Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα παλαιά σφαγεία γίνονται καρναβαλικό πάρκο- Στην Πάτρα σήμερα και αύριο οι Ιταλοί του interreg από το οποίο χρηματοδοτείται

Τα παλαιά σφαγεία γίνονται καρναβαλικό π...

Δείτε τί περιλαμβάνει η μελέτη

Στην Πάτρα αναμένονται σήμερα στελέχη της διαχειριστικής Αρχής interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, από την Ιταλία, τα οποία θα καθορίσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς – εταίρους, το χρονοδιάγραμμα και τις δράσεις ευθύνης του κάθε φορέα για τη δημιουργία θεματικού πάρκου με αντικείμενο το Πατρινό Καρναβάλι, στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετα τις 4 το απόγευμα και παράλληλα με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα υπάρξει συνάντηση εργασίες με τους Ιταλούς εταίρους ενώ την Πέμπτη θα ξεναγηθούν στο χώρο των παλαιών σφαγείων.

Ηδη από τον Δήμο Πατρέων, το Επιμελητήριο Αχαΐας, αλλά και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή τους εταίρους του έργου, έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για το έργο, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια.

Το θέμα μάλιστα θα συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας.

H Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να δεσμεύσει στον δημοτικό προϋπολογισμό, πίστωση ποσού 551.500,00 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο: «Διαμόρφωση χώρων Παλαιών Σφαγείων σε χώρους δημιουργικής βιομηχανίας με ειδίκευση στο Πατρινό Καρναβάλι».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 2,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,5 είναι ο προϋπολογισμός της περιοχής, τα οποία θα δοθούν μέσω του χρηματοδοτικού «εργαλείου» interreg.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δημοσιοποιήσει τις προηγούμενες εβδομάδες το thebest, στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής του έργου, προγραμματίζεται από τώρα η διεξαγωγή καρναβαλικού φεστιβάλ στην Πάτρα, για το καλοκαίρι του 2019, ώστε οι επισκέπτες της πόλης να έρθουν σε επαφή με τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, αλλά και να μάθουν για το Καρναβαλικό Πάρκο.

Και αυτό διότι, στόχος της πρωτοβουλίας του Καρναβαλικού Πάρκου, είναι και να προσελκύσει επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλες τις περιοχές της χώρας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου, δεν κινδυνεύει από το αναγκαστικό κλείσιμο της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, καθώς όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα χειρίζεται το Επιμελητήριο.

Τι θα περιλαμβάνει το θεματικό πάρκο

Σύμφωνα με την μελέτη, που έγινε από τα στελέχη της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου, στα Παλαιά Σφαγεία θα αναπτυχθούν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, δημιουργικής απασχόλησης και επιμόρφωσης προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία

Οι προς διαμόρφωση χώροι αφορούν:

Χώρο εκπαίδευσης, κατασκευής και αναπαραγωγής καρναβαλικών δημιουργιών σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών με έμφαση στο καρναβάλι και το Καραγκιόζη

Παρουσίαση καρναβαλικών δημιουργιών, στολών, καπέλου, μάσκας και άλλων κατασκευών

Περιοδικές παρουσιάσεις δημιουργών εμπνευσμένων από το Καρναβάλι.

Ο χώρος των παλαιών σφαγείων θα αποτελέσει κέντρο απελευθέρωσης της δημιουργικότητας των καλλιτεχνών – δημιουργών, θα είναι οργανωμένος για επισκέψεις σε παιδιά, τουρίστες, οικογένειες και θα δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπτυξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις