Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας

Η εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Αχαΐας

Τιμήθηκαν όσοι βοήθησαν τις προσπάθειές του

Το Σάββατο στις 16 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με  Αυτισμό Αχαΐας  -ΕΨΥΕΠΕΑ- έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με τη συμμετοχή των μελών του συλλόγου, πολλών φίλων και επισήμων, τιμώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για την συμβολή τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικότατων υποδομών για τα άτομα με διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, στην Πόλη μας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Ο Εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου  μητροπολίτη Πατρών, καθώς και ο Πανοσιολογιότατος πατήρ  Νικόλαος Σκιαδαρέσης,  ευλόγησαν την κοπή της πίτας και μίλησαν με γνώση, ευσέβεια, κατανόηση  και αγάπη. Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κυρία Γιώτα Κολυπέρα και ο Πρόεδρος κ. Θωμάς Γκορίλας καλωσόρισαν τους παρισταμένους και στο χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην  κοινωνική διάσταση του Αυτισμού και της μεγάλης ανάγκης δημιουργίας και λειτουργίας δομών και υπηρεσιών, όπως οι δομές  που εντάχθηκαν στο Περιφερειακό  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Η υλοποίηση   δράσεων και πολιτικών για τον Αυτισμό πρέπει να αποτελεί διαρκή στρατηγικό  στόχο  και σχεδιασμό στην κοινωνική πολιτική και το κοινωνικό κράτος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξήρε την προσπάθεια των υπηρεσιών υπαλλήλων του Δήμου, που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με κοινό στόχο και συνέπεια και τα κατάφεραν. Επισήμανε ότι η συλλογική δουλειά η συνεργασία, ο συντονισμός και η προσπάθεια των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου υπό την προϊσταμένη Αρχιτέκτονα κυρία Ελένη Αλεξοπούλου έφερε αποτελέσματα και ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ενός τόσο σημαντικού  έργου,  για να ακολουθήσει η φάση της υλοποίησης, ώστε να παραδοθεί σύντομα η δομή για χρήση.

Στη συνέχεια χαιρέτησε  ο  Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ   κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης,   που επισήμανε τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την Αναπηρία και για τις  κοινωνικά ευπαθείς  ομάδες, και το έργο που επιτελεί η ΕΣΑμεΑ διαμορφώνοντας και υλοποιώντας πολιτικές στήριξης των ΑμεΑ.   Η  Αναπληρώτρια Υπουργός  Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή  πολιτική  κ. Σία Αναγνωστοπούλου επισήμανε εκτός των άλλων τις πολιτικές για την Εκπαίδευση των ΑμεΑ, που πρέπει να τροποποιηθούν και να θεσμοθετηθούν ριζικές αλλαγές με σκοπό την αποφυγή διακρίσεων και περιθωριοποίησης. Μεταξύ αυτών, ως εκπαιδευτικός, θεωρεί οτι είναι επιβεβλημένος ο δραστικός περιορισμός των ειδικών σχολείων και τα γενικά σχολεία να είναι σε θέση να παρέχουν εκπαίδευση σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, περιλαμβανομένων και των ΑμεΑ, με κατάλληλη στήριξη όπου απαιτείται.

Ο Βοηθός  Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αντώνης Χαροκόπος και ο  Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑ  Δ. Ελλάδας κ. Ανδρέας Λίβανος, πρόβαλαν το έργο της ΠΔΕ και των Δευτεροβάθμιων σωματείων ΑμεΑ.

Χαιρέτησαν επίσης ο βουλευτής   κ. Ριζούλης, καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε η ομόφωνη απόφαση του συλλόγου μας ΕΨΥΕΠΕΑ,   να τιμήσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την καθοριστική συμβολή τους στο σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικότατων υποδομών για τα άτομα με διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, στην Πόλη μας.  Σαν ένδειξη αναγνώρισης αυτής της προσφοράς απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα  στον Περιφερειάρχη  Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, που αντ’αυτού παρέλαβαν ο βοηθός Περιφερειάρχη κ. Αντώνης Χαροκόπος  και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος,  καθώς και στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη.

Ο Πρόεδρος Θωμάς Γκορίλας στην απονομή ανέφερε ότι η μεν Π.Δ.Ε.  ενέταξε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, καθώς και τους Ξενώνες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο ΕΣΠΑ 2014-2020,  ο δε Δήμος Πατρέων που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, με τους συνεργάτες που ορίστηκαν από το Σταθακοπούλειο Κληροδότημα και από τον  σύλλογό μας, συνέταξε το σχετικό φάκελο, θα δημοπρατήσει  και θα επιβλέψει την κατασκευή του.

Το πρώτο τιμώμενο πρόσωπο, ο Περιφερειάρχης  ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στο αίτημα του Συλλόγου μας, διεκδίκησε και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου.  Το δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο, ο Δήμαρχος έχοντας διπλό ρόλο, δηλαδή σαν πρόεδρος της επιτροπής εκτελεστών του Σταθακοπουλείου Κληροδοτήματος σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη, συνέβαλε τα μέγιστα στην επίλυση πάρα πολλών προβλημάτων και στην άρση εμποδίων 80 και πλέον ετών που  βάραιναν και ταλάνιζαν το Σταθακοπούλειο,  και σαν Δήμαρχος  εξασφάλισε την εξαιρετική συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ολοκλήρωση της μελέτης και την ωρίμανση του φακέλου.

Είναι άξια λόγου και συγχαρητηρίων η εξαιρετική στάση,  η υπεύθυνη και συνεπής δουλειά όλων των συνεργατών και των υπηρεσιών Περιφέρειας-Δήμου - του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος και του Συλλόγου μας, καθώς  και των εξωτερικών συνεργατών, που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με κοινό στόχο και συνέπεια και τα κατάφεραν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

η  Αναπληρώτρια Υπουργός  Εξωτερικών με αρμοδιότητα την   Ευρωπαϊκή   πολιτική  κ. Σία Αναγνωστοπούλου, Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης,  ο Βοηθός  Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιδήμαρχος του κοινωνικού τομέα του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης , ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΠ κ. Γιώργος Πατριαρχέας, η Επίτιμη Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Τασία Μανωλοπούλου, εκπροσωπώντας και τον βουλευτή και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων κ.Νίκο Νικολόπουλο, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πατρέων: κ. Νίκος Παπαδημάτος, κ. Γιώργος Ρώρος και κ. Νικος Τζανάκος,

το επίτιμο μέλος του συλλόγου μας καθηγητής Ψυχιατρικής και πρόεδρος του ΕΨΥΠΕΑ Μεσολογγίου κ. Σωτήρης Κωτσόπουλος με τη σύζυγό του καθηγήτρια  Λογοθεραπείας των ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος κ. Αγγελική Κωτσοπούλου, η Προϊσταμένη του Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων κ. Ελένη Αλεξοπούλου, ο Προϊστάμενος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ευάγγελος Γεωργίου, ο Περιφερειακός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας κ. Σπύρος Παπαδάκης, ο  εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων κ. Λίβανος, ο εκπρόσωπος του Γεν. Περιφερ. Αστυνομ. Δ/ντη Δυτ.Ελλαδας  Σφέτσος Χαράλαμπος Αστ. Α΄ , εκπρόσωποι και διευθυντές φορέων, οργανισμών, υπηρεσιών και οργανώσεων και Σωματείων της περιφερείας μας,  όπως της ΕΛΕΑΝΑ η κ. Μάχη Σαλαμαλίκη, του Αλματος Ζωής η κ. Κολυπέρα, του ΘΠΚ Μέριμνα η κ. Κοκκίνου και ο κ. Αγγελακόπουλος, των Μαχητών ο κ. Πλιάκας, της Πανελλην. Ομοσπ. Εθελοντών αιμοδοτών κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, επίσης τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία, και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, και τέλος ο κ. Ανδρέας Λάζαρης Αρχιτέκτων Μηχανικός, που σαν εξωτερικός συνεργάτης του Σταθακοπουλείου συνέταξε τη μελέτη με τους συνεργάτες του και προσέφερε πολύ μεγαλύτερες υπηρεσίες και έργο από τα συμφωνηθέντα, διευκολύνοντας καθοριστικά τη σύνταξη και ολοκλήρωση της μελέτης, την έκδοση άδειας δόμησης, καθώς και στην επίλυση των πολεοδομικών και νομικών  εκκρεμοτήτων του Σταθακοπουλείου κληροδοτήματος.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του  Δ.Σ.  και τα μέλη του συλλόγου μας ευχαριστούμε θερμά  όλους όσους   μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και τους συμπολίτες μας που μας στηρίζουν και μας εμψυχώνουν, γεγονός που μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία, γιατί νοιώθουμε πως δεν ήμαστε μόνοι στον αγώνα μας. Καλή Χρονιά σε όλους."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις