Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα Θεοφάνεια σε Πάτρα, Αίγιο, Δυτ. Αχαΐα - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Τα Θεοφάνεια σε Πάτρα, Αίγιο, Δυτ. Αχαΐα...

Διαβάστε περισσότερα

Επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανίων στην Πάτρα θα είναι ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας. Σήμερα στις 6:30 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στις 10:30 ξεκίνησε η πομπή, από τον ναό στην οδό Μαιζώνος προς τον μόλο, μέσω της Αγίου Νικολάου όπου θα γίνει και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝΩ ΠΟΛΗ

- Στις 10.30, σήμερα το πρωί θα γίνει και η εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα προς τη Δεξαμενή στην Ανω Πόλη των Πατρών, για τον αγιασμό των υδάτων.

- Στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει από τον Μητροπολίτη Πατρών η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ.

ΑΙΓΙΟ

Με κάθε λαμπρότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνεια και στην Αιγιάλεια. Στο Αίγιο, στις 9:30 στο Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης θα γίνει η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία των Αγιασμών των Υδάτων.

Στη συνέχεια, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει προσκύνημα στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής με την Ιερά Πομπή να έχει τελικό προορισμό την προβλήτα όπου και θα γίνεί η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Αν ο καιρός δεν το επιτρέψει ο καθαγιασμός θα γίνει εντός του Ιερού Ναού της Φανερωμένης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου Αιγιαλείας, αναμένεται να παρευρεθούν, οι βουλευτές του νομού Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Δυτικής Ελλάδας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της ευρύτερης περιοχής κ.α.

Η πομπή στην Αιγιάλεια θα ξεκινήσει από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, στις 11.30, με προορισμό το κεντρικό λιμάνι (κατάντη του Ιερού Προσκυνήματος) για την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Τα του Ιερού Κλήρου έχουν οριστεί από την Ιερά Μητρόπολη. Τα της Τάξεως από το Αστυνομικό Τμήμα και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου. Τελετάρχης έχει οριστεί ο Θεόδωρος Λίμπας, Σημαιοφόρος του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου.

Δυτ. Αχαΐα

Με επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάζονται σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια στη Δυτική Αχαΐα. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και στον Αγιασμό των Υδάτων, στο λιμανάκι των Αλυκών Κάτω Αχαΐας, θα παραστεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, η δημοτική Αρχή και πολύς κόσμος, αν βέβαια οι καιρικές συνθηκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις