Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρκετά διαμερίσματα της Πάτρας έμειναν ξενοίκιαστα, παρά τους νέους φοιτητές που ήρθαν στην πόλη - ΒΙΝΤΕΟ

Αρκετά διαμερίσματα της Πάτρας έμειναν ξ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα

Δεν είναι λίγα τα ακίνητα της Πάτρας που έμειναν ξενοίκιαστα μετά και τη φετινή επέλαση των νέων φοιτητών στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Αν και οι τιμές των ενοικίων δεν αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι, οι φοιτητές εστίασαν περισσότερο, για άλλη μια χρονιά, σε διαμερίσματα του κέντρου της πόλης αφήνοντας πολλά ακίνητα περιμετρικά της Πάτρας ανεκμετάλλευτα, παρά τις δελεαστικές τιμές στις οποίες ακόμη και σήμερα διατίθενται προς ενοικίαση.

Λιγότεροι φοιτητές από άλλες περιοχές φαίνεται πως ήρθαν και φέτος στις πόλεις που παραδοσιακά φιλοξενούν επιτυχόντες στα ΑΕΙ, μια εκ των οποίων είναι και η αχαϊκή πρωτεύουσα. Η οικονομική κρίση και το υψηλό κόστος διαβίωσης στρέφουν πλέον όλο και περισσότερα παιδιά στην επιλογή σχολών κοντά στον τόπο διαμονής τους, γεγονός που επηρεάζει και την αγορά ακινήτων.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια, τα ενοίκια στις περισσότερες πόλεις που συγκεντρώνουν υψηλή συγκέντρωση φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης και της Πάτρας, δεν καταγράφουν τη συνηθισμένη άνοδο αυτήν την εποχή. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προέβησαν σε μερική ή και ολική ανακαίνιση των διαμερισμάτων και τα παραδίδουν σε καλή κατάσταση, γιατί γνωρίζουν ότι σε αντίθετη περίπτωση χάνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κινδυνεύουν να τα κρατήσουν ξενοίκιαστα για αρκετό χρόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις