Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: Έξωση των ΑμεΑ από το χώρο του Ελληνικού

Ιάσονας Φωτήλας: Έξωση των ΑμεΑ από το χ...

Έρωτηση στη Βουλή

Στην έξωση 2.000 ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση και ατόμων που είναι στο φάσμα του αυτισμού από το χώρο του Ελληνικού αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους ο Βασίλης Οικονόμου, ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δυο άλλοι κοινωνικοί φορείς που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο έχουν κατοχυρώσει μέσω νομοθετικής ρύθμισης την παραμονή τους στον χώρο! Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες κινήσεις έχει προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό «ΝΙΚΗ» στον νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Ελληνικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Έξωση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από το χώρο του Ελληνικού!

 

Τραγικά είναι τα όσα λαμβάνουν χώρα στο χώρο του Ελληνικού καθώς η κυβέρνηση προβαίνει σε έξωση 2.000 ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση και άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού, υποχρεώνοντας τους να εγκαταλείψουν τους χώρους λειτουργίας των συλλόγων τους και να βρεθούν στο δρόμο με μεγάλες συνέπειες για την αναπηρική τους κατάσταση.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και το Σωματείο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό «ΝΙΚΗ», ο χώρος του Ελληνικού εξυπηρετεί τουλάχιστον 2.000 άτομα καθώς και τις οικογένειές τους που βρίσκονται εκεί από το 2007. Η αιφνιδιαστική αυτή έξωση από το χώρο τους έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση αλλά και μεγάλη αγωνία για το μέλλον τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δυο άλλοι κοινωνικοί φορείς που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο έχουν κατοχυρώσει μέσω νομοθετικής ρύθμισης την παραμονή τους στον χώρο! Είναι καίριο το ερώτημα λοιπόν βάση ποιας λογικής έγινε αυτή η επιλεκτική διάκριση και για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει ώστε και οι 4 φορείς που εδρεύουν στον χώρο του Ελληνικού να παραμείνουν στον χώρο τους και να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους.

Οι πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τα Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην καθημερινή τους μετακίνηση σε μια πόλη που είναι γι’ αυτούς ούτως η άλλως αφιλόξενη είναι γνωστές σε όλους. Το να μην μπαίνει η κυβέρνηση στη λογική επίλυσης του προβλήματός τους και να δημιουργεί και επιπλέον προβλήματα που αφορούν ακόμα και στην λειτουργία των συλλόγων φανερώνει ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο της ανάλγητης πολιτική της τοποθετώντας αυτούς τους ανθρώπους μόνιμα στο περιθώριο.

Για μια ακόμη φορά δυστυχώς καλούμαστε να απαιτήσουμε τα αυτονόητα: Την αξιοπρεπή αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων από την Πολιτεία.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. 1. Σε ποιες κινήσεις έχετε προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραμονή του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό «ΝΙΚΗ» στον νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Ελληνικό;

Οι ερωτώντες βουλευτές

  1. 1. Βασίλης Οικονόμου
  2. 2. Ιάσονας Φωτήλας
  3. 3. Λευτέρης Αυγενάκης
  4. 4. Μαρία Αντωνίου
  5. 5. Σοφία Βούλτεψη
  6. 6. Στέργιος Γιαννάκης
  7. 7. Βασίλειος Γιόγιακας
  8. 8. Χρήστος Κέλλας
  9. 9. Γεώργιος Στύλιος

10. Χρήστος Μπουκώρος

11. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

12. Άννα Καραμανλή

13. Μάνος Κόνσολας

14. Γιώργος Καρασμάνης

15. Κωνσταντίνος Βλάσης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις