Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι Μεξικανοί γιορτάζουν τις νίκες του φιλμ "Roma" στα Όσκαρ

Οι Μεξικανοί γιορτάζουν τις νίκες του φι...

Πανευτυχής ο Αλφόνσο Κουαρόν με τα 3 Όσκαρ που κέρδισε

Ο Αλφόνσο Κουαρόν έγραψε ιστορία στην 91η τελετή απονομής των Όσκαρ καθώς έγινε ο πρώτος σκηνοθέτης από το Μεξικό που απέσπασε τρία βραβεία και ο πρώτος που έφυγε με το χρυσό αγαλματίδιο για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία (ήταν η πρώτη νίκη του Μεξικό στην συγκεκριμένη κατηγορία).

Η ταινία πυροδότησε μια μακρά συζήτηση στο Μεξικό για τις ταξικές προκαταλήψεις και τον ρατσισμό.

Η ταινία «Roma», μια ημι-αυτοβιογραφική ασπρόμαυρη ταινία που επικεντρώνεται στις δυσκολίες της αυτόχθονης καταγωγής οικονόμου στο σπίτι του Κουαρόν, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, στην Πόλη του Μεξικό, κέρδισε τα βραβεία Όσκαρ Καλύτερης σκηνοθεσίας, διεύθυνσης φωτογραφίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας. Το φιλμ ήταν υποψήφιο για 10 Όσκαρ. Η πλοκή διαδραματίζεται στο μεσοαστικό σπίτι μίας οικογένειας την οποία φροντίζει η εσωτερική οικονόμος και νταντά των παιδιών.

Το φιλμ θεωρήθηκε φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά το πιο πολυπόθητο & σημαντικό βραβείο πήγε στο «Green Book» (Το Πράσινο Βιβλίο) του Πίτερ Φαρέλι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της διαφυλετικής σχέσης του πιανίστα με τον οδηγό του.

Στην Πόλη του Μεξικό, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δημόσιους χώρους (συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν μουσικού γεγονότος που ονομάστηκε Romafest) για να παρακολουθήσουν την τελετή σε γιγαντοοθόνες.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight