Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι λιμενοφύλακες της Δυτικής Ελλάδας εκπαιδεύονται σήμερα στις πρώτες βοήθειες

Οι λιμενοφύλακες της Δυτικής Ελλάδας εκπ...

Σεμινάριο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τις επείγουσες καταστάσεις

Οι λιμενοφύλακες εκπαιδεύονται. Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09.30΄- 13.30΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.ΠΑ. στον Νέο Λιμένα Πάτρας, με πρωτοβουλία της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ, διοργανώνεται σεμινάριο από εκπαιδευτές – νοσηλευτές του ΕΚΑΒ Πάτρας, με θέμα:

«Πρώτες Βοήθειες -Επείγουσες Καταστάσεις – Αρχική Εκτίμηση – Αντιμετώπιση»

"Στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής  δράσης, αφουγκραζόμενοι ανάγκες συναδέλφων και έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών – πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, προβαίνουμε στη διοργάνωση του ανωτέρω σεμιναρίου προκειμένου με την υλοποίησή του, να μπορέσουν οι συνάδελφοι να αποκτήσουν αδαπάνως, πρόσβαση σε ένα τόσο χρήσιμο για τη ζωή μας γνωστικό αντικείμενο όπως αυτό των πρώτων βοηθειών, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Νόμο (αριθ. 3850/28-05-2010, άρθρο 45), η δυνατότητα παρακολούθησης εκπαιδεύσεων και ενημέρωσης τακτικά για θέματα σχετικά με την Παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Το σεμινάριο θα προσφέρει γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορέσει κάποιος να αναγνωρίσει το επείγον σε μια κατάσταση ατυχήματος, τραυματισμού ή καρδιακού επεισοδίου και άμεσα και ψύχραιμα να αντιμετωπίσει αυτή πρακτικά σε προ νοσοκομειακό επίπεδο, εκμεταλλευόμενος ουσιαστικά το χρόνο έως την άφιξη ασθενοφόρου αν χρειαστεί', αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης και συνεχίζει:

"Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΚΑΒ Πάτρας που απεστάλη στην Ένωσή μας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα επικεντρωθεί σε:

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ- ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED  - ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ - ΠΝΙΓΜΟΣ- ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΝΙΓΜΟΝΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ κλπ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ AED - ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ - ΤΡΑΥΜΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι και τα μέλη των οικογενειών τους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ανωτέρω σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους απευθυνόμενοι στην Γραμματεία του Συλλόγου μας έως και την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα : 6977911808/ 6944788382.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποίηση συμμετοχής από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις