Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι είναι το διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite που ανησυχεί γονείς και εκπαιδευτικούς - Ενημερωτική εκδήλωση απόψε στην Πάτρα

Τι είναι το διαδικτυακό παιχνίδι Fortnit...

"Ενημερώνομαι για τους κινδύνους του Διαδικτύου"

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη  την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., για το διαδικτυακό παιχνίδι FORTNITE, το οποίο όπως επισημαίνεται έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου και το Πειραματικό Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλούν στην εκδήλωση "Ενημερώνομαι για τους κινδύνους του Διαδικτύου" με ομιλητές τον Άρη Λούβρη,  Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel και τον  Χαράλαμπο Σφέτσο, Αστυνόμος Α' ΓΕ.Π.Α.Δ - Κοινωνικός Λειτουργός.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Ανησυχείτε ως γονείς για την αισθητή αύξηση των κρουσμάτων υπερβολικής ενασχόλησης από τα παιδιά σας με το διαδικτυακό παιχνίδι FORTNITE; Τους τελευταίους 6 μήνες πάνω από το 80% των κλήσεων που γίνονται στη γραμμή βοήθειας HELP-LINE 210 6007686, αφορούν σε γονείς που επικοινωνούν αναζητώντας τρόπο να περιορίσουν την ενασχόληση του παιδιού τους με το συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι!

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί και στην εκπαιδευτική κοινότητα όπου παρατηρείται το εν λόγω παιχνίδι να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις των παιδιών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου ενώ υπάρχει και εικόνα πτώσης των σχολικών επιδόσεων και μείωσης των φυσικών αντοχών των παιδιών καθώς πολλά είναι εκείνα που παραδέχονται ότι ξενυχτούν παίζοντας.

Ελάτε την Τετάρτη 27/3/2019 (7:00 μ.μ.), στην Αγορά Αργύρη, όπου το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου και το Πειραματικό Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλούν στην εκδήλωση "Ενημερώνομαι για τους κινδύνους του Διαδικτύου" με ομιλητές τον Άρη Λούβρη,  Εθνικός Συντονιστής eSafetyLabel και Χαράλαμπο Σφέτσο,  Αστυνόμος Α' ΓΕ.Π.Α.Δ - Κοινωνικός Λειτουργός.


Όπως διαβάζουμε στο saferinternet4kids.gr Fortnite κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να γίνει αγαπητό στα παιδιά και ν’ αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας των video game, με 125 εκατομμύρια άτομα να παίζουν αλλά και να προσφέρει μηνιαίως έσοδα 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του. Kαι πως γίνεται ένα παιχνίδι που διατίθεται δωρεάν να έχει τόσα πολλά έσοδα;

Τα έσοδα οφείλονται στην προαιρετική αγορά V-bucks, του ψηφιακού νομίσματος του παιχνιδιού, που επιτρέπουν στον παίκτη να αναβαθμίζει αισθητικά το avatar του και τα όπλα στο παιχνίδι. Πρόκειται μάλιστα για αναβαθμίσεις που δεν επηρεάζουν την απόδοση στο παιχνίδι αλλά είναι καθαρά για διακοσμητικούς λόγους!

Είναι διαθέσιμο από PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One και iPhone, ενώ είναι έτοιμη και η έκδοση για κινητά Android. Ένα απ’ τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η τελευταία σεζόν του Fortnite είναι το chat που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνομιλούν live την ώρα που παίζουν.  Η διαφορά του «Fortnite» από άλλα παιχνίδια του ίδιου τύπου είναι ότι δεν υπάρχουν σκηνές βίας και η αισθητική θυμίζει καρτούν. Μπορεί κανείς να βρει ένα σωρό αστεία όπλα και αξεσουάρ ή να βάλει το avatar του να χορέψει.

Πως παίζεται το Fortnite Battle Royale

100 παίκτες συγκεντρώνονται σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο μέχρι να μείνει ένας ζωντανός, που θα είναι και ο νικητής. Για να το πετύχουν αυτό ψάχνουν για όπλα και αξιοποιούν το περιβάλλον κατασκευάζοντας οχυρώσεις από πέτρα, ξύλο ή μέταλλο. Άλλοι επιλέγουν να είναι επιθετικοί, άλλοι προτιμούν να κρύβονται και να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσουν. Όσο περνάει η ώρα ο χώρος του νησιού συρρικνώνεται και οι παίκτες αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να δώσουν την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις