Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ισόγειο πολυκατοικίας στην Αγυιά στεγάζεται νηπιαγωγείο... Ακατάλληλο το έχει κρίνει ο Δήμος, αλλά το ενοικιάζει!!!

Σε ισόγειο πολυκατοικίας στην Αγυιά στεγ...
Βγενόπουλος Φάνης

Στριμωγμένα σε ένα ακατάλληλο και επικίνδυνο κτίριο τα παιδιά, αλλά τα μαθήματα γίνονται κανονικά – Και δεν είναι το μόνο…

Σε ένα γερασμένο και ακατάλληλο κτίριο, που προοριζόταν για εμπορικό κατάστημα, γνωρίζουν τον κόσμο της εκπαίδευσης, τα νήπια του 34ου Νηπιαγωγείου της Αγυιάς στην Πάτρα. Η συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη, όπου η σχολική κοινότητα αντιμετωπίζει σωρεία κτιριολογικών προβλημάτων.

Μάλιστα, οι γονείς των νηπίων του 34ου Νηπιαγωγείου, διαμαρτύρονται και ζητούν από το Δήμο Πατρέων και τους άλλους αρμόδιους φορείς, βρουν λύση και να μεριμνήσουν ώστε να παιδιά τους να στεγάζονται σε ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες.

Αφορμή για την παρέμβαση των γονέων, αποτέλεσε η απόφαση του Δήμου Πατρεών, να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για την εύρεση κατάλληλου κτιρίου που θα στεγάσει το νηπιαγωγείο. Μάλιστα, επειδή – όπως αναφέρουν οι γονείς – επειδή είναι η τρίτη φορά που προκηρύσσεται ο διαγωνισμός τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρόκειται για «στάχτη στα μάτια», αφού και οι ίδιοι οι γονείς έχουν ερευνήσει τη γύρω περιοχή και δεν έχουν βρει κτίριο που να πληροί τις προϋποθέσεις για τη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου.

Εκείνο δε, που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι ήδη από το 2015 οι ίδιες οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων έχουν κρίνει το ακίνητο που στεγάζεται το νηπιαγωγείο ως ακατάλληλο, μετά από αυτοψία από πολιτικό μηχανικό της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού έργου.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση αυτοψίας που δημοσιοποίησαν μαζί με τη διαμαρτυρία τους γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, η πολιτικός μηχανικός διαπίστωσε τα εξής:

-          Το κτίριο είναι διώροφο κτίσμα της δεκαετίας του 1970, το οποίο προοριζόταν για κατάστημα

-          Έχει μια ενιαία αίθουσα, όπου συνυπάρχουν η αίθουσα διδασκαλίας, η βιβλιοθήκη, ο χώρος ανάπαυσης των νηπίων και ένα γραφείο – έπιπλο που είναι το «γραφείο» των δασκάλων. Ο δε, φυσικός φωτισμός δεν είναι επαρκής.

-          Η κεντρική πόρτα δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας

-          Ο χώρος αποθήκευσης των προσωπικών ειδών των νηπίων είναι στον ημιυπαίθριο στεγασμένο χώρο που χρησιμοποιείται και ως προαύλιο

-          Ο αύλειος χώρος είναι στρωμένος με ψιλό χαλίκι και εντελώς ακατάλληλος για τον προαυλισμό των παιδιών

-          Η περίφραξη της αυλής, έχει γίνει με σύρμα και πράσινο δίκτυ

-          Το πάτωμα της αίθουσας είναι από μαρμάρινες πλάκες και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών

-          Υπάρχει μια τουαλέτα για 22 παιδιά

-          Μέσα στην αίθουσα περνούν οι σωλήνες της θέρμανσης αλλά και της αποχέτευσης

Και αυτά είναι μόνο τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο.

Οι γονείς των παιδιών, μετά από τα παραπάνω, ζητούν από τον Δήμο Πατρέων άμεση λύση του κτιριακού, με την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει ο Δήμος στα 104 Νηπιαγωγεία της πόλης φιλοξενούνται 3.000 παιδιά. Από αυτά τα 28 Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε μισθωμένους, ακατάλληλους χώρους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά αναγκάζονται να προαυλίζονται ακόμη και σε…  μπαλκόνια.

Γνωστές είναι και οι μεγάλες ελλείψεις σε κύριους και βοηθητικούς εκπαιδευτικούς χώρους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις