Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υφυπουργό Εργασίας ο Πελετίδης - Τα θέματα συζήτησης

Στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υφυπουργ...

Ανάμεσά τους και ζητήματα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας

Μετά από αίτημα του Δήμαρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στην Αθήνα, συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, και τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Πετρόπουλο.

Για την συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος έχει αποστείλει σχετικές επιστολές που όπως αναφέρει, αφορούν ανάγκες του πατραϊκού λαού που πρέπει να καλυφθούν καθώς και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα παρακάτω θέματα:

-Η πρόταση του Δήμου για νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν μειώσεις, διαγραφές και διακανονισμούς των οφειλών των δημοτών προς τους Δήμους, με βάση εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Θυμίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την 1η Μάη και από τους Δήμους για οφειλές πάνω από 500 ευρώ.

-Η ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών καθώς επίσης επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους, όταν τελειώσει το πρόγραμμα. Μισθός σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανάλογα με την ειδικότητα.

-Να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειές για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ που έχουν επανακαταταχθεί με βάση το νόμο, σε θέσεις αορίστου χρόνου.

-Θέματα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις