Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: «Σε λίγο ανατέλλει η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ»

Νίκος Νικολόπουλος: «Σε λίγο ανατέλλει η...

Το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση

"Σε λίγες ώρες η Νέα Πάτρα ανατέλλει. Με νέα δύναμη, νέο όραμα, νέους ανθρώπους.Για να θέσει τέλος σε μια μακρά περίοδο παρακμής και ανυποληψίας της Πάτρας. Για να οδηγήσει την πόλη που αποτελούσε κάποτε τον ευρωπαϊκό πυρήνα της χώρας στη θέση που της αξίζει και να την επαναφέρει στον δρόμο της βιώσιμης ελπίδας" , αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, "τη Δευτέρα 11Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλλάς», αναλαμβάνει την ευθύνη να φέρει στο προσκήνιο και να μετατρέψει σε πρωτεργάτες της νέας εποχής για την Πάτρα, τους ανθρώπους που πραγματικά τη νοιάζονται, την αγαπούν και τη θέλουν πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό.

Και αυτοί είναι οι πολίτες της Πάτρας που δεν συμβιβάζονται με την μιζέρια. Που αρνούνται να υποταχθούν σε κομματικές και ψευτο-αυτοδιοικητικές στρούγκες. Που ξέρουν πως τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα της πόλης είναι ακριβώς τα αντίθετα από τα συμφέροντα εκείνων που αναμασάνε λόγια και λογικές του χθες, επιδιώκοντας να «κατακτήσουν» την Πάτρα ως λάφυρο για το κόμμα και τα μικροπολιτικά τους οφέλη.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια θα είναι οι νέες και οι νέοι της πόλης που κουράστηκαν από τους «πατερούληδες» και έχουν το δικαίωμα να παλέψουν για μία Πάτρα που θα παράγει δουλειές, που θα είναι όμορφη και λειτουργική, που θα στέκει πραγματικά στο πλευρό κάθε πολίτη και ιδίως των αδυνάμων χωρίς αποκλεισμούς, που δεν θα καταδικάζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και το δικαίωμα όλων στην προκοπή, που θα αρχίσει πάλι να λάμπει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Όπως θα εξηγήσει ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της Δευτέρας, "ο αγώνας για τη Νέα Πάτρα είναι ξεκάθαρα πολιτικός. Δεν είναι όμως κομματικός. Είναι κοινωνικός. Δεν είναι όμως ταξικός. Και είναι απολύτως δίκαιος αλλά και αναγκαίος, αφού την ίδια ώρα που όλος ο προηγμένος κόσμος ασχολείται και προετοιμάζεται για την 4η βιομηχανική επανάσταση, η Πάτρα δεν έχει ούτε… νερό να πιεί.

«Η Νέα Πάτρα πρέπει να αλλάξει δημοτική Αρχή για να αλλάξει λογική και ταχύτητες» επισημαίνει ο έμπειρος πολιτικός,  που ως πρώτες προτεραιότητες της επόμενης μέρας θα θέσει:

- Την ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση και τη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος μέσα από το οποίο θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και ένα ισχυρό πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας των αδυνάμων.

- Τη διαμόρφωση μίας νέας πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητα που θα αναδείξει τους ιστορικούς, θρησκευτικούς, φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της πόλης.

- Την αξιοποίηση των δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων προς όφελος των πολιτών, με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα

- Την αποτελεσματική προστασία του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, με την ενίσχυση του πρασίνου παντού

- Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και πολιτών με την οριστική διευθέτηση πολύχρονων εκκρεμοτήτων

- Τη ριζική αναδιάρθρωση του κυκλοφοριακού μέσα από μία ολοκληρωμένη μελέτη, μαζί με την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων (μέσω της δημιουργίας νέου ΧΥΤΑ, αλλά και του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων)

- Την πλήρη αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικής πηγής για το «νοικοκύρεμα» της πόλης, αλλά και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας

Για να συμβούν όλα αυτά όμως και να μην μείνουν μόνο στη θεωρία", ο Νίκος Νικολόπουλος θα τονίσει πως "η νέα δημοτική Αρχή πρέπει να είναι ταυτόχρονα «εργάτρια της καθημερινότητας», αλλά και «οραματίστρια του μέλλοντος», ενώ θα επισημάνει: «Όσα και αν θέλουμε να κάνουμε για την Πάτρα, μπορούμε. Αρκεί να τα κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί ακόμα και τα καλύτερα προγράμματα αποτελούν… άδειο πουκάμισο χωρίς τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και δεν μιλάμε για ένα πρόγραμμα και μία δημοτική Αρχή… κάποιων από εμάς. Αλλά για ένα πρόγραμμα και μία δημοτική Αρχή με όλους εμάς! Με όλους τους κατοίκους της Πάτρας!»

Ραντεβού στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλλάς» λοιπόν. Εκεί που ξεκινάει η διαδρομή για την Πάτρα του αύριο και των ανθρώπων της. Την Πάτρα όλων…"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις