατρικού προσωπικού, λόγω μαζικών παραιτήσεων, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και έχει ζητήσει από την 6η ΥΠΕ να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμη βάση.

Οι μετακινήσεις ιατρικού δυναμικού από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές της περιοχής μας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους διότι αποδυναμώνουν την παροχή υπηρεσιών υγείας σε τοπικό επίπεδο, προκαλούν κενά στην εξυπηρέτηση των ασθενών και την άσκοπη ταλαιπωρία τους.

Καλούμε την 6η ΥΠΕ να ανακαλέσει την απόφασή της, καθώς πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική των αιφνιδιαστικών μετακινήσεων που υποβαθμίζουν επικίνδυνα  την περιοχή μας, υποβάλλει τους συναδέλφους μας σε ταλαιπωρία και τους εξαναγκάζει σε ανάληψη ευθύνης εξαιρετικά δυσανάλογη προς τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις