Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Apple και η σχέση της με την Πάτρα!

Η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Ap...

Η Πάτρα πόλος έλξης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας

Στην εξαγορά της τεχνολογίας διαχείρισης ρεύματος, που βρίσκεται στην καρδιά των έξυπνων κινητών της, προχώρησε η Apple, με μία συμφωνία ύψους 600 εκατ. δολαρίων με την Dialog Semiconductor. Η συμφωνία της Apple να αποκτήσει πατέντες και ανθρώπινο δυναμικό από την αγλλο-γερμανική σχεδιάστρια μικροεπεξεργαστών δεν είναι μόνο ασυνήθιστη, αλλά και η μεγαλύτερη τέτοιου είδους, που έχει πραγματοποιήσει η Apple.

Η Dialog Semiconductor έχει έδρα στο Λονδίνο και έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 28 ιδιόκτητων κέντρων έρευνας από την Κίνα μέχρι την Καλιφόρνια συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας αλλά και της Πάτρας.

Η εταιρεία απασχολεί στην Ελλάδα 120 άτομα τα οποία δεν θα επηρεαστούν από την πρόσφατη εξαγορά της Apple.

 

Τα γραφεία της εταιρείας στην Πάτρα

Τα γραφεία της εταιρείας στην Πάτρα

Τα γραφεία της εταιρείας στην Πάτρα

Η Dialog Semiconductor Hellas ιδρύθηκε το 2007 ως υποκατάστημα της SiTel Semiconductor B.V., η οποία εξαγοράστηκε το 2011 από την Dialog Semiconductor. Η Dialog Semiconductor Hellas είναι σήμερα πρωτοπόρος στη υποστήριξη VoIP-προϊόντων χαμηλής κατανάλωσης τα οποία είναι βασισμένα σε ανοιχτό κώδικα Linux και είναι επιχειρηματικό μέλος του mi-Cluster του Corallia.

Με τη συμφωνία εξασφαλίζεται επίσης ο ρόλος της εισηγμένης στη Γερμανία ως προμηθευτή του αμερικανικού κολοσσού.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, η  μετοχή της Dialog έκανε άλμα έως και 34%, στο πιο δυναμικό ράλι της από το 2002. Με τη συμφωνία η εταιρεία «αγοράζει» χρόνο για να περιορίσει την εξάρτησή της από την Apple, η οποία αναμένεται φέτος να καλύψει τα 3/4 των πωλήσεών της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dialog, Tζαλάλ Μπαγκέρλι, σε δηλώσεις του στο Reuters έκανε λόγο για μία «διαχειρίσιμη, ομαλή μεταμόρφωση της επιχείρησης». Στόχος της εταιρείας να εκμεταλλευθεί νέες ευκαιρίες σε τομείς όπως το Internet of Things.

Πόλος έλξης εταιρειών υψηλής ηλεκτρονικής η Πάτρα

Η Πάτρα αποτελεί  πόλο έλξης κυρίως στον χώρο της μικροηλεκτρονικής, λόγω της παρουσίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του ΑΤΕΙ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις πολυεθνικές εταιρίες έχουν δημιουργήσει κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή της Πάτρας. Πρόκειται για την κορεάτικη πολυεθνική εταιρία Samsung η οποία αγόρασε τη Νanoradio που έφτιαξε ήδη ένα κέντρο σχεδιασμού που  φιλοξενείται στο Patras InnoHub.

Ερευνητικό κέντρο στην Πάτρα έχει η αμερικανική Bytemobile, μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στον χώρο των λύσεων διαχείρισης δεδομένων.

Η τρίτη επένδυση στην Πάτρα έχει γίνει από τη Dialog Semiconductor, μία από τις σημαντικότερες στον χώρο των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (integrated circuits).

Η πρώτη επένδυση σε ερευνητικό κέντρο στην Πάτρα ήρθε από την αμερικάνικη Atmel το 1999 μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες επεξεργαστών παγκοσμίως, η οποία έμεινε για αρκετό καιρό στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όμως αποχώρησε τελική μη προχωρώντας στην επένδυση των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που σκόπευε να κάνει αρχικά.

Η αποστολή του Corallia

Ο Βασίλης Μακιός

Ο Βασίλης Μακιός

Ο Βασίλης Μακιός

Να σημειωθεί ότι ο Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλης Μακιός είναι ο ιδρυτής και ο Yπεύθυνος της Μονάδας Corallia. Αποστολή του Corallia είναι να στηρίξει και να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάπτυξη συνεκτικών, παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων μέσα στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα φορείς, σε συγκεκριμένους τομείς και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός.

Το Corallia είναι ένας οργανισμός υπό την αιγίδα του οποίου δημιουργούνται συνεργατικοί σχηματισμοί ( clusters) σε επιστημονικές περιοχές υψηλής προστιθέμενης αξίας. Tο Corallia έχει ήδη αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα το gi-Cluster(Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές),το mi-Cluster(Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster(Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις