Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όταν οι αξέχαστες Καρέζη και Βουγιουκλάκη συζητούσαν να συνεργαστούν το 1990

Όταν οι αξέχαστες Καρέζη και Βουγιουκλάκ...

Αν είχαν υλοποιήσει την ιδέα τους θα ήταν μία κορυφαία καλλιτεχνική στιγμή

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1990 το περιοδικό ποικίλης ύλης Εικόνες είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο του τις δύο μεγαλύτερες σταρ του Ελληνικού κινηματογράφου & θεάτρου, τις Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη, προαναγγέλλοντας την πρώτη τους συνεργασία. Μάλιστα ο τίτλος στο εξώφυλλο ήταν «συνεργασία βόμβα»!

Όπως είχε αναφέρει ο Μάκης Δελαπόρτας στο βιβλίο του με τα εξώφυλλα της Αλίκης, δυστυχώς αυτή η συνεργασία δεν έγινε ποτέ ενώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε ζητήσει το όνομα της Τζένης Καρέζη να μπει μάλιστα πρώτο. Άραγε θα έπαιζαν στο θέατρο μαζί; Τι κρίμα που τελικά αυτή συνεργασία δεν καρποφόρησε για άγνωστους λόγους.

Η Καρέζη που από την πλευρά της μητέρας της Θεώνης καταγόταν από το Αίγιο, τελικά το χειμώνα εκείνο του 1990-1991 έκανε στο θέατρο της στην οδό Ακαδημίας 3 το «Διαμάντια και μπλουζ» της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου που έμελλε όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την υγεία της να είναι και το κύκνειο άσμα της αφού έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιουλίου του 1992 ενώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά την καλλιτεχνική αποτυχία της «Αντιγόνης» το καλοκαίρι του ’90, πήρε το αίμα της πίσω στο θέατρο τον χειμώνα ’90 – ’91 παίζοντας την Αλεξάντρα Ντελ Λάγκο στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά. Και η Αλίκη Βουγιουκλάκη που είχε βίο και καριέρα παράλληλη με την Καρέζη, πέθανε μήνα Ιούλιο, στις 23/7 του 1996, 4 χρόνια μετά την Καρέζη, κι αυτή χτυπημένη από τον καρκίνο.

Έκαναν και οι δυο τους γιους τους την ίδια χρονιά το 1969 ενώ αποτέλεσαν τα πιο φωτογενή και δημοφιλέστερα αστέρια του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου για δεκαετίες ολόκληρες με την Καρέζη να στρέφεται σε ένα πιο πολιτικό και απαιτητικό ρεπερτόριο θεατρικά (όπως με το θρίαμβο του «Μεγάλου μας τσίρκου» το ’73 ή την «Πάπισσα Ιωάννα» το ’77) και την Αλίκη να λάμπει στα μιούζικαλ όπως το «Καμπαρέ», το «Βίκτωρ Βικτώρια» και την «Εβίτα».

Και οι δύο σταρ απέκτησαν και τα δικά τους θέατρα τη δεκαετία του ’70.

Βιβλία τόσο για την Καρέζη όσο και την Αλίκη Βουγιουκλάκη γραμμένα από τον Μάκη Δελαπόρτα κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες με την εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight