Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Όλοι όσοι συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους – Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Πάτρα: Όλοι όσοι συγκεντρώνουν βοήθεια γ...

Κύμα συμπαράστασης προς τους πληγέντες

Άμεσα είναι τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας, για την καταστροφή που συνέβη από τις φονικές πυρκαγιές στην Κινέτα. Το thebest.gr και το sportin.gr καλούν όποιον άλλο σύλλογο, φορέα και συλλογικότητα συγκεντρώνει βοήθεια να μας στείλει μήνυμα στο [email protected] ή στη σελίδα μας στο facebook.

Καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τον κάθε φορέα και να ενημερώνονται για τα ωράρια αλλά και για τα είδη στα οποία υπάρχει ανάγκη.

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ

Επίσης, λόγω της έκτακτης επικαιρότητας και των αυξημένων αναγκών σε όλη την Ελλάδα, η αιμοδοσία του ΠΓΝΠ και του "Άγιου Ανδρέα", κάνει έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν άμεσα.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πατρών σταματάει ουσιαστικά την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ζητάει από τον κόσμο να καταθέτει χρήματα σε σχετικό λογαριασμό. Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι:

Η προσφορά των πολιτών της Πάτρας, για την συλλογή ειδών πρώτης βοήθειας στους πυρόπληκτους, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τα αποθέματα που συγκεντρώθηκαν και προωθούνται στην Αθήνα επαρκούν για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.

Παρακαλούμε όσους θέλουν να βοηθήσουν, να καταθέσουν την προσφορά τους στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει ο Ερυθρός Σταυρός:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε.

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388

ΙΒΑΝ: GR6402602400000310201181388

Ώστε να διατεθούν για τις ανάγκες των πληγέντων.


ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ή Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Αχαΐας πληροφορεί όλους τους Συλλόγους Γονέων, τους Γονείς και τους Διδάσκοντες που επιθυμούν να βοηθήσουν ότι μπορούν να συγκεντρώσουν Τρόφιμα, Φάρμακα και Είδη Πρώτης Ανάγκης και να τα πάνε στο ΚΕΔΔΥ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας όπου θα συγκεντρωθούν για να σταλούν στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας της Αττικής.

 

Συγκεντρώνει βοήθεια ο Δήμος

Οι συνδημότες μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες. Η πρώτη φάση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας από το Δήμο Πατρέων, σαν ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, συνεχίζεται έως την Τρίτη 31 Ιουλίου.

 

Υπενθυμίζουμε τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται:

  • Φάρμακα (γάζες, «Mπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
  • Εμφιαλωμένο νερό
  • Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
  • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

 

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην Κοραή 5 (έναντι εκκλησίας Αγ. Ανδρέα - Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου), από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Από το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου η Ένωση συγκεντρώνει στα γραφεία της που βρίσκονται στην Γούναρη 53 Πάτρα (Β’ όροφος) τρόφιμα μακρά διαρκείας, φάρμακα και ρουχισμό.

Συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών

Η ανταπόκριση των εμπόρων και των πολιτών για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσφορά νέων ανθρώπων, μαθητών, φοιτητών. Μέσα από την τραγωδία αναδεικνύεται το αίσθημα αλληλεγγύης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα Μέλη του να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας)  και καλούμε όλα τα Μέλη του Συλλόγου μας να πράξουν το ίδιο.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς  Συλλόγους και τους Δήμους των πληγεισών περιοχών θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες τη συλλογή και την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (μπισκότα, φρυγανιές, χυμοί, κονσέρβες, μωρομάντηλα, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής).

Με νεώτερες ανακοινώσεις μας θα ενημερώνουμε για τα είδη που είναι άκρως απαραίτητα. Η συλλογή των προσφερόμενων ειδών γίνεται στα γραφεία του ΕΕΣΠ (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ. 2610273257) και ώρες 9.00 – 14.00.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ), με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις πύρινες φλόγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Συμπαραστέκεται στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Όπως αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μπροστά στις τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν από τις φονικές πυρκαγιές καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης την Τετάρτη 25 Ιούλη 6μμ-9μμ στα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αλεξιώτισσας, Ομήρου 9 Ταμπάχανα

Γάζες, betadine, γάζες fucidin

Ξηρά τροφή και τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά, κονσέρβες,φρυγανιές, μπισκότα, γάλα συμπυκνωμένο μακράς διαρκείας κλπ)

Πάνες και μωρομάντηλα, σερβιέτες Ρούχα-παπούτσια-εσώρουχα».

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής

«Η χώρα ζει πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Συνάδελφοι και συμπολίτες βοηθήστε σε ότι μπορείτε. Αύριο 25/7 και μεθαύριο 26/7 11:00-14:00 στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ Αράτου 21, 4ος όροφος στείλτε ή φέρτε ότι ξηρά τροφή μπορείτε για να βοηθήσουμε τον Ερυθρό σταυρό να τα συγκεντρώσει και να τα διαθέσει στους πληγέντες των πυρκαγιών για την ανακούφιση τους. Χρειαζόμαστε ιδιαιτέρως:

1) γάζες

2) φυσιολογικούς ορούς

3) αντισηπτικά

4) μάσκες μιας χρήσης

5) αλοιφές για εγκαύματα

6) πάνες

7) μωρομάντηλα

8 ) νερό

9) κονσέρβες και είδη ξηράς τροφής, άμεσης κατανάλωσης που δεν χρειάζονται ψυγείο.

Επίσης, το τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο απευθύνει σε όλους έκκληση για αίμα και παρακαλεί τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν να αιμοδοτήσουν άμεσα.»

Το Φωτεινό Αστέρι

Η πρώτη αποστολή από Το Φωτεινό Αστέρι θα φύγει την Πέμπτη το πρωί. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει σήμερα Τετάρτη 25/7/18   μέχρι τις  21.00 στην Ελ. Βενιζέλου 122 Πάτρα
Τρόφιμα μακράς διάρκειας ,κονσέρβες, καθαριστικά, είδη πρώτης ανάγκης, χαρτικά, νερό, Μωρομάντηλα ,πάνες όλων των μεγεθών. κ.λ.π
τηλ.6981044800.


[email protected]
http://tofoteinoasteri.org/

Σύλλογος Ανθούπολης

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθούπολης  συγκεντρώνει  Betadine, Fucidine, ξηρά τροφή, μωρομαντηλα και πάνες στα γραφεία του συλλόγου Ανθουπόλεως 23 Πάτρα

Τηλ επικοινωνίας : 2610000089 , 6988816805,

6976741864 , 6986433699

Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα

Kατόπιν επικοινωνίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ οι Μαίες Κ.Υ Πατρών (Βορείου Τομέα) θα συγκεντρώσουν είδη προκειμένου να αποσταλούν στους πυρόπληκτους. Βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, γάζες, betadine, fucidin είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Σήμερα  25/7 από τις 7π.μ εώς τις 11.30 μπορείτε να φέρετε τα παραπάνω είδη στο τμήμα προετοιμασίας γονέων στο Κ.Υ Πατρών (Βορείου Τομέα) Γιαννιτσών3 . τηλ επικοινωνίας 2610-466206.

Τετράποδος Σαμάνος - Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών

Για άλλη μια φορά συνάνθρωποι μας και ζώα έχουν την ανάγκη μας.....Εθελοντές θα ανέβουμε στις πυρόπληκτες περιοχές.... Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως γάζες, επιδέσμους, πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, οξυζενέ, οινόπνευμα, betanine, fucidin, depon, εμφιαλωμένα νερά ξηρά τροφή, κονσέρβες, μέλι, ταχίνι, παστέλι, φρυγανιές, παξιμάδια, (οτιδήποτε δεν αλλοιώνεται εκτός ψυγείου, δε χρειάζεται μαγείρεμα), και φυσικά ξηρή τροφή και κονσέρβες για τους τετράποδους φίλους μας...

Σε καμία περίπτωση το σωματείο μας δε δέχεται χρήματα....

Παρακαλώ ψωνίσετε μόνοι σας... Οι εθελοντές βάζουν τα έξοδα του ταξιδιού....

Επικοινωνία στα τηλ:6934625051 Σουελεν και 6944900469 Κωνσταντίνος

Μοτοσικλετιστικός όμιλος Πάτρας

Φίλες και φίλοι επειδή οι ώρες για τους ανθρώπους που ζουν την κόλαση των ημερών είναι δύσκολες αποφασίσαμε να ΔΡΑΣΟΥΜΕ!!!

Έτσι λοιπόν αύριο Τέταρτη θα συγκεντρώσουμε είδη ανάγκης και συγκεκριμένα:

ΝΕΡΑ /ΠΑΝΕΣ/ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ/ΜΠΙΣΚΟΤΑ/ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ..έχουμε ήδη συνεννοηθεί με ομάδα μοτοσ./των  στην Αττική και αύριο απόγευμα 19:30 θα είμαστε εκεί.

ΠΡΕΠΕΙ λοιπόν όλοι μας να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και αύριο πρωί μετά τις 9:00 έως τις 15:00 στα γραφεία του ΜΟΠ (Ελ.Βενιζέλου &Μιχ.Ψελλού.. στην κάθοδο της Ελ.Βενιζέλου μετά το Πρατ. καυσίμων ΕΚΟ στρίβετε δεξιά και αμέσως αριστερά στην πλατειά)να φέρουμε ο καθένας ό,τι μπορούμε από τα πιο πάνω αγαθά...θα αναρτήσουμε περισσότερα στην πορεία.

Υ.Γ..σήμερα επίσης μετά τις 19:00 τα γραφεία θα είναι ανοικτά για την παραλαβή των αγαθών!!!...η ανάγκη για νερά καλύφθηκε. ..δώστε βάρος στα υπόλοιπα αγαθά. .ευχαριστούμε. .

ΠΆΜΕ ΓΕΡΆ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ! !!  2 ο σημείο παραλαβής. .αύριο 09:30 έως 12:30 Αρέθα12/ Θεωδοροπουλος transfer. .δίπλα στο καθαρ/ριο!!

Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας και τα μέλη του συλλόγου μας να φέρουν στα γραφεία του συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου είδη πρώτης ανάγκης φαρμακευτικά είδη πρώτων βοηθειών  και οτιδήποτε θεωρούν ικανό να ανακουφίσει τους πληγέντες από καταστροφική πυρκαγιά συνανθρώπους μας.

Εκ του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στο πλευρό των πυροπαθών αδελφών μας

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, μετέχοντας στον πόνο και στην οδύνη των πληγέντων από την φοβερή πυρκαγιά στην Αττική αδελφών μας, συμπαραστέκεται  με οποιονδήποτε τρόπο στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών.

Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης  (εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, τρόφιμα μακράς διαρκείας και  γάζες, Betadine, Fucidin).

*Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπό της πυρκαϊάς  τελειωθέντων αδελφών μας.

ΝΟΔΕ & ΟΝΝΕΔ Αχαΐας - Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Οι Οργανώσεις της Νο.Δ.Ε. και ΟΝΝΕΔ Αχαΐας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στο Νομό Αττικής. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουμε όλοι μαζί έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται στα Γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας (Κορίνθου 301-303 & Παντανάσσης, 3ος όροφος), καθημερινά από 18:30 έως 20:30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976681034 Κάτσενος Ανδρέας

Ενδεικτικά αναφέρεται η αυξημένη ανάγκη για

- Αποστειρωμένες γάζες

- Αλοιφές για εγκαύματα

-Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως

- Παιδικές πάνες & μωρομάντηλα

Κάθε βοήθεια, όσο μικρή κι αν είναι, γίνεται σημαντική. Ας μην μείνει κανείς αμέτοχος!

Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας

Ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας καλεί όσους σπουδαστές είναι στην Πάτρα και μένουν κοντά στην περιοχή του ΤΕΙ να προσφέρουν το ελάχιστο στους πυρόπληκτους από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, γι αυτό τον λόγο για να διευκολυνουμε και το έργο του Δήμου Πατρέων θα συλλέγουμε αύριο από τις 10:00-13:00 στο ΤΕΙ στον κεντρικό διάδρομο,

Εμφιαλωμένο νερό

Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κ.λπ.)

Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κ.λπ.)

Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από αύριο ο Δήμος Πατρέων θα συγκεντρώνει  τα παραπάνω  στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα - Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Πολιτιστική Δράση Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων

Ο Σύλλογος Πολιτιστική Δράση Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων καλεί τα μέλη και όλους τους συντοπίτες να προσφέρουν ότι μπορούν για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Η βοήθεια θα συγκεντρώνεται την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7 (ώρες 10:00-13:00 & 19:00-21:00) και την ΠΕΜΠΤΗ 26/7 (ώρες 10:00-13:00) στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βραχναιίκων.

Τα αναγκαία είδη είναι:

- Τρόφιμα μακράς διαρκείας που δεν χρειάζονται ψυγείο (όπως μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, κονσέρβες, χυμοί, μέλι, μακαρόνια, παιδικές τροφές, κ.λπ.)

- Φαρμακευτικό & υγειονομικό υλικό (όπως παυσίπονα, αντισηπτικά, αλοιφές εγκαυμάτων, γάζες, ορούς, κ.λπ.)

- Είδη προσωπικής υγιεινής (μωρομάντηλα, παιδικές πάνες, σερβιέτες, κ.λπ.)

- Εμφιαλωμένο νερό

Κάθε βοήθεια, έστω και μικρή, είναι πολύ σημαντική για τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά... Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ας κινητοποιηθούμε άμεσα!

e-mail: [email protected]

f.b.: https://www.facebook.com/politistiki.drasi.3

Συλλογή προμηθειών για τους πυροπαθείς από τη Λέσχη Αναιρέσεις

H Λέσχη Αναιρέσεις Πάτρας (Ζαϊμη 69Α) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συνανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Θα παραμείνει ανοιχτή εκτός της Τρίτης (24/7) 19:00-21:00 και την Τετάρτη (25/7), 18:00 - 21:00  για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (πχ. νερά, γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντήρησης).

Τηλ. επικοινωνίας | 6973299495.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, συλλογικότητες και σωματεία, τον κόσμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, να δείξει για ακόμη μια φορά έμπρακτα τη στήριξη και τη συμπαράστασή του.

Νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας

Η Ε.Ι.Ν.Α ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στις περιοχές της Αττικής, καλεί όλους τους συναδέλφους να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης αυτές τις δύσκολες ώρες.

1. Στα Γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝΠ στο Κτίριο Διοίκησης, ώρες 10πμ-12μμ η Ε.Ι.Ν.Α από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό: · Εμφιαλωμένο νερό · Τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ κ.λπ.) · Φάρμακα (γάζες αποστειρωμένες, γάζες fucidin, αλοιφές, παυσίπονα κ.λπ.) · Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)

2. Λόγω των αυξημένων αναγκών σε όλη την Ελλάδα, καλούνται όσοι συνάδελφοι μπορούν να αιμοδοτήσουν άμεσα στα Τμήματα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ (τηλ 2613 603 667, 668, 669, 644) και του ¨Αγίου Ανδρέα¨ ( τηλ 2613 601 071)

3. Ενδεικτικά, μεταξύ αρκετών σωματείων και φορέων που έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα, συγκέντρωση υλικού γίνεται από το Δήμο και τον Ερυθρό Σταυρό: Ο Δήμος Πατρέων συγκεντρώνει είδη στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα - Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνει βοήθεια στα γραφεία του, Καρολου 8  & Αγίου Ανδρέου μέχρι τις 11 το βράδυ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610273-955, 2610277-833, 2610274-444

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Αύριο, 26/7/2018,  ο σύνδεσμος του Ολυμπιακού θα ανοίξει από τις 6 έως τις 10 για να συγκεντρώσει ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και νερό. 
Όπως αναφέρει:

"Παρακαλούμε όλους τους φίλους της ομάδας μας και όλους τους συμπολίτες μας να περάσουν να αφήσουν ότι μπορούν, Γούναρη και Χαραλάμπη γωνία.
Είναι υποχρέωση μας να δώσουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας"

ΟΕΒΕΣΝΑ

Συγκλονισμένοι παρακολουθήσαμε μαζί με το πανελλήνιο τις βιβλικές καταστροφές από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και τον άδικο χαμό τόσων δεκάδων ανθρώπων, τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων και τις ολοκληρωτικές καταστροφές στους κόπους μιας ζωής. Εκφράζουμε ειλικρινώς τη λύπη μας και συλλυπούμαστε τις οικογένειες που έχασαν μέσα σε λίγα λεπτά τα πάντα.

Η ΟΕΒΕΣΝΑ σε μια προσπάθεια να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και πέραν των άλλων θα καταθέσει και ένα σεβαστό ποσό στον ειδικό λογαριασμό αυτού του σκοπού για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών.

Καλούμε και τα σωματεία – μέλη μας να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν. Είτε σε χρηματικό ποσό είτε σε είδη πρώτης ανάγκης (νερό, κονσέρβες, γάζες, ορούς, είδη προσωπικής υγιεινής), φέρνοντάς τα στην Ομοσπονδία μας -Αράτου 21- 1ος όροφος, καθημερινά από τις 8:30 το πρωί ως τις 2:30 το μεσημέρι, όπου θα καταγραφούν επακριβώς και θα προωθηθούν συγκεντρωτικά προς τις πληγείσες περιοχές και τους φορείς που οργανώνουν την σχετική βοήθεια (Ερυθρός Σταυρός, Περιφέρεια Αττικής κλπ).

Κλαδικό Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Ν. Αχαΐας

Tο Κλαδικό Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Ν. Αχαΐας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές. Εκφράζουμε την ειλικρινή συμπαράστασή μας στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φωτιές και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να δείξουν έμπρακτα την  αλληλεγγύη τους στους πληγέντες  των πυρόπληκτων περιοχών.

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του Δήμου της Πάτρας και συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως:

Εμφιαλωμένο νερό

Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)

Φάρμακα (γάζες,  παυσίπονα κλπ.)

Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Στο πλαίσιο συμπαράστασης και αλληλεγγύης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει έμπρακτα την προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, των Δήμων και άλλων  φορέων της Δυτικής Ελλάδας, για την στήριξη και ανακούφιση των τραυματιών, εγκαυματιών και  πυροπαθών από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική, καλώντας όποιον πολίτη επιθυμεί να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης στη Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Γερμανού 98), πρωινές ώρες.

Συλλέγονται:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας που διατηρούνται εκτός ψυγείου (φρυγανιές, κονσέρβες, γάλατα μακράς διαρκείας, μπισκότα,)
  • Μωρομάντηλα
  • Παιδικές πάνες
  • Γάζες,
  • Αλοιφές Betadine, Fucidin

 

  • Ρουχισμός-Παπούτσια

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα παραδώσει τα συλλεγόμενα είδη στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών που συνεργάζεται ήδη με τις Ιερές Μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών.

 

Κίνημα Αλλαγής Αχαΐας

Με τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι δραματικές και τις περιβαλλοντικές και υλικές καταστροφές ανυπολόγιστες, από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους συμπολίτες μας, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συνεισφορά μας, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα   αλλά και όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν για την συλλογή :

•Τρόφιμα μέσης και μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό, ατομικούς χυμούς, ξηρά τροφή (φρυγανιές), κονσέρβες, βρόμη, γάλα εβαπορέ κλπ.

•Είδη ατομικής υγιεινής όπως χαρτί τουαλέτας, σαπούνια, απορρυπαντικά, προσωπικά είδη καθαριότητας (μωρομάντηλα), πλαστικές σακούλες κλπ.

•Αντικείμενα ρουχισμού και ειδικά αντικείμενα για μωρά (τροφή, πάνες, γάλα σε σκόνη) κλπ.

Η συλλογή των ανωτέρω ειδών θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο συγκέντρωσης επι της οδού Πατρέως 13-15  1Ος όροφος  , από ώρα 18:00 μέχρι ώρα 21:00   ( τηλ επ/νιας 6973400641 ).

Στα πλαίσια σχετικού καλέσματος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την κάλυψη αναγκών αίματος και παραγώγων του, παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα στο τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές των συνανθρώπων μας, το Κίνημα Αλληλεγγύης είναι το ελάχιστο χρέος προσφοράς μας.

Καλούμε όλα μας τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να ανταποκριθούν μαζικά.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ (μέλος της ΟΓΕ)

Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο στους πληγέντες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Η ομάδα μας μαζεύει:

Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973749419 (Σία Ξενοστάθη)

6944247945 (Στέλλα Αναστασίου)

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τους πυρόπληκτους της Αττικής αναφέρει:

Οι κάτοικοι της ανατολικής  και δυτικής Αττικής ζούνε από τη Δευτέρα έναν απίστευτο εφιάλτη. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους βυθίζοντας ολόκληρη τη χώρα στο πένθος. Παράλληλα οι φλόγες κατέστρεψαν σπίτια και περιουσίες που αποκτήθηκαν με τους κόπους μιας ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας καλούν τον πατραϊκό λαό να συνδράμει προσφέροντας αίμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Για αίμα στο ΠΓΝΠ  καθημερινά και Σαββατοκύριακο, πρωί 8:30-2:30 και απόγευμα 5:00-8:30 και στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα καθημερινά πρωί 8:30-13:30 και απόγευμα 5:30-8:30.

Για είδη πρώτης ανάγκης, ενδεικτικά αναφέρουμε:
Στην τράπεζα τροφίμων του Δήμου Πατρέων (απέναντι από ιερό ναό Αγ. Ανδρέα)
Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Καρόλου 8
Στην έδρα του Εμπορικού Συλλόγου, πλατεία Γεωργίου 15,  1ος όροφος

Και σε οποιαδήποτε άλλη δομή έχει ανακοινώσει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Το κύμα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού ας είναι η πρώτη φωτεινή πινελιά στη μαύρη πραγματικότητα που βιώνουμε τις τελευταίες τρεις μέρες.

 

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Τοπικό Τμήμα Πάτρας

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Τοπικό Τμήμα Πάτρας συμμετέχουν στην γραμμή βοήθειας για τους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών κυρίως στην Αττική. Όπως ανακοίνωσαν:

Η Εστία μας Νικήτα 9-13 και Καρατζά θα είναι ανοιχτή

Σήμερα 24/7 στις 19:30-21:30 και

Αύριο 25/7 στις 11:00-13:00 και 17:00-20:00.

Συγκεντρώνοντας τα παρακάτω είδη: -ξηρά τροφή, -γάζες, -betadine, -fucidin,

-πάνες, -μωρομάντηλα, -γάλατα εβαπορέ.

Περαιτέρω ώρες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ανακοίνωσε:

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για αίμα ειδικά από τους τραυματίες που νοσηλεύονται. Παρακαλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα μέλη των Σωματείων μας να προσφέρουν αίμα στα νοσοκομεία της πόλης μας υπέρ των πληγέντων από την καταστροφή."

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν προκειμένου να ανακουφίσουν τους ανθρώπους που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες. Τους καλεί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, καθώς και αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής (εμφιαλωμένο νερό, βρεφικά γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας, γάλα τύπου εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, χυμούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες, μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες και αναπλαστικές δερματικές κρέμες), τα οποία θα διατεθούν στο Δημαρχείο Ραφήνας.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των πληγέντων περιοχών καλεί τα μέλη του Συλλόγου και τους πολίτες της πόλης μας να συμμετάσχουν στις υφιστάμενες εθελοντικές οργανωμένες δράσεις ενίσχυσης τους σε ιατρικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παρακαλούμε όλους τους φορείς να εστιάσουν την εθελοντική τους δράση στις αυξημένες ανάγκες αιμοδοσίας των πληγέντων, να οργανώσουν συλλογή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ειδών σίτισης και αγαθών πρώτης ανάγκης που θα παραδοθούν στους πυρόπληκτους μέσω επίσημων φορέων.  Υπάρχουν ήδη οργανωμένα σημεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στο Δήμο Πατρέων και στον Ερυθρό Σταυρό.

 

  • Ο Δήμος Πατρέων συγκεντρώνει είδη στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα - Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
  • Το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνει βοήθεια στα γραφεία του, Καρόλου 8 & Αγίου Ανδρέου μέχρι τις 11 το βράδυ.

Προτείνεται η συλλογή στα παρακάτω είδη:

  • Εμφιαλωμένο νερό.
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ κ.λπ.)
  • Φάρμακα (γάζες αποστειρωμένες, γάζες fucidin, αλοιφές, παυσίπονα, αντιβίωση, κ.λπ.)
  • Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)
  • Είδη ένδυσης και υπόδησης για παιδιά και ενήλικες

Άκρως σημαντική είναι η οργάνωση επιτελικής ομάδας ψυχολογικής στήριξης των συνανθρώπων μας που βίωσαν ακραίες καταστάσεις σωματικού και ψυχικού πόνου.

Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε εθελοντική ατομική ή ομαδική δράση υγειονομικού χαρακτήρα δρομολογηθεί θα πρέπει να βρίσκεται υπό την εποπτεία και έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Συγκεντρώνουν βοήθεια οι καρναβαλιστές

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πληγέντες της φωτιάς, ανέλαβαν οι καρναβαλιστές, Πάνος Χεινόπωρος, Θανάσης Λαμπρόπουλος και Πόπη Αλιβιζάτου.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Θανάσης Λαμπρόπουλος:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ   ΚΑΙ  ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

΄΄ΕΝΟΡΙΑΣ  ΖΩΟΔΟΧΟΥ  ΠΗΓΗΣ  ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ΄΄

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας Πατρών, συμμετέχοντας στο κύμα  αλληλεγγύης και συμπαράστασης  προς  τους πληγέντες  από  τις φονικές  πυρκαγιές,  συγκεντρώνει  είδη  πρώτης  ανάγκης, για  να  προωθηθούν και να προστεθούν  στην  συνολική  συλλογική  προσπάθεια  της  πόλης  μας.

 

Τα  είδη  που  θα  συγκεντρώνονται είναι:

·         Είδη πρώτων βοηθειών ( γάζες αντισηπτικά κλπ )

·         Eίδη  παιδικής  διατροφής, πάνες, μωρομάντηλα  κ.λ.π.

·         Tρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά, κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα συμπυκνωμένο κλπ).

 

Όσοι  συμπολίτες  μας  επιθυμούν να  προσφέρουν,  μπορούν  να  φέρνουν  τα  είδη  αυτά  στα  γραφεία  του  Συλλόγου, από την :

 

Πέμπτη   26/7  έως  και  την  Τετάρτη   01/08 και  ώρες :   7-9 μ.μ.

 

Το Δ/Σ του Συλλόγου

 

Τηλ. Επικοινωνίας :  6944 202533  //  6973 259768  //  6932 477884

 

Τμήμα Στίβου της Παναχαϊκής

Είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα συγκεντρώνει την Πέμπτη και την Παρασκευή το Τμήμα Στίβου της Παναχαϊκής, στο γήπεδο της Αγυιάς, για τους πληγέντες των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Η συγκέντρωση γίνεται σε συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό, όπου θα δοθούν και τα πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα στο sportin.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΤΡΑΣ» (Ι.Ε.Θ.Π. - Πάτρας)

Το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού Πάτρας» συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος, το οποίο και κηρύχθηκε από την Πολιτεία εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή της Αττικής. Το Διοικητικό Συμβούλιό μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την βαθυτάτη οδύνη του προς τις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Καλεί δε τα μέλη του να εκφράσουν τα αλληλέγγυα συναισθήματά τους προς τους πληγέντες των περιοχών αυτών, κυρίως διά της συνεισφοράς τους προς εκείνους σε είδη πρώτης ανάγκης και σε τρόφιμα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΠ

 

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ του ΝΟΠ θέλοντας να βοηθήσει τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο νομό  Αττικής θα μαζέψει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του ομίλου μας

Ακτή Δυμαιων ,  έναντι δέη.

τηλ. 2610 31 77 66
φαξ. 2610
mail: [email protected]

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΔ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αιγιάλειας γνωστοποιεί ότι συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στο Νομό Αττικής.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται στον χώρο που βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Μητροπόλεως και Κ. Θεοδώρου (έναντι Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ. Βασίλη Σταθακάρο (τηλ.: 6937 123148), την αντιπρόεδρο και υπεύθυνη γυναικών Ελισάβετ Πίκουλα (τηλ.: 6974 892965) και την ταμία Ντία Παναγοπούλου (τηλ.: 6942 982430).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις