Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα δωρεάν κολατσιού για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές της Πάτρας

Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα δω...
Βγενόπουλος Φάνης

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό

Μπορεί τα σχολεία να έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του Σεπτέμβριου, ωστόσο το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης οικονομικά αδύναμων μαθητών από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, αναμένεται να υλοποιηθεί από τις αρχές προς τα μέσα Νοέμβρη. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, σε αυτή τη φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή των αιτήσεων από τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες για συμμετοχή στο πρόγραμμα, η οποία έχει καθυστερήσει.

Από το Κοινωνικό Οργανισμό έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές των σχολείων της Πάτρας, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους μαθητές, ώστε οι οικογένειες να κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Αν και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι φέτος θα συμμετάσχουν περί τα 700 παιδιά, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις γίνονται με δύο τρόπους, ώστε να εξασφαλίζεται η εχεμύθεια. Ο ένας με κλειστό φάκελο προς το σχολείο, το οποίο το διαβιβάζει στον Κοινωνικό Οργανισμό, είτε απευθείας στον Κοινωνικό Οργανισμό.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Όσο για τη διανομή των προϊόντων, αυτή γίνεται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Οργανισμού μια φορά το μήνα, και αφορά είδη πρωινού, όπως μέλι, βούτυρο, νιφάδες βρώμης κτλ.

Η λογική του προγράμματος είναι τα παιδιά να τρώνε ένα καλό πρωινό, πριν φύγουν από το σπίτι τους για το σχολείο, αλλά και να πάρουν κάποια από τα αγαθά αυτά μαζί τους, όπως για παράδειγμα τη βρώμη.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα είναι «ανοικτές» καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις