Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην πλ. Τριών Συμμάχων για την επέτειο επανακομιδής της Κάρας του Αγ. Ανδρέου

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην πλ. Τριών Συμμ...

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε: Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει τον Ελληνικό Λαό από τον Χριστό

Βοήθησε ο ζεστός, καλός καιρός κι έτσι η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα στον εορτασμό της 54ης επετείου της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου και Πολιούχου των Πατρών. Ειδικά την Κυριακή 23/9/2018 το απόγευμα συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος στην πλατεία Τριών Συμμάχων όπου στις 19.00 έλαβε χώρα η καθιερωμένη Δοξολογία παρουσία των αρχών της πόλης.

Πλήθος κόσμου είχε στο μεταξύ έρθει με φέρι μποτ από την Ιχθυόσκαλα συνοδεύοντας την ανθοστόλιστη εικόνα και την Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου που στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό τζιπ για την λιτανεία κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου έως το ναό. Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που είχε και το διοργανωτικό πρόσταγμα, χαρακτήρισε τον Άγιο Ανδρέα, στην ομιλία του στην πλατεία Τριών Συμμάχων ως τον Απόστολο της Ελλάδας μαζί με τον ιδρυτή της εκκλησίας της Ελλάδος Απόστολο Παύλο. Αίσθηση έκαναν τα όσα είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος ότι «παρά τις όποιες αστοχίες και αρνήσεις μας προς τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό, αυτός ο λαός (ο Ελληνικός) στο βάθος του παραμένει πιστός και Ορθόδοξος. Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει το Λαό από τον Κύριο Ιησού Χριστό».

Ακόμα ο Μητροπολίτης Πατρών υπογράμμισε πως μόνο μία εκκλησία υπάρχει, η Ορθόδοξη ενώ οι άλλες είναι μόνο κατ’ επίφαση ενώ πρόσθεσε πως η Πάτρα με τον Άγιο Ανδρέα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στα παγκόσμια δεδομένα, πως ο Άγιος μπορεί να γίνει ο ωραίος οφθαλμός μας.

Να προσθέσουμε πως λίγο πριν τις 6 στην Ιχθυόσκαλα των Πατρών πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα αλιευτική περίοδο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε στο τέλος όλους τους εκπροσώπους των αρχών της πόλης και του νομού, τον φιλάγιο και ευσεβή Πατραϊκό λαό που επαίνεσε και στην πλατεία Τριών Συμμάχων καθώς και τους προσκεκλημένους αρχιερείς, τους σεβασμιοτάτους Μητροπολίτες: Διαυλείας κ. Αλέξιο, Γρεβενών κ. Δαυίδ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα που εκπροσώπησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Επίσης παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και ανέγνωσε στην Δοξολογία στην πλ. Τριών Συμμάχων την ευαγγελική περικοπή.

*Μοναδική παραφωνία που παρατηρήσαμε στο τελετουργικό στην πλ. Τριών Συμμάχων ήταν ο κακός ήχος των μεγαφώνων για το οποίο δεν ευθυνόταν η Μητρόπολη αλλά προφανώς ο Δήμος Πατρέων. Αντιθέτως την ώρα της λιτανείας ακούγονταν πιο καθαρά από τα μεγάφωνα κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου απολυτίκια και ψαλμοί.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις